Hatidža P, tridesetogodišnja iz Janje: Hvala vidovitoj Amini Mineli; i mene je sunce ogrijalo!

Bila sam na granici ludila, razmišljala da sebi sama presudim samoubistvom. Amina Minela mi je najavila susret sa duđenim i odlazak u bijeli svijet. To se dešava danas u mome životu…

Hatidža P. iz Janje gazi kroz tridesetu godinu. Još uvijek, kaže, nije dočekala svoga princa. Ali, je zaljubljena. I on je u nju. Blizu su da osvoje svoj čeperak neba pod zvjezdanim nebom ljubavi, ali i da svoju porodičnu luku pronađu van BiH. Njen izabranik je iz Tuzle, stariji je od nje dvije godine. Zanatlija je, nema ni dana staža, radi na „crno“, u sezoni dobro zarađuje, ali šta će kad stigne starost.

“Upravo tako mi je najavila Amina Minela iz Tuzle, kojoj dugujem doživotnu zahvalnost za sve što je uradila i pomogla mi da konačno me sunce ogrije. Kao da sam se tek rodila… A bila sam na granici ludila, razmišljala da sebi sama presudim samoubistvom. Amina Minela mi je najavila susret sa suđenim i odlazak u bijeli svijet. To se dešava danas u mome životu…

Kad duša zaboli
Odrastala je u prosječnoj bosanskoj porodici. Završila trgovačku školu, odlazila na igranke, u diskoteke, imala i momaka. A onda sve je stalo!

Kao da mi je neko poslao tegobe. Toliko zlo me zadesilo da sam htjela da crknem od muke. Srce mi se raspadalo na komadiće zbog nesretnih ljubavi, ili izdaje najboljih prijateljica. Gdje god sam krenula ništa mi nije išlo od ruke, samo poraz za porazom. Nafaka je stala, životna kula strmoglavila se niz brdo. A duša bolesna, noge izdale, razum pomućen…

Na svoje noge nisam mogla da stanem, jedva sam se vukla po stanu, k'o prebijena mačka. Umorila bi se dok bih prelazila od kreveta do kuhinje, nekad nisam imala snage da ustanem da popijem tablete, a da ne govorim da nisam mogla da otvorim usta da jedem. Dešavalo se da po dva dana ništa ne stavim u usta.

A tijelo se isflekalo, sve nekakve crvene fleke veličine jajeta. Doktori posumnjali na alergiju, pa onda na psorijazu.

“Svi su se čudom čudili – ja išarana ko vaskršnje jaje, a nalazi uredni. Ni jedna kreme mi nije pomagala.

Spasiteljica

Noći su bile najgore. Negdje oko ponoći bi počeli napadi gušenja. Kao da me neko davio! Tačno sam osjećala nečije ruke na mom vratu, ali nikoga nisam vidjela. Jedino sam osjećala hladnoću u tim rukama.

Ujutro bih ustajala mrtva, umorna, bezvoljna…. Niti kome ispričati, niti od koga potražiti savjet. Bilo je trenutaka kada sam se miolila Svevišnjem da me uzme sebi, a ako on neće da sama sebi presudim. Bio je to veliki teret na mojim plećima i nisam više mogla da se nosim sa svim tegobama. Gubila sam svaku nadu da će mi biti bolje.

Povjerila sam se starijoj sestri, koja nam je preko vikenda došla u goste. Ona odmah veli da zovemo Aminu Minelu; mnogima je pomogla, pomoći će i meni. Ja nisam imala snage za to. Izbjegavala sam kontakt sa ovom duhovnom iscjeliteljkom. Kao da me neka nevidljiva sila odvraćala.

A onda je moja sestra telefonski stupila u kontakt sa Aminom Minelom. Ona je učila iz Kur'ana i rekla je da mi može pomoći, da će sa mene skinuti sihir, kojeg sam „zaradila“ u tuđoj kući preko kafe.

Imala sam pet tretmana i svaki put bi se nakon Amininih molitvi i razgovora sa njom osjećala bolje, mirnije sam spavala, vraćao mi se apetit, nestajala su gušenja i davljenja. Počele su se povlačiti i feleke sa tijela.

Amina-Minela mi je je pomogla sa svojom moći, tamo gdje kreme i doktori nisu mogli. Vratila mi se i snaga u noge i počela sam da hodam. Dobila sam i posao na pijaci u Brčkom. Tamo ću sresti svoga Haruna…. Krenula je nafaka u svakom pogledu. Hvala Svevišnjem i Amini Mineli.Njen kontakt telefon je 061744091.Pozivni broj za BiH je 00387.

Komentari

komentara