HOROSKOP OTKRIVA Kako se ponašamo kada ljubavi dođe kraj?

Svakome od nas, bez obzira na to kom horoskopskom znaku pripadamo, ljubav je nesumnjivo jedno od najvažnijih osjećanja. Međutim, svako od nas različito reaguje kada ostavlja ili kada je ostavljen.

Pročitajte u nastavku kako koji od horoskopskih znakova reaguje kada ljubavi dođe kraj.

OVAN

Bez obzira na to kog je pola, Ovan želi da je prvi u svemu. Ako osjeti da se partner dvoumi, da nije kao prije, nesumnjivo će prvi podvući crtu i krenuti dalje. Ovan umije biti vrlo hladan kada prestane da voli. Stalo mu je do utiska koji ostavlja. Želi da ga pamte ….ne podnosi poraze. Umije biti uporan i insistirati na pomirenju, mada se on u medjuvremenu promijenio. Samo ga ego nagna da se još drži stare ljubavi. U suštini, on je već daleko, preboleo je i pohitao novoj vezi.

BIK

Nježan je, požrtvovan u vezi. Pun razumjevanja i uvijek na usluzi. Ako mu uzvraćate ljubav, sve je divno ko u bajci. Međutim, kada tome dodje kraj, kada osjetite njegovu ljubav kao teško breme koje niste u stanju da nosite, sva njegova nježnost kojom vas je obasipao, pretvorit će se u Bikovo nepodnošljivo nastojanje da po svaku cijenu, sve vrati na staro. Bit će vaša sjenka, vaš nespokoj….Igrat će na sve karte, moliti, plakati, prijetiti… Od vas, vaše snalažljivosti, strpljenja i mudrosti, zavisi koliko će ovo obostrano mučenje trajati. Zato, najbolje je pustiti Bika da on velikodušno ostavi vas!

BLIZANCI

On, kao i ostali promjenljivi znaci, može biti sklon dvojnim vezama. Blizanci sve rade u paru….dva posla…dvije mogućnosti…dvije veze. Kada se i odluči za jednu osobu, uvijek je u mogućnosti da ima još neku, ne zato što to traži, već se to samo nameće. Kada prekida dugu vezu, ne želi da povređuje i umije probranim riječima da opiše svoje emotivno stanje. Nikada ne prekida potpuno. Uvijek ostavlja prostora za ponovne susrete. U početku on to zaista tako i misli, ali kada odlazi, otišao je bez povratka. Isuviše je površan da bi se udubio u preispitivanja i u traženju sopstvene odgovornosti. Ukoliko ga ostavljate, budite bez brige. Ovaj znak umije brzo da okrene drugi list i krene iz početka. Za njega ćete postati prošlost mnogo brže nego što bi ste voljeli…

RAK

Ovo su emotivci koji će vam skidati zvijezde s neba! Ako Rak poželi da vas ostavi, radit će to u etapama…korak po korak, s nadom, da ćete vi otići prvi! On nikada ne ruši mostove za sobom! Nikada ne donosi definitivne odluke. Smatra, da se osobe mijenjaju u skladu sa okolnostima. Zato, ukoliko vas Rak ostavi, uvijek postoji šansa za pomirenjem. Samo mu nemojte dosađivati. Ako Vi želite da odete iz veze, a želite da ga ne povrijedite, ponašajte se bahato. Rak je tradicionalista koji poštuje red i harmoniju. Radite sve suprotno od njegovih uvjerenja. Pobjeći će od vas mnogo brže nego što očekujete. Pa čak i tada, poslije izvjesne vremenske distance, ukoliko vam se putevi ponovo ukrste, nemojte se iznenaditi ako ponovo pokuša da vam se približi!

LAV

To je kralj životinja, to znamo… A kralja treba poštovati i diviti mu se! Ukoliko divljenje njegovog partnera izostane, ako ga ne hvalite, hvaliće sam sebe, uvijek gdje može i kada može. Ako ne dobije pohvale kod kuće, tražit će ih van nje. Kada osjetite da se strast gasi i da je ljubavi kraj, budite obazrivi. Lavovima je vrlo stalo do mišljenja drugih. Ima jak ego i ogromno dostojanstvo. Ukoliko ne želite da kod njega izazovete bijes i osvetoljubivost, budite obazrivi kada prekidate vezu. Ne kritikujte ga pred nekim, ne podsmijavajte mu se….To Lav ne može podnijeti! Ako on ostavlja vas, uradit će to kraljevski, stavivši vam do znanja, kako ste zaista miljenik sreće, jer vas je baš on, najbolji od svih, izabrao da neko vrijeme budete njegov partner!

DJEVICA

Rad, red i disciplina! Ovo se odnosi na svakodnevni život, sve segmente, pa i ljubavne odnose. Da biste bili u srećnoj vezi sa Djevicom, morate puno ulagati na tačnost i higijenu. Pobjeći će od vas glavom bez obzira na samu pomisao vaše zaboravnosti. Nemojte ga zvati u vrijeme koje ste obećali, oblačite ono šta vam prvo dođe pod ruku, biće dovoljan razlog da se udalji od vas. Pritom, neće vam ni objašnjavati razloge svog odlaska. Ako s druge strane Djevica bude ta koja je ostavljena, očekujte patetiku i paćenički izraz lica. Suznih očiju će vas podsjećati na sve “žrtve” koje je zbog vas podnijela. Na lukav način će koristiti sve vaše slabe tačke, pokušavajući da manipuliše vašom savješću.

VAGA

Vaga je često više zaljubljena u samu ljubav, nego u konkretnu osobu. Partner koji ne pokazuje romantiku, ne poklanja joj pažnju i ne dijeli komplimente, ima vrlo slabe šanse da ga sofisticirana Vaga odabere kao dugogodišnjeg partnera. Onog momenta kada dođe do prekida veze, ukoliko je Vaga ostavljena, možete očekivati veliku tugu koja vas nikako ne može ostaviti ravnodušnim. Svaki raskid s nekom osobom, za nju je kao raskid sa životom. Ako vam je stalo do nje kao osobe i ako ne želite dodatno da je povređujete, nađite najblaže riječi kojim ćete opisati svoje trenutno stanje. Znajte, Vaga je toliko emotivna, da pati i kada ostavlja, jer poštuje tuđa osjećanja.

ŠKORPIJA

Kod Škorpiona je strast na prvom mjestu. Sve što rade, rade potpuno se predajući. Zato, kad vas voli, volet će vas potpuno, bez rezerve. Drznete li se da ga ostavite, spremite se na najgori košmar! Sve ono što ste mislili da inače nije primjetio kod vas, neku vašu slabost ili nedostatak, natrljaće vam na nos. Staviće vam do znanja da je On iznad Vas, i da je On onaj koji ostavlja. Očekujte njegovo pojavljivanje u javnosti sa atraktivnom osobom, jer želi vašu ljubomoru. Ima pomalo osetoljubivu crtu u svom ponašanju, ali je ipak spreman za pomirenja, spreman da pruži drugu šansu. Ukoliko Vam je stalo do Škorpiona, nemojte izazivati njegovu ljubomoru, jer je to osjećanje koje kod ovog znaka ima najdublje korjene.

STRIJELAC

Ukoliko želite prekid veze sa Strijelcem, ništa lakše. Jednostano-sakupite hrabrost i kažite mu to u lice. Tako će sve proći najbezbolnije. Ako se odlučite da mu na indirektan način to stavite do znanja, prozreće vašu namjeru, ali će vas sigurno manje poštovati. On lako prebrodi sve probleme, pa i ljubavne… Jednostavno, u takvim situacijma bježi u san. Poslije toga, ustaje okrepljen i spreman da krene dalje. Kada ostavlja, direktan je ali i taktičan. Ne ruši mostove za sobom, jer želi da sa svima ostane u dobrim odnosima. Njegove odluke kada je raskid u pitanju, nisu definitivne, pa je spreman, ukoliko okolnosti dozvole, za pomirenja i pružanje nove šanse nekadašnjoj vezi.

JARAC

Koliko vas je jako volio, istom jačinom će vas kasnije prezirati, ukoliko ga ostavite rušeći mu autoritet! Budite obazrivi kada mu saopštavate odlazak. Ćutljiv je i ćudljiv, pa će vam samo otežavati ionako mučnu situaciju. Uhvatit će se za svaku vašu riječ koja se može dvosmisleno shvatiti, i dodatno vas namučiti time. Male su šanse da vas nakon takvog raskida ponovo poželjeti za partnera. On je neko ko umije da okrene list, ne vraćajući se nikad na vezu koja se bolno završila po njega. Ponos iznad svega! Kada ostavlja, ne obraća puno pažnje na partnerova osjećanja. Jednostavno, odlazi sa što manje riječi. Vjerovatno u svom pomalo sebičnom razmišljanju, smatra da je sve već rečeno. Svaki vaš poziv na razgovor, ukoliko je Jarac već donio odluku, može biti uzaludan. Jednostavno, može se desiti da ignoriše sve vaše pokušaje i pozive.

VODOLIJA

Njoj je prijateljstvo sastavni dio ljubavi! Voli da je slobodna i da je nijedna veza ne sputava. Sve dok se prema njoj ponašate drugarski, ne praveći joj ljubavne scene i ne kontrolišući je, na dobrom ste putu da vas Vodolija izabere za dugogodišnjeg partnera. Međutim, ukoliko odluči da prekine vezu, znajte da je potpuno sigurna u to. Vjerovatno više niste nepoznanica za nju, jer ona uvijek traži nove izazove. Vjerovatno je drugarstvo nadjačalo ljubav. Poštujte to, jer će vam biti najbolji prijatelj kada ljubav nestane. Ako vi odlučite da izađete iz veze, budite fer i otvoreni. Prihvatit će to bez problema. Možda vam i predloži povremena viđanja. Kod nje je sve dozvoljeno i sve moguće… pitanje trenutka i okolnosti. Humana je i iskrena, pa sve što vam kaže, najvjerovatnije je zaista njeno mišljenje.

RIBE

Emotivnost Ribe je vrlo izražena. Kada voli, daje se potpuno, bez zadrške. Vrlo je romantična i maštovita. Kada je u vezi, sklona je mišljenju da će tako ostati za sva vremena. Kada stvari krenu drugačije, kada ljubav prestaje, pripadnici ovog znaka padaju u očaj! Tužno ih je gledati, još tužnije slušati. Onaj ko ih ostavlja, mora biti zaista siguran u svoje postupke. Kada suzama ili molbama ne postignu pomirenje, nastupa druga faza! Kreću u tihi, pomalo osvetoljubivi rat, gdje će vas podsjetiti na vaše greške preko kojih je ona velikodušno prešla!Što je duže budete slušali, veća je opasnost da i povjerujete u svoje nepoštenje i svoju lošu narav! Zato, ako već odlazite, uradite to sa stilom-što manje riječi. Ribe će to već preboljeti mnogo brže nego što očekujete. Inače, kada Riba ostavlja, odlazi ne okrećući se!

(avaz.ba)