HOROSKOPSKE ŠTEDIŠE I RASIPNICI: NAJBOLJI BIZNISMENI ŠKORPIJE, ŽENE RAKOVI DO NOVCA DOLAZE PREKO LJUBAVNOG ILI BRAČNOG PARTNERA?

Kako god se razlikujemo u pokazivanuju emocija i u temperamentu, tako se razlikujemo i kada je novac u pitanju. Otkrijte, da li su vam zvijezde pripisale bogatstvo, ili ste rođeni trošadžija.

OVAN

Njihov odnos prema novcu je prilično djetinjast. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove i uglavnom daju novac na svoja lična zadovoljstva, ali ako ih uhvati napad darežljivosti, onda poklanjaju sve što im padne na pamet, kupuju prijateljima poklone, idu u kladionice. Novac ih hoće i na lutriji, i uvijek imaju više nego što biste ikada pomislili.

 

BIK

Bikovi su prave štediše koje više vole da razmišljaju o tome na čemu i koliko mogu da uštede, a u stvari rijetko im to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, da maksimalno urede dom, lijepu garderobu, nakit, darežljivi su… Kako onda da im ostane novca? Stiču ga vrijednim radom i lakše im je da planiraju neke nove poslove i da zasuču rukave nego da sebi uskrate bilo šta što požele.

BLIZANCI

Vole da troše, ali vole i da imaju. Uvijek se nekako snađu i uvijek im neko pomaže. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvijek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu biti prilično hiroviti i trošiti novac na nepotrebne stvari. Zarad sopstvene udobnosti nikada neće žaliti ni jednu jedinu marku koju daju.

RAK

Rakovi imaju ekstravagantan odnos prema novcu iako važe za štediše. Mudro rukuju finansijama. Štede, ali samo da bi kupili sebi nešto što odavno žele ili sve potroše na putovanje. Vole novac. Prije će odabrati dobro plaćen posao nego onaj u kojem uživaju. Žene Rakovi često dođu do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

LAV

Važi za pompezan znak, ali žene Lavovi rijetko sebi kupuju pravi nakit, radije cipele. Muškarci vole da daju novac na dobru sportsku opremu, san im je da imaju skupocjen automobil, dobar čamac… Svaki dinar će dati za svoju ličnu udobnost. Kako dobiju platu, rado je troše na hranu, čašćavaju sebe nekom knjigom, sportskim rekvizitom…

DJEVICA

Vole sve što je otmeno i glamurozno više nego što bi se reklo na prvi pogled. Djevice štede za egzotična putovanja ili neki vrijedan umjetnički predmet. Hoće ih sreća i često dobiju sjajnu poslovnu ponudu, dobru platu ili dobitak na lutriji. Vole da troše na društvo, da sjede u kafanama, kafićima, a novac uvijek svjesno ulažu.

VAGA

Za Vage je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhe, te će potrošiti na putovanja, na kozmetičare, na skupe kreme, kvalitetnu obuću, prijatne izlaske. Vagama nije pretjerano stalo, ma kog da su društvenog ranga, da ulažu u stambeni prostor, ali ako ga dobiju, uložiće u njegovu funkcionalnost, a ne na glamur.

ŠKORPIJA

Škorpija su pravi biznismeni. Vole da prave finansijske transakcije, vole rizike. Za njih je novac pravi afrodizijak i podiže im adrenalin, tako da ćete najuspešnije biznismene naći među predstavnicima ovog znaka. Voli da poklanja i veoma je velikodušna. Jer uglavnom uvijek i ima šta.

STRIJELAC

Ako će neko izgubiti kreditnu karticu ili novčanik, to je Strijelac. Ali ne postoji ni znak u zodijaku koji će se lakše snaći. On nikada nema i uvijek ima. Ne postoji znak koji je u stanju da više zabrlja s novcem i da se bolje izvadi iz nezgodne situacije. Kada samo hoće, može da zgrne čitavo blago, ali je u duši filozof i putnik. Važan mu je psihički mir, tako da ga novac u stvari mnogo i ne zanima.

JARAC

Predstavnici ovog znaka su ili potpuno opušteni ili krajnje izbezumljeni zbog novca. Ipak, nađu neku zlatnu sredinu i nauče da ga razumno troše i da se mnogo ne opterećuju finansijama, ali uvijek potraže neko dobro plaćeno radno mjesto koje im može obezbijediti sigurnu egzistenciju. Najradije daju novac na djecu, lična zadovoljstva, i ulažu u trajne vrijednosti.

VODOLIJA

Vodolije ni same često ne znaju šta imaju, a šta ne. Ni one same ne mogu da kontrolišu svoje izdatke i prihode, jer uvijek nešto kalkulišu, planiraju, ulažu, pozajmljuju… Vole biznis i spremne su uvijek da rizikuju. Uvijek imaju od koga da pozajme i da se oslone ako ostanu bez novca jer imaju prijatelje koji će im se naći na usluzi. Darežljivi su prema djeci.

RIBE

Ribe su prilično haotičan znak kada je novac u pitanju. Imaju dosta sreće s novcem, uglavnom su prilično darežljiv i rasipan znak. Ribe bi trebalo da budu u svemu umjerenije, pa i u pogledu novca. Ponekad idu u krajnost i žive skromno samo da ne bi morale mnogo da rade. Mogu da rade i poslove koji im ne odgovaraju, ne misleći o zaradi, iz ličnog komfora.