Hit! Ako mašete crvenom novčanicom u pravcu Mjeseca, desit će se ovo!

Trik koji se primjenjuju u noći punog Mjeseca donose poboljšanje i stabilnost na finansijskom planu i blagostanje u naš život…

Mjesec je nebesko tijelo najbliže Zemlji i zato je njegov utjecaj na nas najsnažniji. Svi znamo da utječe na plimu i oseku, a pomislite šta tek čini ljudskom organizmu koji sadrži 72 odsto vode.

Mjesec ima najjači utjecaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun. Pun Mjesec predstavlja astrološku opoziciju Sunca i Mjeseca odnosno period kada Mjesec prima najviše svjetlosti od Sunca. Tada možete vidjeti Mjesec kako blista na noćnom nebu u punom sjaju.

Ta svjetlost je čista energija. Iako će zbog svoje snage na zdravstvenom planu napraviti disbalans i mnogima donijeti nesanicu, za finansije je ta energija dragocjena.

Najednostavniji ritual jeste da uzmete novčanicu (po mogućnosti crvenu) i njome mašete prema Mjesecu i zamišljate kako vam se novac umnožava. Tu novčanicu onda ostavite u novčanik da prenoći a idući dan potrošite.

Slično ovome, kada je Mjesec u fazi opadanja (nekoliko dana nakon uštapa) gledajte u Mjesec i razmišljajte o tome kako vaši problemi nestaju, opadaju.

Priredio: astrolog Miloš Tomić