Hollywood je zaludio bizaran beauty trend koji potječe iz Koreje

Dok se ne pronađe eliksir mladosti, holivudske zvijezde pristat će uistinu na svašta kako bi izgledale mlađe i ljepše.

Čini se da botoks i estetski zahvati više nisu dovoljno dobri za bogate celebove pa u posljednje vrijeme čujemo i za razne alternativne i često jako bizarne načine pomlađivanja, poput tretmana lica posteljicom.

No najnoviji holivudski anti-age trend najbizarniji je do sada. Naime, novi hit u pomlađivanju izgleda je tretman lica prepucijem, odnosno kožicom penisa korejske novorođenčadi. Da, dobro ste pročitali, slavne dame sada njeguju svoje lice kožicom penisa novorođenčadi!, prenosi Ljepota i zdravlje.

Među poznatim celebovima koje je zaludio ovaj tretman su Cate Blanchett i Sandra Bullock, a za jedan tretman pomlađivanja prepucijem izdvajaju 650 dolara.

– Sandra i ja bile smo zajedno na tretmanu u New Yorku i nazvale smo ga ‘penis-tretman’ – ispričala je Blanchett za “Vogue” te dodala da im je nakon tretmana koža izgledala mladoliko i blistavo. No ovaj način pomlađivanja službeno se ne zove “penis-tretman”, nego EGF tretman lica jer se temelji na EGF (Epidermal Growth Factor) serumu koji potiče obnavljanje stanica kože i dobiva se iz matičnih stanica vezivnog tkiva uzetih iz prepucija korejske novorođenčadi, prikupljene nakon obrezivanja.

Tokom tretmana, stanice prepucija ubrizgavaju se u kožu lica mikroiglicama, a tretman potiče bolju proizvodnju kolagena i elastina.