Horoskop za 2018. godinu ali samo za one koji su slobodni i nemaju partnera!

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Ovan: Konačno ste spremni započeti novi odnos. Nedostaje jako malo, a tiče se vas. To malo je – strah od toga da ćete biti ostavljeni. Poradite na svome samopouzdanju. Ugodite sebi, u svakom segmentu života.

Bik: Bit ćete prilično zatvoreni za ljubav. Mnogi od vas, kao da su izgubili svaku vjeru u ljubav, svaku nadu. A, bez nade, nema niti sreće, niti smislenog življenja. Raskrstite već jednom sa prošlošću. Većina će reci, jesam. Ali, istina je mnogo drugačija. To što ste stavili tačku na bilo kakva dalja događanja vezano za osobu iz prošlosti, nipošto ne znači da ne razmišljate o njoj, da se plašite novih ljubavi, ili da u novim ljubavima ne tražite dijelove stare.

Blizanci: U prva 3 mjeseca moguća su zanimljiva poznanstva, pa čak i velike želje da ista prerastu u vezu, međutim još uvijek nećete biti spremni, pa će se sve i završiti na prolaznom zanosu. Mnogima od vas period od početka proljeća, tačnije od 4. – prve polovice 5. mjeseca, u život dovodi osobu, koja će vas u samom startu oboriti s nogu, i sasvim je izvjesno da ćete otpoceti ljubavnu vezu, koja može biti vrlo kvalitetna i trajna. Ako vam se tada ne bude dogodila velika ljubav, onda će vam se, nakon jednog avanturističkog perioda, ljubav zasigurno dogoditi u 9. mjesecu.

Rak: Nije da nećete željeti ljubav, rijetki su oni koji ju ne žele,..ipak, biti ćete suviše obazrivi po pitanju emotivnog davanja. U prva 3 mjeseca, predstoje vam vrlo zanimljiva poznanstva, sa osobama koje će vas svakako privući, ali nitko vam nece uljevati dovoljno sigurnosti da biste se čvršće vezali. Neki od vas će se i upustiti u ljubavnu vezu, u ovom periodu, ali, već pocetak proljeća dovodi do udaljavanja, nepovjerenja i poljuljane komunikacije, a period od kraja proljeća do početka ljeta snažno aspektira prekid. Mnogo bolji dani za ljubav dolaze od 10. mjeseca i traju sve do kraja 2018. godine.

Lav: Intenzivnije usmjerenost na druga polja života prouzročit će kod mnogih odsustvo značajnih zbivanja na ljubavnom planu, a kod nekih i odsustvo znacčjnijeg interesa za uspostavu ljubavnog odnosa. U periodu od prva 3 mjeseca, u živote mnogih ući će jedna vrlo elokventna i pomalo ekscentrična osoba, gdje je moguće i da se uspostavi jedna pomalo slobodnija veza, međutim da bi se ta veza razvila u stabilan odnos, bit će potrebno mnogo više angažiranosti sa obje strane, za koju je jako upitno da li ćete biti spremni. Kod većine, koji budu ostvarili vezu u ovom periodu, konačan ishod veze bit će takav da veza neće opstati, najkasnije prekinut će se u 7. mjesecu. Polje ljubavi se otvara od 9. mjeseca i bit će aktualno sve do kraja prve polovice 2019. godine.

Djevica: Ako želite sreću i ispunjenje u ljubavi, definitivno morate raskrstiti sa svim starim vezama u svojoj glavi. Bliža prošlost vam je donijela mnogo razočaranja i patnje. Izgubili ste povjerenje u ljubav i buduće partnere.

Vaga: Ova godina je za većinu vas definitivno u znaku ljubavi. Čak i ako ste izgubili svaku vjeru u ljubav, određene situacije će vas demantirati. Ukoliko ste nesretno zaljubljeni, dajte sve od sebe i raskrstite sa tom osobom do oko 4. mjeseca. Od te priče nema ništa. Zašto do 4. mjeseca? Pa zato, što period od 5. do 11. mjeseca donosi iznenadno poznanstvo i ljubav, ulazak u vezu, ozbiljnu vezu…

Škorpion: U ovoj godini ljubav vam neće biti baš naklonjena, a razlog tomu je vrlo jednostavan – nesigurni ste, vaš polazni stav je da biste imogli biti snažno povrijeđeni. Krajnje vrijeme je da promjenite takav stav i počnete razmišljati u smjeru da je ljubav ujedno i sloboda.

Strijelac: U ovoj godini događanja na ljubavnom planu, bit će prilično intenzivnija, nego je to bio slučaj u prethodnih oko 3 godine. U prvoj polovici godine, spremite se za mnogo novih poznanstava. Plijenit ćete jednom posebnom energijom, što će usloviti da drugi jako žele nalaziti se u vašem društvu.

Jarac: Do ljubavi vam je svakako stalo, ali to nikako ne znači da ste još uvijek spremni za ozbiljnu ljubavnu vezu. Mnogi od vas još uvijek nikako da raskrste sa frustracijama ili čak aspiracijama ka osobi iz prošlosti. Zapitajte se – da li je odgovorno prema sebi i daru zvanom Život, stalno se vraćati u prošlost.

Vodolija: U periodu izmedu 3. i 4. mjeseca, mnogima od vas dolazi do iznenadnog poznanstva, ili produbljenja komunikacije sa osobom na koju niste bili značajno usmjereni…Sve će se odigravati prilično brzo i strastveno, a s početkom proljeća moći ćete reći da ste uplovili u doista stabilnu vezu.

Ribe: Do ljubavi vam je stalo, ali u ovoj godini doista rijetki od vas će biti spremni na jedan stabilan odnos. Mnogi još uvijek niste raskrstili sa svojim bolima iz prošlosti, ili osobom iz prošlosti. Čak u periodu od proljeća postoji mogućnost za obnovu odnosa sa osobom iz prošlosti, ali spomenuto se nikako ne preporuča. Cijena koju biste platili ako obnovite odnos, bila bi prevelika. Za nekoliko trenutaka zanosa i strasti, patnja koju biste ubrzo doživjeli, mogla bi vas dovesti u ozbiljniju psihološku krizu, koja bi zasigurno prouzročila zatvaranje za ljubav.

/aura.ba/