Horoskop i cvijeće: Poklonite pravi cvijet prema horoskopskom znaku

 Svi volimo da darujemo i primamo poklone. Buket cvijeća ili cvijeće u saksiji je poklon za koji se vjeruje da je nepogrješiv, svi ga vole i svi mu se raduju.

U zavisnosti od našeg horoskopskog znaka, neko cvijeće volimo manje, neko više, neko nikada ne bismo ni pogledali. Ovdje možete saznati koje cvijeće će biti pravo za svaku osobu prema njenom horoskopskom znaku.

Ovan
Vatrenim znakom Ovna vlada planeta Mars, pa mnogi od njih i nisu baš previše romantični. Više vole praktične poklone, nego cvijeće. Ali ako želite da im poklonite buket ili saksiju cvijeća, gledajte da bude jarke boje i krupno. Crvena boja je najbolji izbor ali će im se svidjeti i bijelo cvijeće.Dobar izbor su karanfili, ruže, gerberi.

Bik
Bik je pod vlašću Venere, planete ljubavi. Oni obožavaju cvijeće u svim bojama i oblicima. Najviše ih oduševljavaju biljke sa velikim zelenim listovima i u kući najvjerovatnije imaju gomilu biljaka.Najviše će ih oduševiti buket običnog poljskog cvijeća, sa što više vrsta i boja.

Blizanci
Blizanci su vazdušni znak pod vlašću Merkura, komunikativni su i nikad nemaju mira. Njima je običan buket cvijeća pomalo dosadan i više će se obradovati saksiji sa cvijećem koje će gledati kako raste i napreduje. Biljka mesožderka je za Blizance vrlo zanimljiva.

Rak
Rakovi su vodeni znak i Mjesečeva djeca. Nježna i suptilna, pomalo povučena bića. U svemu i svakom teže da vide nešto lijepo.Oni i vole da dobijaju i da poklanjaju cvijeće. Njihov izbor su bijela, roze, blijedo žuta boja. Bijele rade će ih uvijek oduševiti i ako imaju baštu sigurno ih gaje.

Lav
Lavovi vatreni znak su pod vladarstvom Sunca. Za njih sve mora da bude posebno i nesvakidašnje i vidljivo, da se ističe. Uvijek ponesite sa sobom što veći buket cvijeća. To mogu da budu gladiole, perunike, rajska ptica. Obavezno buket ukrasite ogromnim zelenim lišćem.

Djevica
Zemljani znak kojim vlada planeta Merkur. Oni svaki poklon, pa i cvijeće smatraju ozbiljnim i znaju da im ga ne dajete tek tako, bez ikakvog značenja. Plava ruža, plava orhideja, drvo novca, kućna sreća, bijela gardenija su cvjetovi kojima ćete im iskazati svoju naklonost.

Vaga
Venera je vladar Vage koje pripadaju vazdušnim znacima. Vrlo su probirljive, imaju istančan ukus, ne vole razmetanje ali žele da vide da ste se potrudili prilikom izbora poklona. Buket kala, bijelih irisa i ruža, đjurđevak, ukrasna djetelina su biljke koje će im se najviše svidjeti.

Škorpija
Škorpija je vodeni znak i ima dva vladara Mars i Pluton. Oni imaju magnetski šarm, inteligenciju, misterioznost i vrlo snažnu ličnost. Smatra se da su idealne biljke za Škorpiju biljke sa bodljama sve koje imaju listove u obliku špica, mača.Aloe vera, matičnjak, hibiskus, kopriva, gardenija i rododendron su biljke koje će oduševiti Škorpiju.

Strijelac
Oni su pod vladarstvom planete Jupiter. Vrlo su radoznali, temperamentni, imaju nestalnu prirodu i vole da istražuju. Ruže, gerberi, žute ili narandžaste boje, kroton u saksiji, zumbul su biljke kojima ćete ih oduševiti.

Jarac
Jarac je zemljani znak pod vladavinom Saturna. Glavne odlike ovog znaka su: ambicioznost, konzervativnost, odlučnost i praktičnost. Oduševićete ih ako im poklonite biljku u saksiji, prije nego buket. Nećete pogrešiti ni ako im poklonite sjeme jer vole da borave u bašti i posmatraju kako se biljka razvija.

Vodolija
Vodolija je vazdušni znak kojim vlada Saturn i Uran. odolije su pravdoljubive, znatiželjne, privržene, vrlo iskrene i maštovite. Biljke koje pomažu u opuštanju nervnog sistema svojim mirisom izgledom su im omiljene. Gladiole, hoja – voštani cvijet, božur, orhideja su biljke kojima ćete ih oduševiti.

Ribe
Ribe su vodeni znak i imaju dvije vladajuće planete – Neptun i Jupiter. To su nesebični ljudi koji bez razmišljanja pomažu drugima. Nećete pogriješiti ako im poklonite jorgovan, lokvanj u okruglom akvarijumu, jasmin.

 Vesna Grujić, astrolog