Holivudski glumac Patrick Muldoon, junak serije “Melrose place” otkriva: Uznemirio sam duhove iz doba Građanskog rata

Sigurno sam to nešto dozvao i dovukao sa sobom još sa gorblja. A opet, ima neke veze s događajima iz Građanskog rata. Bio je to nekakav duh i možda me nije htio ubiti, ali me jeste uplašio. Imao sam poslije dojam da me htio naučiti pameti – da poštujem mrtve.

Sigurno se sjećate zlog Ričarda Harta iz planetarno popularne serije “Melrose place”? Pravim imenom Patrik Maldun, ovaj poznati glumac se u stvarnom životu susreo s duhom. Pročitajte njegovu ispovijest.

– Bilo je to 1996. Godine. bio sma u Južnoj Karolini u Čarlstonu gdje sam snimao neki film.  Čarlston je inače drugi najstariji grad u Americi, pa je za mene, koji sam rođen u Los Angelesu, bio zaista doživljaj doći u grad sa toliko historije. Odlučio sam malo boljue upoznati grad, istražiti ga.

– Bio sam smješten u jedan hotel koji je u vrijeme Građanskog rata služio kao mlin, sa puno prozora sa kojih sam zapazio nekakvo groblje.

 Duhovi žive u Čarlstonu

– Jednog sam dana odlučio prošetati do groblja. Jedan nadgrobni spomenik mi je posebno privukao pažnju, valjda zbog svoje starosti.  Jednostavno me nešto držalo uz taj spomenik. Krenuo sam nazad u hotel tek kad se smračilo – priča Patrik.

No, s polaskom na počinak, na Patrika se obrušila neka tajanstvena i nevidljiva sila.

– Čim sam legao u krevet, nešto me počelo pritiskati ogromnom snagom.

– Bježi od mene, skloni se – vrištao sam uspaničeno.

– Uzalud. Ta nevidljiva sila me još jače pritiskala, davila gušila. Nekakvim posljednjim atomom snage sam se iskopeljao, skočio na noge, upalio svjetlo. U sobi nije bilo nikoga!

– Na klimavim sam se nogama odvukao do kupatila i dugo umivao ledenom vodom. Naposlijetku sam se ubijedio da mi se sve pričinilo. Ohrabren tom mišlju, vratio sam se nazad u krevet. No, opet se sve ponovilo. Tad sam znao da ne bulaznim.

Ubilačke namjere

– Otimao sam se, urlikao iz sve snage i borio da dođem do daha.

– Ma pusti me, ko si, šta hoćeš od mene – vikao sma, ubjeđen da ta spodoba ima ubilačke namjere.

– Potom se začuo prasak stakla; prozor se rasprsnuoi u hiljade sitnih djelića stakla. S tim praskom je popustio pritisak na mene. Bio sam slobodan. Skočio sam, upalio svjetlo i ugledao mnoštvo modrica na sebi.

Sutradan je Patrik iz razgovora sa nekolicinom mještana saznao d anije jedini koji je doživio napad u tom hotelu.

– Sigurno sam to nešto dozvao i dovukao sa sobom još sa gorblja. A opet, ima neke veze s događajima iz Građanskog rata. Bio je to nekakav duh i možda me nije htio ubiti, ali me jeste uplašio. Imao sam poslije dojam da me htio naučiti pameti – da poštujem mrtve. Uglavnom, od tada vjerujem u duhove – izjavio je Patrik.

ČARAPE IZ SMEĆA ZA SREĆU GLUMICE KAMERON DIJAZ

Glumica Kameron Dijaz se ne plaši duhova, ali zato je u svojoj tašni kao amajliju nosila čarapu sada već svog bivšeg dečka Džastina Timberlejka, s kojim je bila četiri godine u vezi.

– Džastin je imao jedan par čarapa koje je uvijek nosio kada je išao na rekreaciju. Pošto su se gotovo iscijepale, bacio ih je, pa je Kameron potpuno odlijepila kada ih je vidjela u kanti za smeće. Uspjela je da spasi jednu čarapu i sada je nosi u torbi za sreću. Ona zaista vjeruje da bi joj se nešto loše desilo kada bi izgubila tu čarapu – ispričala je novinarima prijateljica sujevjerne holivudske dive.

ZDRAVKO ČOLIĆ SE PLAŠI PETKA 13.

 Zdravko Čolić u nekim trenucima po svaku cijenu izbjegava baksuzne situacije.

– Zadržao sam dio nekog vjerovanja od svoje babe sa sela, tako da mi nije strano da namjerno izbjegnem crnu mačku koja mi pređe put. Na koncertu u pulskoj Areni, prije nekoliko godina, počelo je snažno nevrijeme. Bio je petak 13., pa sam nakon toga počeo sam da vjerujem kako je petak 13. zaista baksuzan datum. A, mogli smo da održimo koncert nekoliko dana ranije – kaže Zdravko Čolić.
Popularni pjevač nosi hamajliju u novčaniku, jer ga to čini spokojnim. Nije opterećen raznim predviđanjima, jer ne želi da zna šta sve može da mu se desi.