Horoskopski znak koji će kad-tad stići do svog cilja

 

Smatra se najozbiljnijim znakom Zodijaka koji prirodno posjeduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

U pitanju je Jarac. Kada su u pitanju profesionalnost i tradicionalne vrijednosti, Jarac je prvi. Ovaj praktičan znak voli da se pozabavi životom na najkonvencionalniji način. Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću.

Kao i za ostale zemljane znakove Bika i Djevicu, za Jarca su najveće životne vrijednosti tradicija, porodica i sve ostale stvari koji će činiti život disciplinovanim i u nekom redu. Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider ili menadžer dokle god je u sferi biznisa.

Saturn je vladajuća planeta Jarca i planeta poznata po zabranama i ograničenjima. Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje konkretizuju i sprovedu u djelo, zato jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponašamo odraslo.

Uticaj Saturna čini Jarčeve praktičnim, pa je nerijetko da štede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje planove. Majstori su u povlačenju konaca i dokazivanju da su samo oni u pravu. Jarac ili koza, dovoljno objašnjava koliko ovaj znak zne da bude tvrdoglav.

U svojim namjerama su u stanju da se popnu i na najvišu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova ozbiljnost i nezavisnost čini ih preduzimljivim čega god se late. “Ambicija” je ključna riječ za ovaj znak, a “koristim” ključni izraz.

Jarac posjeduje pravi talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega. Polaženje sa dna lestvice neće uplašiti Jarca, samo će ga podstaći na naporan rad kako bi napredovao.