Hrabar potez princeze: Otkriveno šta je princeza Dajana rekla Kamili prvi put kada ju je upoznala

Jedan veoma hrabar gest princeze Dijane bio je početak raspada njenog braka sa princom Čarlsom.


Princeza Dajana je 1984. godine, po rođenju princa Harija izjavila da “proživljava najsretnije trenutke u svom životu kao supruga i majka”, iako je već tada znala za aferu svog supruga sa Kamilom Parker. Iako su oni navodno tek dvije godine kasnije – 1986. obnovili vezu u kojoj su bili sedamdesetih, Dajana je smatrala da Čarls i kamila nikada zapravo i nisu raskinuli.

U kontroverznoj biografiji “Dajana: njena istinita priča”, koju je napisao Endrju Morton, a objavljena je prvi put 1992. godine, princeza se prisjetila “jednog od najhrabrijih trenutaka” u svom životu, a to je bilo suočavanje sa Kamilom Parker, piše portal Pop Shugar.

Priznala je da je još tokom medenog mjeseca u jednom Čarlsovom albumu pronašla fotografije svoje suparnice, a da je 1989. godine odlučila da se suoči sa njom i to na 40. rođendanu Kamiline sestre!

Princeza Dajana naravno nije bila pozvana na tu zabavu, ali je na nju došla nenajavljena i prišla Čarlsu i Kamili, koji su stajali sa nekim poznanikom.

Ona je prekinula njihov razgovor i zamolila muškarce da se udalje, kako bi ona kratko porazgovarala sa Kamilom. U pomenutoj biografiji je navedeno da je Dajana bila “prestravljena”, ali da je zadržala izgled hladnokrvne i “opasne” osobe.

– Znam šta se dešava između tebe i Čarlsa i samo želim da to znate – rekla je tada Dajana.

Odgovor Kamile Parker je princeza kasnije okarakterisala kao “interesantan”.

–Imaš sve što si oduvijek željela. Imaš sve muškarce ovog svijeta koji su zaljubljeni u tebe, imaš dvoje divne djece, šta još hoćeš? – pitala je Kamila Parker.

Dajana joj je na to odgovorila da samo želi svog muža i dodala “da joj je žao što im je na putu i da je to sigurno teško za njih dvoje, ali ne želi da je tretiraju kao idiota”.
Nakon ovog skandala, počeo je “pakleni period” u braku Čarlsa i Dajane, koji je završen razvodom. On je bio jako ljut na nju zbog toga što je uradila, a ona je danima plakala, samo da bi ubrzo počela i sama da ulazi u afere sa drugim muškarcima.

Dajana i Čarls su se konačno razveli 2. novembra 1996. godine, a deset meseci posle toga, 31. avgusta 1997. godine, Dajana je tragično nastradala.

Svoju vezu sa Kamilom Parker, britanski princ je konačno ozvaničio 2005. godine kada se par vjenčao.