Hercegovačke dosjetke i upozorenje lopovima: „Minirano; kradete na svoju odgovornost!“

Zaista šta sve pošten i običan čovjek mora raditi da bi se odbranio od lopova, a i njemu je dogorelo do nokata, dok krade nekoliko metara iscijepanih i složenih drva za ogrijev.

U širokobriješkom selu Rasna prinuđeni su da se na svaki način odbrane od lopova koji sve češće kradu drva. Reporteri portala „rasno“ pronašli su zanimljiv prizor, koji objašnjava svu nemoj Države, bezakonje i anarhiju.

Svjestan da nema nikakve zaštite, a da ne smije premlatiti ili povrijediti lopova, on je na vidnom mjestu postavio tablu „Minirano – kradete na svoju odgovornost““.

Sve to i ne bi bilo toliko zanimljivo da ispod poruke ne stoji nagazna „mina“. Možda je i imitacija; ko će ga znati! Uglavnom,drva se više ne kradu. Drva još nisu ukradena, ali niko ne garantuje da mina koliko noćas neće biti uklonjena!

Ova vijest će izazvati smiješak kao prvu reakciju. Slijedeći korak je – šok i razočarenje! Zaista šta sve pošten i običan čovjek mora raditi da bi se odbranio od lopova, a i njemu je dogorelo do nokata, dok krade nekoliko metara iscijepanih i složenih drva za ogrijev. (bhpcelar/E.M.)