Hrana kao detoks: LAGANA I UKUSNA ČORBA (RECEPT)

Ako ste pretjerali sa hranom i pićem, danas jedite ovo

Sastojci: 1 glavica crnog luka; 1 mrkva; 1 krompir; 500 ml paradajz soka; 500 ml vode; malo soli i bibera, peršun.

U šerpu stavite malo ulja, zatim isjeckajte mrkvu i luk pa prodinstajte. Dodajte krompir i vodu, pa začine i kuhajte. Nakon 15 minuta sve sameljite sa štapnim mikserom, dodajte paradajz sok i svjež peršun i kuhajte još desetak minuta.

Napomena:
Paradajz u svom sastavu broji dosta likopena, koji inače spada u jedan od najjačih i najefikasnijih antioksidanta. Posebna pažnja kada je čovjekovo zdravlje u pitanju, posvećuje se kuhanom paradajzu i soku napravljenom od njega. Takođe ovo poznato voće bogato je vitaminima B, C i E, a takođe se može pohvaliti sa velikom količinom gvožđa, bakra, mangana i mnogo kalijuma.