Horoskop i kosa: KOJA JE IDEALNA FRIZURA ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK?

Evo kakva frizura najbolje pristaje horoskopskim znakovima, u zavisnosti od njihovih karaktera i osobina. Možda je vrijeme da posjetite frizera koji će vam kosu srediti baš kako vam savketuje i astrologija.

OVAN
Žene rođene u znaku ovna vole frizure koje izražavaju njihovo samopouzdanje, energičnu i pustolovnu ličnost. Ove dame su uvijek u pokretu, pa im treba frizura s kojom nema previše posla. Uzimajući u obzir sve stavke, za njih je onda idealna kratka piksi frizura – posebna i laka za održavanje.

BIK
Kada žene u znaku Bika pronađu frizuru koju vole, vjerne su joj. Primjer frizure koja im sjajno pristaje je slojeviti lob s razdjeljkom na stranu. Kada lob nije oštro i ravnim ošišan, onda u potpunosti odgovara toploj osobnosti ovog horoskopskog znaka.

BLIZANCI
Blizanci su živahni, uzbudljivi, vole raznolikost i za njih su najbolji odabir razigrane frizure, pogotovo one kratke i asimetrične. Veliki plus ovakvih frizura jest to da sjajno izgledaju bez obzira kako se stilizuje, tj. bez obzira na to da li su ravne, lagano talasaste ili kovrdžave.

RAK
Svi vodeni znakovi, pa tako i rakovi, vole ženstvene frizure. Velike, mekane i romantične kovrdže sjajno reprezentuju ljubav i toplinu koju žene rakovi nose u sebi.

LAV
Lavice bez problema pokazuju svoju „grivu“ i stvorene su za hrabre, senzualne i neustrašive frizure. Upečatljive i neukrotive kovrdže stoje im fantastično, bez obzira na to da li imaju dugačku ili kratku kosu.

DJEVICA
Pedantne Djevice obožavaju lijepo očešljane talase u kosi. Zahvaljujući takvoj frizuri, uvijek izgledaju prirodno, elegantno i sofisticirano.

VAGA
Vage vole balans, harmoniju i simetriju u svim aspektima svog života, pa tako i kada je u pitanju kosa. Umjesto komplikovanih frizura prije će odabrati jednostavnu ravnu, oštro podšišanu kosu.

ŠKORPIJA
Dame Škorpije uživaju u frizurama koje naglašavaju njihovu snagu, moć i senzualnost. To često postižu hrabrim kratkim frizurama.

STRIJELAC
Ženama rođenima u znaku Strijelca najbolje odgovaraju razigrane i lagano razbarušene frizure koje pristaju njihovoj veseloj ličnosti.

JARAC
Žene jarčevi u svakoj situaciji žele da izgledaju profesionalno i sređeno. Najčešće se odlučuju za ozbiljne frizure poput dugih postepeno ošišanih talasa, pedantno očešljanih.

VODOLIJA
Žene rođene u ovom znaku imaju luckastu ličnost i vole da se zabavljaju, pa im odgovaraju manje ozbiljne frizure. Spremne su na eksperimentisanje, pa im sjajno stoje slojevite frizure sa šiškama i laganim kovrdžama.

RIBA
Dugi talasi i nJežne razbarušene kovrdže – nema boljeg znaka od riba za ovu nJežnu i romantičnu frizuru.

error: Content is protected !!