Horoskop za 11. oktobar 2021: Bikovima raste broj udvarača, Djevici dugovi

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Privlačit će vas osobe obavijene velom mistike, pomalo nejasne, nedorečene situacije, a mogli biste se naći i u zagrljaju zauzete osobe. POSAO: U poslovnim aktivnostima do izražaja će doći vaša komunikativnost, domišljatost i snalažljivost. Ponudi li vam se prilika za rad i zaradu u drugom gradu nemojte je odbiti. Mogao bi vas nazvati prijatelj i predložiti vam partnerstvo u ostvarenju jednog poslovnog projekta. ZDRAVLJE: Zadovoljavajuće.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Samci imaju najbolju priliku da okuse kolač sreće – nova ljubav je na pomolu, iako se neće odvijati bez teškoća. POSAO: Za postizanje kvalitetnih rezultata bitno je da ne gubite živce i samopouzdanje. Svakodnevno ćete se susretati sa gomilom papira, podataka koje ćete morati obraditi, te brojnim telefonskim pozivima. Moguće su psihičke blokade kao posljedica umora. Zapisujte bitne podatke, ispunjavajte obećanja. ZDRAVLJE: Zbog slabe cirkulacije bit ćete osjetljivi na hladnoću.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Željet ćete da vaša veza bukti od snažnih emocija i ljubavne groznice, kao nekada. No čini se da svojim postupcima nećete tome pridonositi. Ako ste u dugoj vezi ili u braku, doći će do zasićenja. Poslovne obaveze i ambicije vas ili vašeg partnera mogle bi uzrokovati ozbiljnije podrhtavanje ljubavnog tla. POSAO: Poslovi kreću uzlaznom putanjom i odlično ćete zarađivati. Nezaposleni bi mogli dobiti priliku za stalni radni odnos. Pružit će vam se prilika da poboljšate svoj ugled i reputaciju u profesionalnom okruženju. Srežite troškove. ZDRAVLJE: Povremena slabost i vrtoglavice.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Ono čime ćete zračiti osvajat će tuđa srca. Vaš hod, pogled i govor sadržavat će goleme doze erotizma, pa je izvjestan povećan broj udvarača. Vaše samopouzdanje učvrstit će povoljan razvoj prilika. SMS porukama i dugim telefonskim razgovorima doprinjet ćete učvršćenju veze ili razvoju nove ljubavi. Oni koji imaju ljubavnu vezu sa nekim ko živi u inozemstvu mogu očekivati češće susrete i posjete. POSAO: Izbjegavajte finansijske transakcije, posudbe i bilo kakve troškove. Finansije vašeg ljubavnog partnera također će iziskivati više opreza. Savjetujte mu da na neko vrijeme odgodi ostvarivanje planova vezanih za kupovinu, ulaganja ili proširenje poslova. ZDRAVLJE: Manje srčane tegobe upozorit će vas da se previše izlažete stresu.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV:  Nije isključeno da sa potencijalnim ljubavnim partnerom ostvarite poslovni ili prijateljski odnos. Nalazite li se u postupku bračne rasprave i raspodjele zajedničke imovine, pripazite oko dogovora i potpisivanja dokumentacije, jer su izvjesne prevare, novčani gubici i imovinske štete. POSAO: Moguće su teškoće sa koncentracijom, posebno na planu komunikacije. Bit ćete nepromišljeni i događat će vam se da kažete i ono što ne mislite ili nešto što niste htjeli ili smjeli reći. Svojim neopreznim izjavama mogli biste povrijediti sagovornike, ili zaratiti sa šefom. ZDRAVLJE: Čuvajte srce, kontrolišite pritisak, ne izlažite se prevelikim tjelesnim naporima.

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Komunikacija sa partnerom će se zaoštriti i osiromašiti. Nećete znati jeste li vi negdje pogriješili, ili se vaš partner želi ograditi od vašeg odnosa. Ako ste odnedavno u vezi, činit će vam se da niste napravili dobar izbor. Razlike među vama će sve jače dolaziti do izražaja. POSAO: Veći dio radnog vremena mogli biste provesti ispravljajući tuđe greške. Shvatit ćete da nisu poslušana neka vaša mišljenja, ali nećete imati vremena za raščišćavanje situacije. Nastojeći zadržati dosadašnje i zastarjele profesionalne i osjećajne obrasce, naići ćete na otpor okoline. Morat ćete nešto promijeniti kako biste se izvukli iz neželjenih situacija. Previše poslova past će na vaša pleća. ZDRAVLJE: Mogli biste posjetiti liječnika i obaviti potrebne preglede.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Mogli biste se baviti egzistencijalnim pitanjim. Mnoge će prijatno iznenaditi poziv na vjenčanje ili vijest o prinovi koju će vam saopćiti bliska rodica. Ako ste u vezi sa osobom sa kojom sarađujete, povucite granicu između posla i privatnog života. Ako vam je veza u fazi u kojoj morate donijeti odluku bitnu za vašu ljubavnu budućnost, slijedite glas srca. POSAO: Neće biti situacija koje vi nećete uspješno riješiti pa ćete prihvaćati teže radne zadatke, posebno one u kojima se traži brzina i verbalna spretnost. Ako ste imali sukob sa šefom, ili ste nenamjerno ugrozili sigurnost vašeg radnog mjesta, sada će to sve biti pozitivno riješeno, a vi mirni i sigurni. Bit ćete sretne ruke i u nagradnim igrama. ZDRAVLJE: Svaka investicija u izgled i formu višestruko će se isplatiti.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Imat ćete osjećaj da ni na koji način ne možete riješiti napetosti koje će se pojaviti u vašoj porodici. Svako od ukućana tjerat će po svom, zubog netolerancije moguća su i verbalna prepucavanja. Neki od vas željet će se odseliti iz roditeljskog doma. POSAO: Finansijska situacija izmicat će vašoj kontroli.  Stari računi doći će na naplatu, morat ćete podmiriti dugovanja pa biste se mogli naći u situaciji da posudite veći iznos novca. Mogla bi vas razočarati osoba koju ste smatrali odanim saradnikom, prijateljem. ZDRAVLJE: Mogućnost manjih nespretnosti pri hodu.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Očekujte razmirice sa partnerom. Oboje ćete tvrdoglavo braniti svoje stavove, niko neće prvi popustiti, a neće izostati niti povišeni tonovi. Bit ćete rastrzani između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Unutrašnju ravnotežu neočekivano će narušiti novo poznanstvo ili telefonski poziv bivše ljubavi. Mučit će vas moralno pitanje: ostati vjerni ili učiniti nešto ludo, otkačeno i neobavezujuće. POSAO: Odlične poslovne prilike bit će vezane uz mjesto udaljeno od vašeg boravišnog prostora. Na radnom mjestu dobit ćete očekivanu podršku, izborit se za bolje uvjete rada ili uspješno okončati rad na zahtjevnom poslovnom projektu. Moguća su kraća poslovna putovanja. ZDRAVLJE: Moguća je prolazna zaboravnost i psihički umor.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Osjećajna ulaganja vratit će vam se dvostruko. Nova poznanstva bi mogla brzo prerasti u iskrenu ljubav. U dugim vezama pojavit će se želja za novim zbližavanjem. Na pomolu su i nova poznanstva, a prilike za nove ljubavne početke bit će povećane. Mnogi od vas će biti spremni za brak. Zaljubljeni će planirati vjenčanje, prolaziti kroz sretno razdoblje ili čekati prinovu. POSAO: Mogući su dobici koji će vas ugodno iznenaditi, iako ćete ih morati potrošiti na zaostale račune. Imat ćete sreće sa novcem, pa se možete upustiti u krupnije finansijske zahvate, ulaganja, prodaju ili kupovinu. Postat ćete svjesniji svojih vrijednosti, zbog čega će i vaše ambicije bujati. Moguće je i doškolovavanje ili usavršavanje. ZDRAVLJE: Vodite računa o potrebama organizma i priuštite mu dovoljno odmora.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Predstoje vam romantični susreti, strastveni dodiri, a možda i nova ljubav. U dugim vezama očekuje vas poboljšanje na erotskom planu, no sve će vas više zanimati ljubavni život, pa su moguće ljubavne tajne ili susreti daleko od oka javnosti. Uz direktnu ili posrednu pomoć voljene osobe, ostvarit ćete i neke finansijske ciljeve. POSAO: Međuljudski odnosi postat će napeti i biti izvor vašeg nezadovoljstva. Imate li bliskog poslovnog partnera, mogli biste se razočarati u njemu. Vjerujte svojoj intuiciji. Nesporazume sa radnim kolegama i šefovima rješavajte argumentirano i bez straha od posljedica. Pravda je na vašoj strani. ZDRAVLJE: Manje se živcirajte i više odmarajte.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Pred vama su lijepi trenuci na intimnom planu. Ono što želite to ćete i dobiti. Usamljeni će sresti srodnu dušu. Ako ste u vezi, vaš će odnos krasiti izuzetno dobra komunikacija; i vi i simpatija imat ćete mnogo dodirnih tačaka, koje će potencirati još veću bliskost i uzajamnost. Oni u braku će poboljšati svoj odnos sa voljenom osobom, a nije isključena mogućnost trudnoće. POSAO: Zvijezde ukazuju na poslovne ustupke i kompromise koji će biti nužni ako želite zadržati dobre odnose sa poslovnim partnerima i kolegama. Ne obazirite se na zakulisane igre koje će samo pokazati nemoć ili zavist pojedinih osoba. ZDRAVLJE: Čuvajte se viroza popraćenih visokom temperaturom.