Horoskop za mladenke: Kakvo je vjenčanje predviđeno vašem znaku

Neki ga smatraju besmislenim, drugima je svakodnevna navika, a treći se uz njega dobro zabavljaju.

Bilo kako bilo, horoskop može biti i te kako zanimljiv, posebno kada opisuje karakter osobe.

OVAN

Žene Ovnovi poznate su po svojoj želji za nezavisnošću te su pomalo tvrdoglave, zbog čega će teško podnijeti osobe koje im se previše upliću u njihove planove. Zbog toga će teško izaći na kraj s organizatorima vjenčanja, ali i rodbinom i prijateljima s previše vlastitih ideja.

Pastelne boje i ružičasti tonovi nisu vaš stil, bolje ćete se osjećati uz srebrne i bronzane boje, koje mogu biti jednako romantične i elegantne. Pokušajte napraviti sami što više, tako ćete sigurno biti srećni i zadovoljni.

BIK

Bikovi uživaju u avanturi i slobodi pa je njihovo savršeno vjenčanje na otvorenom. Ako vrijeme, ipak, ne dozvoljava ovaj tip vjenčanja, veliki, jednostavni prostori druga su opcija.

Po prirodi ste neodlučni, zbog čega bi bilo dobro da potražite pomoć u organizaciji od osobe od povjerenja ili stručnjaka. U protivnom ćete se zapetljati u svoje želje, zbog čega može doći do nepotrebnog stresa i nervoze. Boje koje najbolje opisuju vaš karakter, a vrlo su romantične, su one prozračne i lagane, poput bebi plave ili tirkizne.

BLIZANCI

Ono što je Blizancima vrlo važno su dobre vibracije. Vrlo su prilagodljivi i gotovo sve opcije prolaze, ali pod jednim uslovom – da pored sebe imaju najbliskije osobe. Kod Blizanaca je sve moguće pa tako i vjenčanje – putovanje na nekoj atraktivnoj destinaciji ili pak klasično, bajkovito vjenčanje.

Ovom znaku izgled znači puno pa naglasak treba da stavi na vjenčanicu, koja mora biti upečatljiva. Što se uređenja prostora tiče, Blizanci nisu zahtjevni i imaju širok spektar želja. Isto vrijedi i za boje s kojima se nikako ne može pogriješiti.

RAK

Žene Rakovi imaju bogatu maštu i zbog toga je važno da učestvujete u svakom segmentu organizacije vjenčanja. Volite imati kontrolu i zato je najbolje da cijela organizacija, od finansija do završnog detalja, bude u vašim rukama.

Ne pristajte na kompromise i ideje koje vas baš i ne ispunjavaju. Što se vjenčanice tiče, uživajte u mašti i podarite joj svoju osobnost. No, ne isključujte mišljenje bliskih osoba. Rakovima je ponekad potreban glas razuma, koji će ih zaustaviti kada pretjeraju i vratiti na pravi put.

LAV

Lavice su vrlo darežljive i privržene porodici. Upravo zbog toga njihovo savršeno vjenčanje ne bi trebalo da bude daleko od njihove kuće. Glamur, kič i velika vjenčanja ne opisuju vaš karakter i zato bi trebalo da poslušate intuiciju i napravite ono što vam najviše odgovara.

Manje vjenčanje na terasi restorana ili intimnom prostoru savršen je izbor. Tople i nježne boje te decentni ukrasi u prostoru idealan su odabir za Lavicu, a u tom stilu trebalo bi da bude i vjenčanica. Vama stara izreka savršeno pristaje – manje je više.

DJEVICA

Ovaj znak opisuju detalji, preciznost i pedantnost, zbog čega vaše vjenčanje iz snova ne može proći bez zanimljivih detalja, kako na haljini, tako i svugda oko vas. Ukrasi od cvijeća, dekoracije stolova i stolica jako su vam važni i zato je važno da ih dovedete do savršenstva i prilagodite vašim željama.

Zbog vašeg oka za detalje i ziheraškog karaktera koji ništa ne prepušta slučaju, vjenčanje na otvorenom nije dobar odabir. Radije odaberite restoran koji se najbolje uklapa u vašu viziju. S bojama ne možete pogriješiti jer vam pristaju gotovo sve.

VAGA

Žene Vage su idealisti, što znači da njihovo vjenčanje ne smije biti ništa manje od bajkovitog. Na svoj poseban dan budite princeza, upotrijebite svoju romantičnu stranu i dajte sebi oduška.

Želite li da sve ispadne kako ste zamišljali, najbolje bi bilo da potražite pomoć stručnjaka, koji će vaše snove pretvoriti u stvarnost. Uživajte u pastelnim bojama i bogatim materijalima, kako na vjenčanici, tako i u prostoru u kojem će se vjenčanje odvijati.

ŠKORPIJA

Ono što vas najbolje opisuje je kontrola. Upravo zbog toga žene u ovom znaku neće biti zadovoljne ukoliko same ne odrade cijelo vjenčanje. Uživate u svojoj individualnosti, koju morate pretvoriti u romantičnu i čarobnu stvarnost i zato je važno da pronađete prostor koji se uklapa u vaše želje.

Klasično vjenčanje te uređenje prostora nije za vas. Umjesto ruža i tulipana radije odaberite orhideje ili ljiljane, a haljina bi trebalo da ima bar jedan dramatični, upečatljiv detalj, poput dugačkog šlepa ili otvorenih leđa.

STRIJELAC

Vaš entuzijazam i energija su zarazni, ali kako biste bili zadovoljni važno je da u nekom trenutku zastanete i poslušate tuđi savjet. U protivnom bi vaša energija mogla zakomplikovati vjenčanje. Vama je organizator vjenčanja prijeko potreban.

On će se posvetiti detaljima koje vi smatrate nevažnima te će vam predložiti ideje najbliže vašim željama. Tradicionalno vjenčanje takođe nije za vas, barem ne u potpunosti. Bolje će vam pristajati opuštenija atmosfera uz tople, pastelne, zemljane tonove.

JARAC

Žena Jarac ne voli dramu niti biti u prvom planu, zbog čega bi njeno vjenčanje trebalo da bude ukusno i decentno. Ovaj znak ništa ne prepušta slučaju te je važno da učestvujete u gotovo svim važnijim odlukama – od uređenja prostora do izbora hrane i pića.

Hrana i vjenčana torta vaša su opsesija pa se ovom dijelu vjenčanja maksimalno posvetite. Iako imate dobre ideje, poslušajte savjete i mišljenje najbliskijih osoba koje imaju svježe ideje, koje će vas odmaknuti od klasike. Haljina bi trebalo da bude romantična i prozračna, a nikako bogata i raskošna.

VODOLIJA

Vodolije su vrlo otvorene i iskrene osobe pa će njihovo savršeno vjenčanje biti bez velike drame i pretjerivanja. No, dobro bi bilo da pored sebe imate osobu od povjerenja, koja će vas malo odmaknuti od igre na sigurno, koja može biti dosadna, te vam predložiti nešto zanimljivo. Vaš znak najbolje opisuje rustikalno vjenčanje, koje spaja tradiciju i moderne detalje.

Prostor za vjenčanje trebalo bi da bude zanimljiv, a ceremonija romantična. Boje koje vam najbolje pristaju su topli, prozračni, pastelni smeđi tonovi. Jarke boje izbjegavajte u širokom krugu.

RIBE

Vrlo ste osjećajna osoba, a vjenčanje je idealno mjesto za izbacivanje takve energije. Slušajte svoje tijelo te svoje želje pretvorite u realnost. Prostor za vjenčanje, kao i sam obred, za vas bi trebalo da imaju neku uspomenu ili značenje.

Upotrijebite nostalgiju u vašu korist te se potrudite spojiti sadašnjost i prošlost barem nekim segmentom, poput cvijeća, muzike, ukrasa ili pak same vjenčanice.