Holivudske zvijezde o paranormalnim iskustvima: Duše pokojnika su svuda oko nas!

 

Ovo troje američkih glumaca tvrde da su imali posjetitelje s onog svijeta. Njihova iskustva su različita, zanimljiva i stopostotno istinita. Pročitajte njihove ispovijedi

Bili Boldvin, brat daleko poznatijeg glumca Aleka Boldvina, susret s duhovima imao je više puta.

– Jedne prilike sam bio u hotelu, snimali smo film, snimanje se odužilo, pa smo odsjeli u tom hotelu. Često bih vidio kako neko otvara ručku od vrata, ali nije bilo nikoga. Kao da se neko igrao sa mnom. Takođe, voda na slavini bi sama potekla, pa stala. Čuo bi se i neki jezivi plač. Jedne prilike, u hotelu mi se neki stariji čovjek ponudio da ponese kofer. Pristao sam, a kad sam krenuo da mu dam bakšiš, njega više nije bilo.

– Ispričao sam na recepciji šta mi se desilo, a oni su se nasmijali. “To je Čarls, on je nekad ovdje radio, njega si sreo. Naš liftboj” – rekli su mi. U hotelu sam i narednih dana nastavio viđati tog čikicu, ali se više nisam zabrinjavao pošto su ga i drugi viđali. A i izgledao je jako ok, jedan stari, fini čikica – ispričao je Bili.

Američka glumica i model Carol Ann Alt u mladosti je doživjela nekoliko susreta s duhovima, no, svoju je priču sa javnosti odlučila podijeliti tek nedavno.

– Tek sam se s vjerenikom uselila u novi dom kad su se počele dešavati neke jako čudne stvari, što me uvjerilo u činjenicu da paranormalna dešavanja itekako postoje.

– Slagala sam neku odjeću u ormare kad sam u prizemlju začula bat koraka. Mislila sam da je moj dečko došao iz kupovine, a kad sam sišla, pored kamina je stajao muškarac u crnom kaputu i nekoj avijatičarskoj opremi. Pomislila sam da je to našao u podrumu od prijašnjih vlasnika i da me želi zezati. No, na moje pitanje otkud mu ta odjeća, počeo je bježati.

Mačka koja se topi

– Ok, želi se igrati, pomislila sam i pojurila za njim. Trčali smo po ogromnoj kući, kad su se iznenada otvorila vrata i na njima se pojavio moj dečko. A onaj lik je nestao! Možete misliti kako sam se osjećala u tom trenu? Nisam znala za kim sa trčala ni ko se sa nama nalazi u kući – prisjeća se Carol.

Dečku je ispričala o susretu s čudnim neznance, na što se on nasmijao ubjeđujući je da je riječ o njenoj uobrazilji. No, već narednom čudnom susretu, prisustvovao je i on sam…

– Sjedili smo i razgovarali, kad se ispred nas stvorila neka crna mačka. Prešla je preko cijele sobe i samo nestala. Kao da se istopila pred našim očima dok smo mi zbunjeno gledali jedno u drugo.

Čudni događaji u njihovoj kući prestravili su i njihove goste…

Iskazivanje dobrodošlice

Jedne večeri su nas posjetili dobri prijatelji, bračni par. Ostali su da noće, a izjutra ih nije bilo u kući. Kad sam ih nazvala, rekli su da su pobjegli usred noći.

– Zašto – pitala sam ja?

– Kad sam se probudio naveče, vidio sam suprugu u isto vrijeme pored mene u krevetu i na drugoj strani sobe. Ova u krevetu je spavala, a ona druga je rovila po torbi moje žene i blijedo me gledala. Probudio sam ženu i pobjegli smo, a putem je ona, tražeći cigarete u torbi, primijetila da joj je sva šminka prosuta. Dakle, nisam definitivno umislio, neko je kopao po njenoj torbi – ispričao mi je prijatelj.

Nakon niza još sličnih dešavanja, Carol je u slučaj odlučila uključiti i svoju prijateljicu vidovnjakinju.

– Ona i njen suprug, takođe vidovnjak, pregledali su kuću i rekli da nas posjećuju preminuli bivši vlasnice kuće te da nisu zlonamjerni ni opasni. Jednostavno su nam željeli poželiti dobrodošlicu. Nas dvoje smo se ipak nakon nekog vremena iselili – ispričala je Carol za realiti „Poznati s paranormalnim iskustvima“ – šou koji donosi intervjue s raznim poznatim osobama koje tvrde da su nekada u životu bile svjedoci paranormalnoga događaja.

Mrtvački sanduk

Voktoriju Rouel, glumicu tri puta nominiranu za nagradu EMI, majka je napustila dok je Viktorija bila dijete, pa je danas slavna glumica, sreću pronašla u udomiteljskoj porodici.

– Živjeli smo u Zapadnom Mejnu, gdje sam sretala duše pokojnika. Kuća moje pomajke Agate bila je stara preko 200 godina i djelovala je jezivo sama od sebe. Kad sam imala 12 godina, jednom sam udarila u zid kojeg zapravo nije bilo prije. Samo je iskrsnuo pred mene. Okrenula sam se, ali se stvorio novi zid. Ispred mene, iza mene, iznad mene, samo su izranjali zidovi. Kao da sam bila zatvorena u mrtvački sanduk. Počela sam vrištati što je dozvalo moju pomajku. Čim je ušla u sobu i upalila svjetlo, zidovi su nestali – ispričala je Viktorija.

I narednih godina, glumica je doživljavala sablasna iskustva. Ispred nje bi izranjali zidovi i neki čudni ljudi.

– Puno godina kasnije, posjetio nas je pra-praunuk prvog vlasnika kuće i ispričao da su tu nekad davno sahranjivali ljude i da su ih držali u sanducima u kući prije nego bi ih zakopali. Sjetila sam se svog iskustva s “mrtvačkim sandukom”. Tako da ja vjerujem da, ako kupite kuću, zajendo s njom naslijedite i energije onih koji su prije tu živjeli – mišljenja je Viktorija.

(aura.ba)