HLADNI EKSTREMITETI: ZAPOČNITE DAN SA VJEŽBOM „ZLATNI PIJETAO“

Ova vježba je, takođe, efikasna kod glavobolja, vrtoglavica, zujanja u ušima, gubitka ravnoteže

U arsenalu kineske medicine postoji jednostavan i zaista efikasan način, koji se zove vježba „Zlatni pijetao stoji na jednoj nozi“. Izvođenje ove vježbe pomaže da se fokusirate i izbavite od rasijanosti. Krv se spušta u oblast donjih ekstrimiteta, što ima pozitivan efekat kod hipertonije, dijabetesa, osteoporoze, radikulitisa, kod simptoma atrofije cerebeluma i drugih oboljenja.

Ova vježba je, takođe, efikasna kod glavobolja, vrtoglavica, zujanja u ušima, gubitka ravnoteže. Redovno obavljanje ove vježbe ima veoma pozitivan efekat za ljude koje imaju problema sa hladnim ekstremitetima.

Ova metoda liječi uzrok bolesti i savršeno jača imuni sistem organizma. Izuzetno pojačava samopouzdanje i obnavlja emocionalnu ravnotežu čovjeka.

Kako raditi vježbu:

Zatvorite oči, ruke slobodno spustite duž tijela, podignite jednu nogu i stojte u ovom položaju nekoliko minuta.

Najvažnije je da za to vrijeme ne otvarate oči. U ovom slučaju, vid vam neće pomagati održavanju ravnoteže, što mobiliše mozak na uspostavljanje raznoteže i balansa u unutrašnjim organima, u cilju zadržavanja ukupne ravnoteže tijela.

Ako se odlučite za ovu vježbu, počnite sa nekoliko sekundi za svaku nogu, i polako povećavajte vrijeme stajanja do nekoliko minuta. Vježba nije teška, i možete je izvoditi svako jutro, nakon buđenja.

Ovu vježbu je teško precijeniti, jer, ne samo da pomaže u sprečavanju ozbiljnih oboljenja, nego,  takođe, ima pozitivan efekat na postojeća oboljenja.