Horoskop po ciganskim kartama za maj 2018: Škorpija bez dlake na jeziku, veliki troškovi za Ribe, Strijelac planira proširenje porodice

Po ciganskim kartama, tokom maja pojedinim znacima će pokucati ljubavna prošlost na vrata ili će morati konačno da odluče šta će sa postojećom vezom, mnogi će previše trošiti dok priželjkuju bolji posao, što ne znači da im se ta želja neće ostvariti baš u ovom periodu. Neki će biti previše iscrpljeni ili će se prepustiti lošim navikama dok će pojedine mučiti hronične tegobe. Sve u svemu, biće ovo poprilično turbulentan i interesantan mjesec
OVAN: TUGA, DIJETE, LJUBOMORA
LJUBAV – Ne baš toliko prijatna atmosfera u vašim vezama i brakovima. Nesuglasica može biti oko posesivnosti, ljubomore, tajni. Ukoliko ste u braku eventualno se možete sporiti oko vaspitanja djece ili problema sa finansijama. Pokušajte da postavite svoj odnos na nove osnove, da unesete neke lijepe promjene i energiju jer ćete na taj način lakše proći kroz ovaj period.
Usamljeni teško da će baš u potpunosti biti zadovoljni svojim emotivnim životom. Možete uploviti u neku novu priču, ali ćete se osjećati nesigurno, pogotovo ako ovaj odnos budete morali da skrivate. Kod pojedinih Ovnova prošlost se može aktivirati.
POSAO: Ovaj mjese će vam non stop donositi nove obaveze, koje ćete vjerovatno morati da završavate na brzinu. Kolegijalno okruženje nije baš najbolje, dosta toga se “muti” i šuška iza leđa, pa nemojte biti iznenađeni i nekim potezima od strane kolega koji bi vas baš mogli razočarati.
Posebnu pažnju obratite na svoje finansije. Iako ćete se truditi da ih dovedete u red, moguće je da se dodatno zadužite ili pak da teret postojećih dugova bude prevelik za vas. Sredinom mjeseca moguć je nov poslovni angažman.
ZDRAVLJE: Zdravstvena situacija je takođe dosta promjenjiva. Možete imati probleme sa stresom, sa virusnim infekcijama, sa alergijama.

BIK: BOLEST, POSJETA, NEPRIJATELJ
LJUBAV – Probleme koje imate sa emotivnim ili bračnim partnerom morate početi da rješavate i to što prije. Ukoliko nastavite sa praksom ćutanja i guranja nekih stvari pod tepih, ovo bi samo moglo donijeti tokom treće dekade prilično neprijatne situacije između vas dvoje. Ne nagomilavajte stres u sebi, vrijeme je da kažete šta imate, šta vas muči i kako želite da odnos funkcioniše na dalje.
Slobodni Bikovi u ovaj mjesec ulaze u prilično mračnom fazonu. Tuge iz prošlosti vas opterećuju i ne dozvoljavaju vam da krenete dalje. Iako ćete u drugoj dekadi biti nešto življi i imati mogućnost za nova poznanstva, teško je da ćete se zaljubiti…
POSAO – U maj ulazite u nesigurnoj finansijskoj situaciji i u razmišljanjima šta biste mogli uraditi da popravite svoje poslovne pozicije. Imaćete kontakte sa potencijalnim saradnicima, pokušavati da pronađete nešto što bi vam odgovaralo, ali je pitanje da li ćete u tome i uspjeti. Neki od vas će se prihvatiti i dodatnog posla, da bi rasteretili svoj budžet.
Sa kolegama povremeno stoji napetost, posebno tokom treće dekade mjeseca a u tom periodu biste mogli više da povedete računa i u kontaktima sa autoritetima, šefovima.
ZDRAVLJE – Definitivno bi trebalo da uvedete neke promjene u svom dosadašnjem funkcionisanju. Krenite sa rekreacijom, šetnjama, vježbama. Manji problemi sa probavom kod starijih osoba.

BLIZANCI: MISAO, GUBITAK, LJUBAVNICA
LJUBAV – Ukoliko vam se neko dopada, a za to postoje velike šanse, pravite grešku time što previše čekate i razmišljate, a ne povlačite nikakav potez. Ako previše dugo nastavite na ovaj način, ova ljubavna šansa bi vam se mogla izmaknuti iz ruku. Ako ništa drugo, iskoristite makar treću dekadu ovog mjeseca….Takođe, ne odbijajte pozive za izlazak i druženje sa prijateljima, potrebno vam je da “proluftirate” mozak.
Blizanci u emotivnim i bračnim relacijama mogu ići iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku ćete se povlačiti, u slijedećem svađati sa partnerom. Pokušajte da pronađete balans, da bi vaša veza funkcionisala skladnije.
POSAO – Opterećeni ste planovima koji nikako da se realizuju i pokrenu, ali i finansijskim segmentom koji je dosta nestabilan i promjenjiv. Od sjedenja i razmišljanja nema koristi, potrebno je da pokušate da promijenite nešto, pa makar i napravili pogrešan potez. Jer, na greškama se uči, zar ne?
Rasterećenje i neku lakšu energiju očekujte tokom posljednje dekade maja. U ovom periodu moguće su neočekivane promjene – na primjer – gubitak jednog posla ili saradnje, ali momentalno aktiviranje nečeg drugog, još boljeg po vas.
ZDRAVLJE: Mentalna nestabilnost, ali i podložnost lošim životnim navikama. Potrebno vam je da se energetski dignete – više se krećite, obratite pažnju na ishranu.

RAK: MISAO, LOPOV, UDOVICA
LJUBAV – Preemotivni ste i preosjetljivi tokom ovog mjeseca, pa vaše reakcije i funkcionisanje u emotivnim vezama i brakovima može partneru biti čudno i zbunjivati ga. Ukoliko ne želite da izazovete sumnju kod osobe koju volite trebalo bi da se potrudite da budete otvoreniji i komunikativniji. Vaše povlačenje i ćutanje partner može shvatiti potpuno pogrešno. Vama su u stvari potrebni jači dokazi ljubavi i sigurnost, ali očekujete da vam druga strana pročita misli i shvati šta vam nedostaje.
Slobodnim Rakovima aktiviraće se emotivna prošlost tokom treće dekade mjeseca ili će upoznati osobu koja ih podsjeća na bivšu ljubav.
POSAO – Tokom ovog mjeseca ćete morati više nego inače da budete fokusirani i organizovani, jer će vam pažnja biti rasuta na mnogo strana. Ne dozvolite da vas neke lošije situacije u kolegijalnom okruženju ili eventualno aktiviranje konkurencije među najbližim saradnicima uspori i skrene sa puta kojim ste krenuli.
Tokom ovog mjeseca takođe veliku pažnju posvećujete svom finansijskom segmentu, ali je teško da ćete uspjeti da ga stabilizujete. Mogući su gubici ili zastoji u plaćanjima, naročito krajem mjeseca.
ZDRAVLJE: Psiha vam je dosta opterećena, pa je potrebno da izbacite nagomilanu negativnu energiju, najbolje kroz kretanje i vježbe. Kod starijih Rakova – problemi sa zubima ili venama.

LAV: LJUBAVNICA,UDOVICA,DIJETE
LJUBAV – Prva polovina mjeseca je promjenjiva kada su vaše veze ili brakovi u pitanju. Odnos sa partnerom će zavisiti od vašeg raspoloženja, a vi nećete biti baš “svoji” i ići ćete iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku divni i savršeni, puni ljubavi, a već u slijedećem – mrzovoljni, hladni, distancirani. No, i vaše ali i raspoloženje u vašim emotivnim relacijama popravlja se ulaskom u treću dekadu maja.
Slobodni Lavovi mogu u ovom periodu biti u jakom kontaktu sa dvije osobe. Jedna je definitivno vezana za vašu prošlost, dok je druga neko potpuno nov, ko se pojavljuje preko segmenta prijatelja. Sami odlučite šta vam paše….
POSAO – Lavovi su spremni za neke nove poslovne poduhvate, za nešto što su prilično dugo čekali ili oko čega su se angažovali u prethodnom periodu. Sada je došao pravi trenutak za realizaciju a najpovoljniji momenat je tokom treće dekade maja.
U ovom periodu takođe možete dobiti ponudu za novu saradnju ili će postojeći poslovni partner imati novi prijedlog za vas. Po pitanjima finansija nećete proći loše, ali nećete moći baš ni da se pohvalite. Najisplativije su vam prva i treća dekada u ovom mjesecu.
ZDRAVLJE – Solidna zdravstvena situacija, osim što Lavovi mogu imati povremeno tegoba koje se vezuju za kičmu i zglobove.DJEVICA: TUGA, IZNENADNA SREĆA, PORUKA
LJUBAV – Očigledno je da još iz aprila vučete neku smorenost “muku” I takav tip osjećanja će vam biti naglašen i tokom prve dekade maja. Moguće je da ste se zatvorili prema partneru jer ne želite da ga opterećujete svojim problemima i razmišljanjima, ali takav način ponašanja može kod druge strane izazvati sumnju, pa i rasprave i probleme.
Odnos će se popraviti u drugom dijelu maja, najviše iz razloga što ćete vi biti spremni da više uložite sebe i otvorite se prema voljenoj osobi. Ukoliko ste slobodni, vodićete aktivan društveni život i tokom treće dekade maja ćete biti u prilici da upoznate više novih osoba.
POSAO – Napetost i velike promjene u poslovnom segmentu će biti prisutne tokom prve dvije dekade mjeseca. Povremeno će biti teško održati kvalitetnu i skladnu komunikaciju sa saradnicima. Pripremite se na brz tempo dešavanja, na promjene u posljednjem trenutku, ali nemojte žaliti trud koji ulažete u sve ovo.
U drugom dijelu maja mnogima od vas osmjehnuće se sreća kroz vrlo interesantnu ponudu sa kojom biste mogli napraviti veliki zaokret u poslovnom segmentu. Po pitanju novca – rješavajte dugovanja i obaveze.
ZDRAVLJE – Prva dekada mjeseca donosi bezvoljnost i manjak energije. U ostatku maja ćete se osjećati bolje. Mogućnosti za blaže virusne infekcije.

VAGA: PUTOVANJE, PISMO, UDOVAC
LJUBAV – Vage imaju razloga da se raduju maju mjesecu, bar većem njegovom dijelu. Vi ste u jednom odličnom raspoloženju, u pokretu, optimistični, veseli, u kontaktu ste sa mnogo ljudi, a moguće je da neki od vas planiraju i putovanje onako “za svoju dušu”. Mnogo druženja, mnogo pozitivne atmosfere, mnogo varnica i lijepe komunikacije sa suprotnim polom.
Ne dajte samo da vas krajem mjeseca okupira razmišljanje o nekom bivšem partneru. Bilo, prošlo, ne ponovilo se. Idite naprijed, ne unazad. Oni koji su u vezama i brakovima u maju su koji im donosi zadovoljstvo i pravu komunikaciju sa partnerom.
POSAO – Poslovno, maj je izvanredan sa puno novih ponuda, sa jakim mogućnostima da pokrenete nove poslove i da napravite dogovore, pogotovo sa inostranstvom. Živa energija kojom je ispunjen ovaj period jako će vam prijati, samo gledajte da se ne preforsirate jer će tempo dešavanja biti baš brz.
Odlično vrijeme i za one koji su nezaposleni, pogotovo ako svoju šansu traže u nekim kreativnim ili trgovinskim poslovima. Po pitanju finansija nećete proći loše, mada će vam novac uglavnom samo prolaziti kroz ruke…
ZDRAVLJE – Uglavnom dobro, ali treba obratiti pažnju na mogućnost povreda. Takođe, oprez u saobraćaju je neophodan. Starijim Vagama prolazne tegobe.

ŠKORPIJA: PORUKA, GUBITAK, UDOVICA
LJUBAV – U ovom mjesecu ste “bez dlake na jeziku”, što nikako neće pogodovati vašim emotivnim i bračnim konekcijama. Sve što želite da saopštite partneru možete, ali na jedan lakši i suptilniji način, jer će inače dolaziti do žučnih rasprava i svađa. Povremeno ćete se ponašati kao da baš želite da isprovocirate problem. Jasno je da ste željni nekih promjena u odnosu, ali možete izabrati i mnogo bolji put od ovog, zar ne ? Nemojte poslije da vam bude žao….
Ako ste slobodni, strasti vas vuku i bićete skloni da se upuštate u priče i pričice koje vuku samo ka avanturi i nekim neobaveznim kontaktima.
POSAO – Neka unutrašnja sila vas prosto gura da napravite promjenu, zaokret, da promijenite postojeće stanje. Osjećate se stegnuto u trenutnim okolnostima i želite da što prije napravite presjek. Iz tog razloga možete biti nepredvidivi u ponašanjima i izjavama, pa vaši poslovni kontakti i odnosi sa nadređenima i saradnicima mogu povremeno biti protkani vrlo burnom energijom.
Slijede vam počeci nekih novih poslova, projekata, dogovora. Sve će se dešavati na brzinu, bukvalno preko noći. Novac – onako….
ZDRAVLJE – Loše životne navike oduzimaju vam snagu i energiju. Pokušajte da promijenite nešto. Nervoza je prisutna – pronađite način da se rasteretite – kroz više opuštanja i fizičku aktivnost

STRIJELAC: DIJETE, VJERNOST, LJUBAV

LJUBAV – Odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom moguće je tokom ovog mjeseca dovesti u balans i stabilnost. Maj je odličan momenat da napravite prave promjene, pokrenete zajedničke planove i da sreća i zadovoljstvo ponovo na velika vrata uđu u vaš odnos. Tokom ovog mjeseca mogući su planovi o proširenju porodice.
Što se tiče slobodnih pripadnika ovog znaka – možda ste dugo čekali na ljubavna dešavanja, ali evo – i ona su sada tu. Nova poznanstva, preko prijatelja, društvenih dešavanja ili čak nekog od članova porodice, vam stoje. Do kraja mjeseca trebali bi da budete zaljubljeni i srećni.
POSAO – Moguće je da se trenutno u poslovnom segmentu osjećate dosta statično, neki od vas razmišljaju o promjeni posla, a drugi bi voljeli da uvedu neke novine i prošire poslovanje. Sve ovo jeste moguće tokom maja, ali samo uz strpljenje i upornost. Postoji mogućnost i pokretanja posla u privatnoj režiji ili početka rada za veću privatnu ili porodičnu firmu.
Što se finansijskog segmenta tiče, najviše novca vam odlazi na kuću i na članove porodice. No, prilivi bi trebalo da budu stabilni i korektni, pa nećete imati problema.
ZDRAVLJE: Sve se tokom ovog mjeseca po pitanju zdravlja vezuje za stomačni dio, pluća i grlo. Promijenite nešto u načinu ishrane i izbjegavajte ledene ili gazirane napitke.

JARAC: PISMO, LJUBAVNICA, VJERNOST
LJUBAV – Vaše emotivne veze i porodične i bračne relacije trebalo bi da tokom maja funkcionišu dobro. Ono što vam je najbitnije jeste kvalitetna komunikacija, a tokom ovog perioda će je biti. Na taj način ćete lako uspjeti da prevaziđete bilo kakvu problematiku. U posljednjoj dekadi maja možete oboje biti malo statični, neraspoloženi – ne dozvolite da ovo utiče na vas i da vas distancira jedno od drugog.
Što se tiče slobodnih Jarčeva, i ovaj vam mjesec nudi ljubavne šanse, najprije kroz poznanstva preko prijatelja ili porodičnog segmenta. Sredina mjeseca je posebno pogodna da otpočnete nešto novo i lijepo….
POSAO – Poslovni segment je takođe miran, možda previše miran za ono što biste vi željeli. Da, vi hoćete biti vrlo aktivni, ali će za svaki rezultat trebati prilično vremena i strpljenja. Sve će se pokretati sporo, ili ćete pak morati da se dosta nervno i energetski “istrošite” da biste ostvarili pravi rezultat.
Naći ćete pravi način da komunicirate sa nekim saradnicima, uspijevaćete da se prilagodite, čak i ostvarite kompromis. Najbolja vam je druga dekada maja, jer će tu i poslovni, ali i finansijski rezultati biti vrlo dobri.
ZDRAVLJE – Potrebno je da se više krećete, bavite fizičkom aktivnošću, budete u prirodi i na svježem vazduhu. Previše ste statični.

VODOLIJA: TUGA, VESELJE, DIJETE
LJUBAV – Odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom je dosta promjenjiv tokom maja mjeseca. U jednom momentu ste oboje distancirani i daleki, već u slijedećem sve puca od optimizma, dobrog raspoloženja i zajedničkih planova. Ako ovu energiju usmjerite na pravi način, bićete više nego zadovoljni dešavanjima i pozitivnim promjenama koje će se pokrenuti u vašem odnosu.
Što se tiče slobodnih Vodolija, slična situacija je i kod vas. U jednom trenutku ste dovoljni sami sebi, okupirani nekim svojim ličnim interesima i planovima, u narednom – jurite iz provoda u provod, družite se i upoznajete nove interesantne osobe.
POSAO – Možda smatrate da se nikad ništa u poslovnom segmentu neće promijeniti u onom pravcu koji vi želite, ali griješite. Eto od druge dekade maja promjena, eto nekih novih mogućnosti, eto preokreta i situacija koje vas guraju u nekom potpuno drugačijem pravcu nego do sada.
Mogu se dogoditi neke fine situacije na postojećem radnom mjestu, možete u potpunosti promijeniti posao, ili ćete pak ostvariti neku saradnju koja će vam i te kako goditi. U svakom slučaju – maj je mjesec promjena i noviteta za vas. Novac – solidno.
ZDRAVLJE – Stariji pripadnici znaka bi mogli u prvom dijelu mjeseca imati meteoropatske reakcije. Što se mlađih tiče – dobro se osjećate. Više fizičkih aktivnosti.

RIBE: LJUBAVNICA, GUBITAK, ČEZNJA
LJUBAV – Kod slobodnih – velika želja za emotivnom stabilnošću, ali postoji mogućnost da osobe koje se pojavljuju tokom ovog mjeseca ne mogu da vam donesu to za čime žudite. Naglašeni su prolazni kontakti i odnosi, nešto što više liči na avanturu ili tajnu priču. Ako želite onu pravu ljubav, na žalost – moraćete da budete još uvijek strpljivi i da je sačekate…..maj tu ne može da vam izađe u susret.
Što se tiče onih koji su u emotivnim vezama i brakovima – definitivno je potrebno da i vi i partner učinite sve što je u vašoj moći da biste odnos popravili i stabilizovali. Vrlo promjenjivo funkcionisanje i povremeno jako nezadovoljstvo.
POSAO – Iako će sam početak mjeseca biti prilično dobar, možda i sa nekim jakim poslovnim šansama, ostatak ovog perioda neće ispuniti vaša očekivanja. Mogući su problemi u kolegijalnom okruženju, bićete zbunjeni ponašanjima onih na koje ste do sada računali. Moguće je da je u pitanju zavist, pa nemojte da vas iznenadi ukoliko neko od kolega bude pokušavao da vam “smjesti zvrčku” ili da vas olajava. Ne obraćajte pažnju na ovo, budite korektni i odgovorni kao i do sada. Finansijski – povećanje troškova.
ZDRAVLJE – Nestabilan mentalni segment od početka druge dekade maja. Pokušajte da uradite nešto po pitanju svojih navika. Starijima – kičma, naročito lumbalni dio.