Horoskop za period od 21.01. do 21.02.2018. godine

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

OVAN:

Posao i financije: Ovaj period je izuzetno povoljan za rizike. Ipak, preporuča se više promišljenosti, kada je riječ o polju suradnje sa drugim ljudima, jer biste vrlo lako mogli doći u kontakte sa osobama koje nisu dovoljno pouzdane, što Vas posebno iritira.

Ljubav: Emocije su posebno naglašene. Samo je važno ne potiskivati ih, što bi Vam se lako moglo dogoditi. U slučaju da ima kakvih tenzija u odnosu u kom ste, biti će  neophodno poraditi na kompromisu i komunikaciji. Ukoliko ste slobodni u ljubavi, otvaraju se jako dobre mogućnosti za uspostavu ljubavne veze, samo je važno da Vi to želite…

Zdravlje: Sasvim stabilno. Poboljšanje, ako ste imali kakvih većih problema.

BIK:

Posao i financije: Ovaj period donosi mnoge prepreke u realizaciji Vaših ciljeva. Nemojte stajati, nalazite se na velikom testu strpljenja. U slučaju da niste zadovoljni svojim zaradom od kraja 2. mjeseca kreće na bolje. Nisu povoljni uvjeti za donošenje odluka koje se tiču poslova u inozemstvu, kao i drugim udaljenim mjestima. Ukoliko imate za polagati nekakav ispit, maksimalno poradite na koncentrianosti, mada, najbolje bi bilo da odgodite njegovo polaganje za oko mjeseac dana, pa na dalje, kako biste uspostavili veću unutarnju mir, i time dobili na sigurnosti.

Ljubav: Skloni ste povući se u sebe, neće Vam biti do emocija i ljubavi. .

Zdravlje: Unutarnja nezadovoljstva koja su se skupljala u periodu od proteklih oko godinu dana i malo više, mogla bi prouzročciti probleme sa upalama i prehladama, posebno u regiji grudnog koša.

BLIZANCI:

Posao i financije: U ovom periodu, stvari na polju posla i financija neće se odigravati onako kako ste očekivali. Odlicna lekcija da raskrstite sa očekivanjima i pretpostavkama uma, i prepustite se intuiciji koja zbog želje da sve unaprijed predvidite, biva prilično zapostavljena. Imajte na umu, intuicija je glas Vaše duše, veza koju imate sa Bogom i sa sobom.

Ljubav: Ako ste nezadovoljni određenim segmentom odnosa u kom se nalazite, vrijeme je da preispitate sebe, zapravo da osvjestite čime ste sve to nezadovoljni, kako biste pročistili put razvoju svojih emocija.

Zdravlje: Bez značajnijih problema. Samo, kako je već rečeno, maksimalno poradite na eliminiranju emotivnog tereta iz prošlosti.

RAK:

Posao i financije: Situacija je sasvim povoljna. Samo je važno da raskrstite sa uvjerenjima, situacijama i osobama koje Vam već određeno vrijeme predstavljaju smetnju na putu ka uspjehu. Kod mnogih od Vas su moguće i određene konfliktne situacije kroz polje posla, ali ne doživljavajte ih tako emotivno, jer Vam one pokazuju put što je potrebno eliminirati kako biste ostvarili još veće zadovoljstvo. Savjet je da mnogo više poradite na podizanju vjere u sebe i osobne mogućnosti.

Ljubav: Kada je riječ o emocijama, mnogoćete biti otvoreniji za njih, nego u prethodnom periodu. Tako, ako ste u vezi ili braku, odnos sa partnerom će se skladno razvijati, što će Vama pričinjavati veliko zadovoljstvo. Ali, ukoliko ste slobodni, bit ćete otvoreni za nova poznanstva, kao i za nešto više, međutim ne i za uspostavu ozbiljnih odnosa. Ipak, nikako nemojte odbacivati osobe koje budete upoznali u ovom periodu, jer bi odnos sa jednom od njih, u daljoj budućnosti, svakako mogao prerasti u nešto više.

Zdravlje: Odlično. Ako ste u prethodnom periodu imali nekakvih smetnji, sada sve dolazi na svoje. Odlazak na neko putovanje bi Vam izuzeto godio, kao i veća fizička aktivnost.

LAV:

Posao i financije: Određene prepreke u odnosu sa ljudima iz poslovnog okruženja bi se mogle odraziti na Vaše poslovno raspoloženje, a kod nekih dovesti i do nedostatka motiviranosti. Nemojte stavljati sebe u ulogu žrtve. Možda se još uvijek nisu stvorili uvjeti da biste nešto promijenili, ali ako želite da učinite kakvu promjenu, vrijeme je za poduzimanje veće, konketne akcije, kako bi se uvjeti stvorili. .

Ljubav: Veliko zadovoljstvo i osjećaj ispunjenja su prikazani kroz polje emocija. Ako ste slobodni, nadajte se vrlo zanimljivom poznanstvu, koje će vrlo lako i jednostavno prerasti u nešto više. Ako, pak razmišljate o zajedničkom životu, braku ili potomstvo, pravo je vrijeme za to.

Zdravlje: Stabilno. Vitalnost je sasvim dobra u ovom i narednom periodu.

DJEVICA:

Posao i financije: Kod mnogih od Vas, sve je prisutnija želja za novim poduhvatima ili rizicima. Mnogo planova, pa čak i akcije, ali rezultati neće biti baš srazmjerni spomenutom. Ma koliko mislite da ste strpljivi, eto Vam prilike da se još naučite strpljenju. Ono što je u Vašem slucaju usko povezano sa nedostatkom strpljenja jeste prevelika briga oko svake sitnice. Zato, ovog puta izaberite pozitivne misli.

Ljubav: Većinu će mučiti snažan osjećaj emocionalne ispraznosti i povrijeđenosti. Zbog toga što niste raskrstili sa svojim emotivnim bolima i lomovima, počinjete riskirati da odvedete sebe u ozbiljnija psihička stanja.

Zdravlje: Naglašena mentalna napetost prouzročila je probleme sa imunološkim sustavom, kao i intenzivniji razvoj hroničnog problema. Ono što definitivno trebate, to je djelovati preventivno na svoje zdravlje, otići na pregled i poduzeti adekvatne mjere u cilju poboljšanja imuniteta. Nije vrijeme za odgađanje i čekanje.

VAGA:

Posao i financije: Odlična poslovna i financijska situacija. Značajno poboljšanje. Idealno za sve vrste novih poslova i poduhvata. Komunikacija sa osobama iz poslovnog okruženja biti će intenzivna i dinamična.

Ljubav: Situacija je prilično klimava. Prikazane su određene sumnje u partnera, a mnogi pritom izbjegavate susret sa istinom. Takav put Vas vodi u sve veće patnje. Buđenje je ponekad bolno, ali donosi fantastične stvari. Čak i ako ste izabrali vezu ili brak u laži, mučiti će Vas preispitivanja i dvojbe, pa zapitajte sebe, jeste li sigurni u taj izbor. Ako ste slobodni, moglo bi se dogoditi veće zaljubljivanje, ali oprezno.

Zdravlje: Vitalnost organizma je prikazana stabilnom, u što ste i Vi sigurni, ali neovisno o tome značajnije se pričuvajte prehlada i upala. Posebno će biti osjetljivi vratni dio i guša.

ŠKORPION:

Posao i financije: Potrebne su Vam značajne promjene i sve više ste otvoreni za njih. Ipak, konkretni poduhvati po pitanju promjena bi se mogli odužiti na period do kraja zime, pa ako Vam odgovara ići sporije, ako se tako lakše možete uskladiti sa svojim odlukama, onda birajte sporiji put. Vezano uz polje financija, biti ce prisutno značajnije nezadovoljstvo, samo je važno ne saživljavati se sa njime, već ga doživjeti kao jasan signal da promijenite svoja uvjerenja ili poduhvate koji Vas očito nikamo ne vode.

Ljubav: Emotivne tenzije će biti prisutne, ali one se tiču neraščišćenih emocija iz prošlosti. Jedino rješenje leži u tome da oprostite svom partneru ili osobi iz prošlosti, za poduhvate koji su Vas doveli ovdje. Ako Vam je još uvijek teško prihvatiti oprost kao rješenje, imajte na umu, oprostiti radi sebe, a ne radi drugih.

Zdravlje: Po prirodi ste jako podložni velikoj mentalnoj i nervnoj napetosti. Često Vas do iste dovede Vaša naglašena potreba za velikom i dubokom analizom, kao i željom da sve objasnite, što je nemoguće. Krajnje vrijeme je da poradite na svojim uvjerenjima i mislima. Otpustite sve one misli i uvjerenja, za koje makar malo uviđate da Vam nisu od koristi i da Vam štete. Birajte pozitivne misli, afirmirajte sebe za nove, pozitivne životne poduhvate. Na fizičkom planu biti će osjetljivi dijelovi vratne kičme, guše, kao i dišni putevi.

STRIJELAC:

Posao i financije: Određene okolnosti, nikako Vam neće ići na ruku u realizaciji ili okončanju bitnih poduhvata. No, nije važno što nam se u životu dogada, već kako mi na to gledamo. Za Vas je jedino važno da sve okolnosti koje Vam ne budu išle na ruku, doživite kao jednu od lekcija koje će Vas naučiti još većem strpljenju. Zahvalite se na svemu što imate, i nastavite dalje. Jedine blokade su u Vašoj glavi.

Ljubav: Kada je riječ o emotivnom životu, u Vama će biti prisutno mnogo unutarnjih konflikata i dvojbi. Vrlo lako se može dogoditi da pretjerate u analiziranju partnerovih postupaka. Može doći do vrlo neugodnih situacija, gdje će partner ozbiljnije pokušati da Vam nametne svoje stavove. Ipak, nije poanta u tome tko je od vas dvoje u pravu, jer istina nikad ne može biti samo na jednoj strani. Pronađite više vremena za svoja osobna zadovoljstva, kako biste bili ispunjeniji svojim unutarnjim životom, što će pozitivno djelovati i na Vaše odluke u emotivnom životu.

Zdravlje: Stabilno. Ako očekujete odlazak na određene pretrage, sve će proteci u najboljem redu. Ukoliko imate kakav veći zdravstveni problem, sada je pravo vrijeme da potražite drugo lječnicko mišljenje.

JARAC:

Posao i financije: Nakon određenih turbulencija, koje su došle kod većine vas, situacija na ovom planu se poboljšava. Ovaj period nije povoljan za povlačenje novih, većih poslovnih poteza, kao niti bilo čega većeg u vezi sa financijama. Strpljenje će Vam biti potrebno, ali neće Vam doći teško. Zapravo, ovaj period je odličan da uvidite, kako nema potrebe za žurbom niti u čemu, što je Vaše autentično uvjerenje, ali u posljednjih godinu dana, kao da ste izgubili sigurnost i povjerenje u sebe i život.

Ljubav: U odnosu sa partnerom situacija će biti prilicno tenzična. Partner bi Vas svojim određenim postupkom ozbiljnije mogao izazvati, zbog čega bi moglo doći do značajnijeg konflikta. Sve ovo će Vas navesti da se ozbiljnije porazmislite o budućnosti odnosa u kom se nalazite, i uspostavite adekvatne granice Vašeg strpljenja.

Zdravlje: Savjet je da ozbiljnije poradite na jačanju svog imuniteta, obzirom da ćete biti podložni većim upalama.

VODENJAK:

Posao i financije: Situacija na poslovnom planu bit će Vam vrlo pokretna, živa i dinamična. Imat ćete mnogo poleta i entuzijazma. Brojne nove ideje Vam se motaju po glavi. Odličan je period za nove početke i sve velike odluke, ma koliko Vam se činilo da sve dolazi suviše brzo. Razlog je vrlo jednostavan, a to je da ste konačno usaglašeni sa svojim željama i odlukama.

Ljubav: Na emotivnom planu nećete biti baš ispunjeni. Mnogi koji ste u vezama ili brakovima, osjećat ćete veće emotivno zahlađenje. No, jako je upitno koliko je to realno stanje, obzirom da ćete biti skloni značajnijem dramatiziranju. Neovisno dal ste slobodni ili zauzeti, savjet je da u ovom periodu stavite fokus na druge segmente života.

Zdravlje: Suviše ste iritirani ponašanjem i stavom nekih osoba. A, spomenuto se svakako može negativno odraziti na Vaše zdravlje. Ovo je vrijeme, kada se maksimalno trebate izolirati i posvetiti sebi..

RIBE:

Posao i financije: Mnogo ispunjenja i sreće Vas očekuje kroz polje posla. Ako tražite bilo kakav posao, povoljne vijesti samo što nisu došle. A, ako Vas aktualni posao iscrpljuje na bilo koji način, konačno je vrijeme da kažete sebi, kako Vam nije suđeno da trpite, već se aktivno usmjerite ka novom poslu, ili dodatnom poslu, ili novim poduhvatima.

Ljubav: Vaše emocije su vrlo intenzivne i duboke, toga ste sigurno svjesni, ali u kojoj mjeri. Prvo, sa tako snažnim emocijama, nije lako biti ih u nekoj značajnijoj mjeri svjestan. U slučaju da ste nezadovoljni partnerovim ponašanjem, da imate dojam kako ste žrtva u tom odnosu, pođite od toga, da ne mogu svi, pa ni Vaš partner voljeti tako snažno.

Zdravlje: Manja zabrinutost, potpuno bespotrebna.

(aura.ba)