Horoskop kaže da je ovo tvoj idealan doručak

Raznolika i uravnotežena prehrana jako je važna, a doručak je prvi i najvažniji obrok u danu. Odgovore na pitanja o idealnom doručku potražili smo u vodičima astrologa i numerologa.

Ovan – Jedna od osnovnih osobina svakog ovna je hrabrost i odvažnost. Avanturistički duh često ga odvuče na još neotkrivene ceste. Kada je riječ o hrani, sigurni smo da su ovnovi otvoreni isprobavanju neobičnih i novih okusa. Upravo zato idealni su kandidati za kombinacije povrća, voća i putera od kikirikija. Savjetuje im se da isprobaju i avokado.

Bik – Bikovi su poznati kao strpljivi i racionalni ljudi, ali i kao oni koji nisu skloni brojanju kalorija. Upravo zato horoskop im preporučuje da se ujutro opuste i uživaju u dobrim palačinkama ili salati s jajetom. Mi bismo, dakako, uvijek preporučili zdrave varijante palačinki.

Blizanci – Među blizancima se, prema horoskopu, kriju najinteligentiji ljudi. Brzo uče, prepuni su općih informacija i neprestano su u žurbi. Upravo zato skloni su preskakanju doručka. Ljubitelji su slanih okusa pa putem često zgrabe neko slano pecivo. Ipak, pametno bi im bilo u doručak ubaciti i jaje.

Rak – Rakovi su, po svojoj prirodi brižni i osjetljivi ljudi, a, kad je u pitanju hrana, poznati su kao “igrači na sigurno”. Skloni su izboru klasičnih namirnica i već iskušanih jela. Eksperimenti nisu za njih pa bi njihov prvi izbor bile palačine s čokoladom ili medom. Od zdravijih varijanti, svidjele bi im se zobene pahuljice.

Lav – Za lavove se odavno zna da su velikodušni, kreativci i optimisti. U svijetu u kojem živimo, takav je stav teško održati pa potpuno razumijemo zašto žude za težom i masnijom hranom, a veliki dio njih voli i pikantno. I njihov zdravi izbor bila bi jela s jajima uz malo mesa ili sira, ali ne treba se čuditi ako ujutro naiđeš na lava koji jede tjesteninu s umakom ili pikantnu pizzu.

Djevica – Iako se smatraju marljivim, organiziranim i pedantim osobama, djevice su prilično lijene kad je riječ o pripremi hrane. Ipak, izuzetno paze na svoje zdravlje. Te dvije osobine pomalo su proturječne, a djevicama je izbor relativno uzak. Njihove omiljene opcije su, u konačnici, posni sir s voćem ili smoothiji.

Vaga – Vage su naširoko poznate kao izuzetno društvene osobe. Prema tome, uživaju i u doručku s društvom pa je kafa nedvojbeno prva tačka njihovog doručka. Kada je riječ o hrani, opcije vaga većinom su općeprihvaćene stvari, poput raznih peciva sa sirom.

Škorpija – Škorpioni su poznati kao osvetoljubljivi, ali odani i strastveni ljudi, a cimet je sastojak koji se nekako baš ljubi uz te karakteristike. Iako u njihov širi izbor ulaze sva slatka peciva, posebno, navodno, cijene ona koja sadrže osjetnu dozu cimeta.

Strijelac – Strijelac s radošću prihvata i podržava sve nove ideje. Upravo zato otvoren je za slatke i slane recepte sa sjemenkama. Idealan doručak za njega bio bi chia puding s dodacima voća. Također, rado bi prihvatio i omlete sa sjemenkama.

Jarac – Jarci slove za veoma praktične i ambiciozne osobe. Osim što treba biti zgodan za pripremu, njihov doručak mora ih dugo držati sitima. Jarci, naime, nemaju vremena za gubljenje na užinu. Horoskop im propisuje kombinacije s jajima ili zobenu kašu s bananama i orašastim plodovima.

Vodolija – Vodolije jako paze što unose u svoj organizam, skloni su alternativnim oblicima liječenja te vjeruju da je hrana lijek. Logično je da jako paze što jedu kao svoj prvi obrok u danu. Preferiraju zobene pahuljice ili kombinacije s grčkim jogurtom.

Ribe – Ribe su intiutivne i srdačne osobe, ali u poslu su često neumoljive te su uspješni biznismeni. Ne pokazuju često posebne sklonosti nekoj hrani pa njihovi odabiri variraju od krofni do zobenih pahuljica. Simpatično je to što ribama nije problem dijeliti hranu s drugima.