Holivud je osvojila nova moda: ZELENI KOKTELI ZA VITAK STAS

 Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani i drugi poziraju sa zelenim koktelima – što se u njima krije? Mogle bi to biti kapsule od zelene kave – sugerira američka nutricionistica.

Brojna publika i pažljivi posmatrači i paparace se u posljednje rvijeme pitaju kako je moguće da mnoge holivudske dive izgledaju vitko. Gdje je tajna? Koji je recept za njihovu vitkost? Šta piju, ili odlaze na neke posebne trfetmane?

Odgovor je dala Nigella McGerson, nutricionistica iz SAD-a:

– Istina je sljedeća: Hollywood je osvojila moda tableta sa zelenom kafom. Njihova tajna leži u hlorogenoj kiselini (CGA) – koju je kao prvi javnosti predstavio guru mršavljenja Dr. OZ. Sastojak taj zaustavlja glad, ubrzava sagorjevanje masnoća, poboljšava metabolizam i čisti organizam od toksina što daje garanciju uspješnog mršavljenja te objašnjava tajnu lijepe kože zvijezda.

– To je pravi hit u SAD-u. Zvijezde dodaju tablete zelene kafe svojem koktelu i prave se da piju samo povrće. Bez zelene kafe ne bi ostvarile takve rezultate. Znam jer godinama koristim takve koktele u svojim tretmanima – dodaje.

Što se zapravo krije u zelenim koktelima?

Zeleni koktel izmislio je lični trener zvijezda poput Rosie Huntington-Whiteley, Elle Macpherson i Mirande Kerr. Njegov tretman za mršavljenje zasniva se na ispijanju koktela od zelenog povrća i voća.

Sa zelenim koktelom rado se fotografiraju, između ostalih, Miranda Kerr i Rosie Huntington-Whiteley. Zelenu kafu koriste također Jennifer Lopez, Katy Perry i Demi Moore.

Šta mislite? Da li zvijezde stvarno dodaju svojim koktelima tablete za mršavljenje?