Hanka Paldum: Svjetla pozornice draža su joj od bračnog gnijezda

Diva bosanskohercegovačkog sevdaha iza sebe ima propali brak, samuje bar tako godinama tvrdi. Da li je Hanka uistinu sama? Zvijezde kažu, da je sama ali ne i usamljena. Jako elokventna i društvena, njeguje mnogo prijateljstava od kojih su samo neka prava.

Ima dobre odnose sa rodbinom i susjedima, a odlično se razumije sa mlađom populacijom. Među prijateljima i poznanicima pronalazi partnere, koje zavodi uigranim frazama i zvonkim smjehom.

Hanka Paldum uprkos godinama i brzom približavanju šestoj deceniji, njeguje odličan izgled. Nju kao da oplemenjuje skidanje bračnih okova, jer ih istinski nije mogla podnositi. Mars u Jarcu je tjera da se podredi tradiciji, što ona ne prihvaća.

Brak kao tradicionalna zajednica, od Hanke je zahtjevao mnogo. Bila je prava žena i domaćica, koja se podredila braku i tradiciji. Nakon sazrijevanja i spoznaje, da je bračne obaveze sputavaju, okrenula se svojoj najmilijoj aktivnosti – nastupima. Oni joj znače više od pjesme, o sevdahu najradije pjeva jer joj ljubav znači mnogo.

Pozornica, nastupi, publika i aplauz joj više znače od bračne sreće. Ima više sklonosti do neformalnih ljubavnih veza nego do braka i zajedničkog života. S izraženim znakom Lava (Uran, Mjesec, Jupiter i Pluton u znaku Lava), ona je prava performerka, zabavljačica koja ne trpi malu ulogu domaćice.

Kompletan tekst pročitajte na linku

Hanka Paldum: Svjetla pozornice draža su joj od bračnog gnijezda