HOROSKOP OTKRIVA KAKVI ĆETE BITI KADA OSTARITE

Svaki horoskopski znak drugačije reagira na starost, iako smo svi svjesni toga da će ona nužno doći.

Ovan

Vas užasava već i sama pomisao na starenje. Međutim, nemate razloga za brigu, jer pod utjecajem vašeg vladara Marsa, planete energije, ni vaša energija ne slabi. Možda vam je potrebno više sna nego kada ste imali 20 godina, ali tada niste imali ovo iskustvo. Kako vrijeme prolazi, postajete sigurniji u sebe, a vaši stavovi i uvjerenja dobijaju na snazi. S godinama raste i vaš ugled, pogotovo ukoliko ste naučili da svoj vatreni temperament i impulzivnost držite pod kontrolom.

Bik

Strepite već od pomisli da vaša privlačnost može nestati, iako nemate razloga za brigu, jer vaša prava kvaliteta leži upravo u vašem šarmu i društvenosti, osobinama kojima godine ne mogu ništa. Vama upravlja Venera, simbol ljubavi, zbog čega ne možete izgubiti dar da usrećite one koje volite. Iako će se vaš izgled s godinama mijenjati, nikada nećete moći proći neopaženo. Kako vam je stabilnost važna, mnogo bolje ćete se osjećati nakon četrdesete, nego u ranoj mladosti.

Blizanci

Pripadnici vašeg znaka nisu baš oduševljeni pri pomisli da godine prolaze i to sve brže. Vaš vladar Merkur, planet logike, podario vam je inteligenciju i analitički dar, zbog čega vam ipak polazi za rukom da razumno prihvatite zrelost. Sve dok ste otvoreni, radoznali i svestrani, nikome neće ni pasti na pamet da vas pita za godine. Zrelost vam, pored više novca i slobodnog vremena, donosi i mogućnost da konačno sebi priuštite ono što niste mogli kada ste bili mlađi.

Rak

Tek kada vam zarastu ljubavne rane iz rane mladosti, vi možete zaista uživati u ljepotama života. Vama upravlja Mjesec, simbol doma, pa predstavnici vašeg znaka imaju naglašen roditeljski instinkt i veoma su požrtvovani. Kada se skrasite počinjete shvaćati da vam zrelost može donijeti samo još više zadovoljstva u krugu obitelji. Godine vas čine mudrijim i iskusnijim, donoseći vam ugled i materijalnu sigurnost, zbog čega se osjećate sigurnijim i sretnijim.

Lav

Dođe onaj trenutak u životu kada vam postane jasno da u centru pažnje niste više vi, nego neko mlađi, što naravno ne prija predstavnicima vašeg znaka, pod utjecajem Sunca, simbola vitalnosti i energije. Međutim, s godinama, stekli ste povjerenje i poštovanje svoje okoline, jer sa zrelošću dolaze i položaj i autoritet, sve ono o čemu ste oduvijek maštali. Mnogo su manje šanse da budete izloženi nečijem podsmijehu na poslu jer ste nešto pogrešno uradili, a to dolazi upravo s godinama.

Djevica

Vašim znakom upravlja Merkur, planeta koja simbolizira radoznao duh, pa sve i da hoćete, ne možete tek tako ostariti. Zahvaljujući vašem mladalačkom izgledu i komunikativnosti, u društvu će vam uvijek smanjivati broj godina. Naviknuti na komplimente, odjednom ćete postati svjesni da ste već prevalili četrdesetu. Međutim, ulazak u zrelije godine možete iskoristiti na najbolji mogući način, da napredujete u karijeri, započnete privatni biznis, ali i da povedete više računa o zdravlju i financijama.

Vaga

Kao i Biku, znaku kojim također upravlja Venera, planet ljepote, stalo vam je do toga da uvijek dobro izgledate, a naročito u zrelijim godinama. Vaš šarm je sastavni dieo vaše privlačnosti, a on s godinama samo dobija na snazi. Međutim, višak kilograma koji donose godine može postati problem, i to zdravstveni, jer opterećuje kičmu. Zbog toga, više pažnje posvetite vježbanju i rekreaciji, baš zato što u tom pogledu znate biti prilično lijeni.

Škorpion

Pod utjecajem svog mračnog vladara Plutona i vi uvijek prvo vidite onu mračniju stranu starosti, bilo da je riječ o poslu, zdravlju, ljubavi ili prolaznosti života. Međutim, vaš analitički duh i poseban, ironični, smisao za humor mogu vam pomoći da se lakše izborite s neminovnim protokom vremena s kojim dolaze i mudrost i iskustvo. Svjesni ste da bi vam povratak u mladost, za kojom toliko žudite, mogao donijeti samo više ljubavne patnje i nerviranja na poslu, a manje novca.

Strijelac

Vi ste znak mladosti, pa vas prve bore oko očiju mogu rastužiti, ali ne za dugo. Bolje se osjećate čim taj problem promotrite na vaš filozofski način, jer vama upravlja Jupiter, planet optimizma. U duši, ostajete zauvijek mladi, otvoreni i radoznali, na čemu vam, kao i na fizičkoj kondiciji, mogu pozavidjeti predstavnici mnogih drugih znakova. Zrelost vam pruža mogućnost da učite i stvari poimate na potpuniji, drugačiji i mudriji način, nego u mladosti.

Jarac

Vama upravlja Saturn, planet zrelosti, znanja i ambicije. Ne razumijete one koji žale za mladošću i padaju u depresiju kada u svojoj kosi primijete prve sijede, jer vam zrelost donosi mnogo toga dobrog. U mladosti ste imali planove i ciljeve, uvijek zreliji od svojih vršnjaka i verojatno su vas nazivali štreberom. Ali zato oni danas još jure položaj i zaradu, dok vi već ubirete plodove svoga rada, znanja i iskustva.

Vodenjak

Osim straha od starenja, vas rijetko muče neki drugi strahovi, ali baš zato bi trebalo da postanete svjesni da vam godine donose samo korist. Vi ste mentalno mladi, kreativni i autentični u svemu što radite, prije svega, zahvaljujući utjecaju vašeg vladara Urana, planeta budućnosti, pronalazaka i promjena. Kako o zdravlju ne brinete previše u zrelijim godinama ćete to najverojatnije morati promijentiti, ukoliko želite da duže ostanete mladi. Malo više odmora, odgovarajuća prehrana i rekreacija mogu vas preporoditi.

Ribe

Godine koje se nižu, sve brže i brže, u vama izazivaju samo neki neobjašnjivi strah koji čak ne umijete ni opisati. Ukoliko na vrijeme povedete računa o svom zdravlju i pobrinete se za financije, bit će vam jasno da nemate razloga za brigu. Predstavnici vašeg znaka su pod utjecajem Neptuna, planeta ljubavi, pa vaša emotivnost i suosećajnost s vremenom postaju još naglašeniji. Vaša čula takođe postaju izoštrenija za sve one koji su u mladosti htjeli samo da vas iskoriste, piše Superžena.