Horoskopski znaci u krevetu: KAKVI STE LJUBAVNICI

Mnogi se brakovi i veze danas raspadaju zbog međusobnog neslaganja u ljubavi. Zato je dobro znati kakvi su pojedini znakovi u duši: kako se pokazuju prema vama, a kakvi su uistinu karakteri.

OVAN

Pošto je impulsivan, snabdjeven, ovan je pravi pravcati sportista u krevetu. Njegov privatni život je jednostavan: on živi za jedan vrijedan vatreni trenutak. Dovoljno je samo pogledati ga i shvatiti da za njega postoji samo jedno godišnje doba: proljeće. To je njegov moto. Sve u svemu, ovnovi su sasvim sigurno vitalni i živahni ljubavnici. Strast i neka vrsta bijesa, neprestano su prisutni kod svih ovnova kojima je jedini cilj da taj svoj bijes i napetost isprazne.

Energiju koju posjedujete, tjera Ovna da stremi ka iznenadnim, trenutnim posjedovanjem koje se ne može odlagati već samo obnavljati. Pošto je uvijek spreman za ljubav, svojim nepopravljivim entuzijazmom bi možda nekome mogao i zasmetati. Uvijek je u stanju da vas odvuče u neki ćošak, pa čak i na javnom mjestu, zaklonjenom od radoznalih pogleda i da sa vama vodi ljubav.

Noću je raspoložen za uzbudljiva mjesta koja odišu strastvenim nabojem; u takvom ambijentu, Ovan će nastojati da vas dobro najede i napije svakakvom hranom i pićem koji će djelovati kao afrodizijak, ne bi li kasnije sa vama proveo jednu ludu noć.

Tačno je da su Ovnovi super tvrdoglavi, ali su superiorni i u krevetu: u svakom trenutku su spremni na osvajanje jer su izgleda sebi i uredili život tako da bude nprestano u lovu na zadovoljstvo.

To kao da predstavlja disciplinu njihovog života. Zato, možda nije loše da znate: za Ovnove je seks svakodnevna stvar i to će uvijek i biti. Oni iz vašeg života izlaze bez izvinjenja ili zahvalnosti, ostavljajući vas u jednakom čuđenju, baš kao i prilikom prvog susreta. Naravno da vi tu ništa nećete shvatiti. Najbolje je da sa Ovnovima budete onda kada ste željni bure i oluje.

BIK

Bik je po prirodi senzualan i pun erotskih želja, ali najviše voli da sve radi polako. Svojim zanosnim pogledom, on je u stanju da vas začas uvede u područje toplote za koje ćete pomisliti da ste njegov jedini vlasnik i uzrok postojanja. Ali, ne zaluđujte se takvim razmišljanjima jer Bik misli samo na sebe! Izmislit će najfantastičnije priče i djela koje su međutim strogo u funkciji zadovoljenja njegovih želja. Budite oprezni!

Ako ga uzmete za ono što jeste, a to je – monstruozni egoista, napast će vas jednim bjesnim i nezadovoljnim pogledom od kojeg ćete se sigurno uplašiti. Zna baratati sa riječima, ugodan je u društvu, voli dobro pojesti, popiti i obasipati komplimentima.

Spor je, težak, ponekad i zamoran. Zbog toga vjerovatno misli da je pun delikatnih osobina. Uvijek je obuzet ličnim životnim ciljevima te mu se često događa da je u zaostatku, barem kada je u pitanju razvoj ljubavne veze.

Potrebna mu je jedna velika injekcija dobre volje, svakog jutra, da bi se upustio i ušao u realan svijet, da bi shvatio da ste vi još uvijek u krevetu, pored njega i da biste na kraju dobili ništa više do mali poljubac.

Tačno je da je veoma senzualan, ali on je prije svega drugog metodični ratnik a zatim vjernik. Nestrpljiv je u trenucima dok vas želi, ali kada je ljubav obavljena, za njega kao da više ne postoji. Kada konačno uđe u vaš život, nakon mnogih oklijevanja, iz njega će izaći vrlo teško.

Često će se vraćati, pa se tako može dogoditi da će vas svojom nadmenošću ili mišljenjem da ima prava na vas, sigurno iznervirati. Sa ovakvim ljudima ljubavna veza ili odnos ne završavaju se tako lako.

BLIZANCI

Blizanci su pomalo sanjari, zbog čega vole ljubavnu igru, a inače su mnogo romantičniji od onoga što su spremni prikazati. Blizanac će uvijek ostati adolescent, tako da će i u 40. godini života za njega važiti mnoga pravila iz mlađih dana.

Kad vas posmatra sa požudom u očima, nikada ne znate sa kojom vrstom sosa bi vas pojeo! Po prirodi je veoma učtiv, ljubazan, pravi kavalir, što ne znači da vas neće ostaviti u pola ljubavnog odnosa zbog neke „vrlo važne“ TV emisije koju mora neizostavno pogledati!

Njegove bivše ljubavnice, zvat će vas telefonom da bi vam preporučili da prema vašem Blizancu budete nježni i pažljivi. To je zbog toga što je Blizanac sa svojim prethodnim partnerima u nekoj mistrioznoj vezi i nikada ih se ne može ili ne želi osloboditi.

Oni će vam takođe reći da mu valja progledati kroz prste zbog njegove rastresenosti ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što je vaš Blizanac u stanju da vas odvede u svijet nepoznatog i to na način koji nikom drugom nije svojstven.

Pošto je egzibicionist, on voli da osjeti ukus zabranjenog i nedostupnog, ali to je samo zbog toga što je pomalo nesavjestan. Iz svega što čini, zaključit ćete da je on na „svom terenu“ u svakoj dvosmislenoj ili neriješenoj situaciji, a ne onda kada je sve čisto i jasno.

Uvijek će vam se činiti da vam je nekako dalek kao osoba: on je kao ljetni insekti koji lete od cvijeta do cvijeta. Blizanac je jedan od najraspusnijih znakova u cijelom zodijaku, ali uvijek će pokušavati da vas uvjeri kako je on samo senzibilni ljubavnik!

Ah, kakav luckasti ljubavnik! Da li je možda njegova greška što život nije napravljen da bi se svi igrali i što nema zemlje u kojoj se neprestano slavi i zabavlja. Na kraju, jedan savjet: vežite se za Blizanca samo ako imate jake živce.

RAK

Rakovi su puni erotskih fantazija, ali veoma rastreseni u praksi. Teško je opisati i okružiti erotski univerzum ovoga znaka koji je veoma senzibilan, ali mijenja osjećaje poput mjesečevih mijena! Rakovi po pravilu nisu tipovi koji se ne vjenčaju, jer vole sebi stvoriti stabilan život koji poslije neće ni po koju cijenu srušiti.

Uložit će ogromnu energiju da bi sebi našli čovjeka ili ženu života koji će, recimo, kod muškaraca najviše odgovarati modelu njihovih majki.

Dakle, pod uvjetom da se ne radi o mladim Rakovima, ako se ne uklapate u njegovu viziju mamice, bit ćete samo prolazna veza u njegovom životu.

Kao ljubavnici, Rakovi su melodramatični, ali i uzbudljivi. Zakazat će vam sastanak na nekom romantičnom mjestu, na obali jezera recimo, gdje će vam sve učiniti, pa čak i ukrasti čamac da bi u njemu bio sam sa vama, nasred jezera, gdje nema nikoga. Nježno će pokretati vesla da ne bi narušio cjelinu vašeg lika koji se ogleda na mirnoj površini vode. Reći će vam da na to mjesto ranije nije nikoga dovodio i da ste vi prvi. Vi ćete piti riječi koje izlaze iz njegovih usta i čitava situacija će biti postupno dovedena do prave kulminacije.

Bit ćete spremni da mu se predate cijelom dušom i tijelom, da ispunite svaku njegovu želju u toplini prelijepe prirode, a kasnije ćete se možda i zagrcnuti! Tu divnu ljetnu noć sa nebom prepunim zvijezda, začas će zahvatiti oluja sa crnim oblacima zaborava. Bit će to samo jedan san ljetne noći.

LAV

Kakve li rasplamsale ljubavi! Pazite se od toplotnih erupcija! Lavlja koža je svjetla i sjajna a pokreti maestralni, snažni, toliko snažni da sve mogu opustošiti. Čelo im je visoko, nos kraljevski, bedra dobro razvijena i skladna, a glas muževan i briljantan.

Međutim, lavlja ambicija i želja za poslovnim uspjehom, bacit će ljubav u sjenu. Iako mu je ljubav od velike važnosti, Lav se ne može suzdržati kada je u pitanju njegova karijera. Pošto je po prirodi reprezentativna ličnost, Lav će sebi izabrati adekvatnog partnera.

Dok mu sve ide od ruke, potreban mu je ljubavnik ili ljubavnica koja će ga dosljedno predstavljati u poslovnom svijetu. Ako mu se dopadate, slijedit će vas dok vas ne zarobi u svojim kandžama, a onda će vas očarati svojim ljubavnim stilom, da biste mu na kraju postali ništa drugo do službeni ljubavnik! On će vam po svaku cijenu morati pokazati da će vama upravljati po osobnom ukusu i u tom smislu će vas kititi blještavilom i sjajem.

Vrlo je zavodljiv i gotovo uvijek elegantan. U ljubavi ide pravo ka cilju, a ako se dogodi da bude odbijen, onda se teatralno povlači, želeći prije svega iskazati koliko mu je povrijeđen ponos.

Ako mu se prepustite, vođenje ljubavi sa njim će biti pravi doživljaj! Sve će biti gala, pa ćete imati utisak da on to u stvari pred vama izvodi neko operno djelo. Obratite pažnju na lično zadovoljstvo, jer vrlo lako bez njega možete ostati! Iako to možda ne priliči njegovim godinama, Lav će vas uvijek vrlo rado izvesti negdje na ples i sa vama plesati do zore. U ljetnim mjesecima je izvrstan, jer pod svjetlošću sunca, Lavu kao ljubavniku nema premca!

DJEVICA

Djevice su gotovo lude od želje za nemirnim traganjem putevima za koje se nadaju da će ih odvesti ka nečemu novom, ka ludoj novoj strasti! Lijepo su građene i bez posebnih znakova na tijelu koji bi ih mogli isticati. Svijetle su boje kože, vrlo blagi i ljubazni. Uvijek profinjeni. Jednom riječju, Djevice, spremite se da budete samo njegovi, a od njega nemojte očekivati da će puno tumarati oko kuće!

Najveći hendikep kod Djevica je u tome što one nikada neće sa vama voditi ljubav dok sve lijepo ne provjere i ne izvrše određeni broj rituala: prvo će prekontrolirati da li je štednjak isključen, da možda plin ne ističe iz boce, a takođe je važno da čitava atmosfera bude onakva kakvu je on zamislio.

Ukoliko vam ne dosadi da ga čekate, može vam se dogoditi da vam kaže da ste se udebljali od posljednjeg puta kada ste sa njim vodili ljubav i da će vam pomoći da skinete suvišne kilograme uz pomoć dijete na bazi tibetanskih jogurta i egzotičnih travica.

Vrlo često se peru i kupaju, ali im je dovoljno da u kući vlada prividna čistoća. U stvari, njihova opsesija su nevidljivi bacili koji uzrokuju teške bolesti. Lako može partnera iznervirati svojim mjerama predostrožnosti. Uvijek je pomalo i mazohista i spreman je da prihvati neke vaše usputne veze, ali to ne znači da je i on svetac. U stanju je da se baci na koljena i moli vas da mu se vratite. Kao ljubavnik je najpogodniji za onoga ko je dominantan i posesivan.

VAGA

Vage baš nikada ne misle puno na skrupule. Koža im je fina, bijela, kao od satena. Pokreti su odmjereni i postupni, puni njegovane blagosti. Čak i kada fizički nisu lijepe, Vage su u stanju da vas zasjene svojim pokretima i hodom. Njihova ljepota dolazi iz daleka, iz jednog izgubljenog raja u kojem je sve bilo luksuzno, nepokretno i strasno.

U vašim očima, Vaga će biti vrlo draga osoba, ophrvana nekom nepostojećom nostalgijom, baš kao što su tužne oči kod „kokeršpanijela.“

Njihov topli glas će vam u noćnim satima propisno naježiti kožu na leđima. Svojim stavom će uticati na vas da se osjećate kao intelgientna osoba, zbog čega ćete je obožavati. Do njenog stana će vas odvesti taksi koji će polako kliziti kišnim ulicama grada. Puno će vam pričati, a vi ćete osjećati samo svoju želju koja će biti sve veća i veća i narasti do razmjera u kojima postoji opasnost od eksplozije.

Prava Vaga se nikada neće odlučiti da sa vama provede baš cijelu noć. U stanju je da svom umornom ratniku poželi laku noć i oprosti se od njega. Po prirodi su epizodni ljubavnici, vagabundi, željni strasti, ali s obzirom na to da su uvijek vrlo tačni i postojani, još više će vas za sebe pridobiti.

Kada im pričate o vašim novim ljubavima, sigurno je da će vam dati poneki savjet ili vas na nešto upozoriti. Nisu stvoreni za usiljene i stereotipne brakove. Žudi za slobodnom ljubavi, pa tako ako i vi budete željeli da se malo oslobodite, Vaga vas u tome neće sprječavati.

ŠKORPIJA

Sa svojim đavolom u tijelu, Škorpije idu direktno ka onom što su sebi odredili za cilj. Imaju u sebi nečeg paklenog. Iako stalno žude za nekom elegancijom, uvijek su u pokretima veoma agresivni, ne vjerujući ni izgledu ni riječima. Glas im je pun iskrenih vibracija.

Škorpija će pred vama stajati potpuno ogoljena, baš kao neka fotografija iz erotskog magazina. Svoju samosvijest će izraziti kroz izuzetno bogatu seksualnost, nadmenost i provokaciju.

Ponekad su teško pokretljivi, a ponekad pravi vragovi; prolaze iz jedne u drugu fazu na nepredvidiv način, vođen ponajviše instinktom. Specijalisti su za seksualne misterije koje odlično poznaju.

U znaku Škorpije su se ukrstili egzibicionisti, ali i onaj pravi šutljivi tajni ljubavnik. Škorpijin pristup je pun inteligencije i plamena. Prema vama će se ispružiti poput nekog reptila i približit će vam se uz lagano milovanje, potpuno utopljen u svoju paćeničku metafiziku i prijatan razgovor. Nećete mu odoljeti, jer, sve je to lijepo smišljeno i strategijski razrađeno.

Kada jednom padnete u njihovu zamku, Škorpija će učiniti samo jedno: podrediti vas i od vas napraviti svog roba. Tvrdi su i kruti prema drugima, ali i prema sebi. Potrebne su im tuđe opscenosti i nije isključeno da će vam ih stalno tražiti. Podložni su i skloni patnji. Njihove ekstaze su kratke, ali sjajne. Škorpije su opsjednute ljubomorom, ali budite oprezni! Ovaj portret nije baš na visini prave realnosti!

STRIJELAC

Stalno i neprestano misle na one stvari! Tu se i poznaje pravi Strijelac. Pošto su rođeni pod Jupiterovom sjenkom, dalja objašnjenja možda nisu ni potrebna.
Predstavljeni kao kentauri, njihova tijela su rođena da vibriraju u ritmu ludih plesova, dok im u mislima vlada samo jedan bog. Pravi su čuvari tradicije, pa tako poštuju sve obrede i navike, zakone i konvencije. Djeluju kao da im je blistava budućnosti zacrtana, što intimno i misle, a to ih i održava mirnim i staloženim.

Ovi ljudi koji nose obilježje veličine u svojim tijelima, kada su natovareni teretom, osjećaju se kao novi, kao uzvišena bića koja su stvorena za pretjerivanje. Snovi su im previše veliki, vino koje piju najbolje, a partneri koje posjeduju, najljepši. Kada jednom za sobom zatvore vrata od sobe, ugase svijetlo i nemaju više straha od očiju inkvizitora, bacaju se na plijen svom svojom težinom ako ste željeli takav doživljaj, onda vam od Strijelca nema boljeg!

Ako mu odolijevate, on će biti još više stimuliran da vas osvoji i sa vama podjeli svoje erotske fantazije. Ako imate opet, ambiciju da postanete njegova žena/suprug, morate se naučiti ponašati kao antikvitet od izvanredne vrijednosti, tako da ćete na kraju i ostati, što drugo nego jedan od dijelova namještaja u njegovoj kući.

Ukoliko se, međutim, odlučite da sa njim igrate njegove lovačke igre u kojima ćete vi uvijek biti plijen, morat ćete se uklopiti u njegovu ulogu dominantne, vladalačke figure. Ovaj tip ljubavnika će vas uvijek navesti i na mnoge druge stvari, ne samo na ljubav!

JARAC

Imaju običaj da krenu jakim galopom, ali ponekad im se dogodi da se okliznu i padnu. Jarac je ljubavnik koji dolazi iz hladnih krajeva. Ispod njegovog hladnog udvaranja krije se neka vrsta pomalo podrugljivog medvjeda.

Ova životinja hladne krvi i melanholije teško prilazi drugim osobama i kada to čini obično mu ne ide sve glatko. Vrijedi ga ipak upoznati. Čak i njegova golotinja ima u sebi nečega posebnog, nesrazmjernog, što ćete možda uzeti kao neku vrstu primitivne snage koja se penje ka vrhu iz velikih dubina.

Ovaj znak odaje čovjeka koji je nepodmitljiv, teško ispravljiv, dok se za njegov ljubavni život slobodno može reći da nema puno zajedničkog sa Don Kihotom. On je više nalik nekom kauboju koji je lud za ženama.

Život vodi u trku i iscrpljuje se na hiljadu različitih strastvenih stvari. Sve radi sam i nikada mu nije potreban neko drugi. Žena za njega ne predstavlja neku naročitu virjednost, jer po njemu, radi se samo o koži i ničem drugom. Pošto je materijalista i po prirodi pesimista, svest će vaš odnos samo na seksualni i smatrat će da vam je učinio privilegiju!

Dopada mu se grupni seks: sigurno će pokušati da vas uvuče u ovu vrstu sporta koju on shvaća kao opuštajuću vježbu punu zabave. U krevetu se nikada ne prepušta osjećanjima već se dobro kontrolira.

Posmatrat će vas za sve vrijeme seksa zato što misli da simulirate zadovoljstvo, no ipak imajte strpljenja jer je kraj bolji od početka. U ovom znaku se prepliću očaravajući umjetnik, bezvoljni avanturist i plesač iz „Posljednjeg tanga u Parizu“. Neumoran je i stoga dopadljiv svima koji vole intenzivne veze.

VODOLIJA

Vodolije su veliki slobodnjaci, spremni na sva iskustva. Možete ih sresti svuda jer su pomalo umjetnici i pomalo putnici. Ne postoji ništa neobično što bi zadovoljilo njihovu žeđ za čudesnim stvarima. Ono što će vas na Vodolijama privući jeste njihova izrađena distanciranost prilikom upoznavanja. Kako ući u kontakt sa ovim bićima koja kao da su došla iz neke druge dimenzije?

Da biste postigli tako nešto potrebna vam je doslovce strategija iz filma „Rat zvijezda“! Iznenadit ćete ih ako se usred zime parkirate vašim kabrioletom ispred neke koncertne dvorane i ne zaboravite da se obućete poput zvijezda iz Holivuda, jer, mada su Vodolije uvijek pobornici alternativnog, one ne mogu da se odreknu ljubavi prema svemu što predstavlja buržoaziju.

Teško je tu uspostaviti ravnotežu. Za njih je veoma važan izgled, pojava, bez obzira na sadržaj. Znajte da imate posla sa posebnom vrstom estete.

Za njih kažu da su altruisti, ali to ne znači da će ići direktno u Treći svijet da daju svoju pomoć. Sa njima ćete se dobro slagati ako ste bogati, lijepi i intelgentni. Oni su elitna bića ili se barem tako ponašaju, pa im stoga treba partner koji im je ravan.

Ljubavni čin koji ih uzbuđuje je imaginaran, neostvaren ili neostarljiv. Muškarci Vodolije nisu od onih koji pate za crnim čarapama. Oni su to prerasli. Da biste se dopali jednoj Vodoliji, morali biste upriličiti „bliski susret treće vrste“ u kojem bi imali prilike da se upoznaju i sa „malim zelenim“.

RIBA

Osobe rođene u ovom znaku više će biti vjerne vašem duhu negoli tijelu. Njihova je koža blijedo bijela i otporna na sunčeve zrake. Ribe su tipovi koji vole biti među ljudima. To, ipak, ne znači da im radar nije stalno uključen i da nemaju neprestano u vidu koga bi mogli osvojiti.

Znajte da će za vas partner u znaku Riba zauvijek ostati neuhvatljiv i enigmatičan. Cijela politika življenja riba zasniva se na proživljavanju između dvaju suprotnih struja, kao što je to i prikazano na horoskopskom simbolu.

Osjećaje koje gaje prema vama, mijenjat će se u zavisnosti od ambijenta. Ponašaju se baš kao pravi kameleoni. Vaše tijelo ih uzbuđuje isto onoliko koliko i tijelo vaše prijateljice.

Ribe takođe vole plivati u kompliciranim poslovnim vodama, kao što je to slučaj i sa ljubavnim avanturama koje mogu zakomplicirati do neslućenih razmjera.
Njihova impulsivnost je stalno uključena. Među Ribama su, takođe, i oni koji dobaciju ženama na ulici ili oni koji su u stanju da zbog jedne otkrivene noge ispod dugačkog izreza jednostavno polude.

Izvrsni su kompanjoni za noćno kruženje gradom, naročito po sumnjivim kvartovima u kojima se ribe odlično snalaze. Naravno, privlači ih sve što je zabranjeno. Treba ih ipak cijeniti i čuvati zbog njihove osnovne vrline: iskreni su prijatelji, što je prava rijetkost.

(aura.ba)