Heljdini mafini: Brzo, jednostavno, ukusno i zdravo, probajte odmah!

Heljdini mafini (skroz na skroz )

Potrebno
240 integralnog heljdinog brašna
1 kašikica praška za pecivo
140 gr jogurta
100 gr sira
1/2 kašikice soli
1 kašiku mljevenog lana
2 jajeta
80 gr ulja

Priprema
Sipati brašno u činiju, lan, dodati so i prašak za pecivo i promiješati. Dodati sve sastojke osim sira i sve dobro kašikom sjediniti da se dobije gusta kašasta masa. Ubaciti u tijesto sir, promiješati, pa sipati kašičicom u kalupe za mafine do 2/3 zapremine (1 kašika).
Peći mafine tridesetak minuta na 180-200°C dok ne porumene.

Želite li i vi neki recept podijeliti s drugima, pišite nam na FB Magazin Aura.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!