Hanka Paldum: Svjetla pozornice draža su joj od bračnog gnijezda

Astrologinja Azra Dramalija izradila je natalnu kartu divi bosanskohercegovačke estradne scene – Hanki Paldum. Koje tajne kriju zvijezde o popularnoj pjevačici? Zašto je Hanka sama?

Rođena je 28. aprila 1956. u Čajniču, cijeli život provela je u Sarajevu, kojem su posvećene njene pjesme.

Diva bosanskohercegovačkog sevdaha iza sebe ima propali brak, samuje bar tako godinama tvrdi. Da li je Hanka uistinu sama? Zvijezde kažu, da je sama ali ne i usamljena. Jako elokventna i društvena, njeguje mnogo prijateljstava od kojih su samo neka prava. Ima dobre odnose sa rodbinom i susjedima, a odlično se razumije sa mlađom populacijom. Među prijateljima i poznanicima pronalazi partnere, koje zavodi uigranim frazama i zvonkim smijehom.

Hanka Paldum uprkos godinama i brzom približavanju šestoj deceniji, njeguje odličan izgled. Nju kao da oplemenjuje skidanje bračnih okova, jer ih istinski nije mogla podnositi. Mars u Jarcu je tjera da se podredi tradiciji, što ona ne prihvaća. Brak kao tradicionalna zajednica, od Hanke je zahtjevao mnogo. Bila je prava žena i domaćica, koja se podredila braku i tradiciji. Nakon sazrijevanja i spoznaje, da je bračne obaveze sputavaju, okrenula se svojoj najmilijoj aktivnosti – nastupima. Oni joj znače više od pjesme, o sevdahu najradije pjeva jer joj ljubav znači mnogo.

Pozornica, nastupi, publika i aplauz joj više znače od bračne sreće. Ima više sklonosti do neformalnih ljubavnih veza nego do braka i zajedničkog života. S izraženim znakom Lava (Uran, Mjesec, Jupiter i Pluton u znaku Lava), ona je prava performerka, zabavljačica koja ne trpi malu ulogu domaćice.

Ljubavnih ponuda joj nikada neće nedostajati. Ona je sama (neudata) ali usamljena nije. Svoju privatnost brižljivo čuva i daleko od očiju javnosti uživa u ljubavi i zajedničkim trenucima s partnerom, koji se obavezno mora podrediti njoj. Jako je dominantna, temperamentna i neisprosna do bivših, sadašnjih i budućih partnera. Ona vreba manje jake i povodljive muškarce, koji će joj iskazivati pažnju i komplimente na svakom koraku. Voli laskanje, jer time hrani ego. Naginje romantici i iluzijama, često pravi greške u odabiru partnera, zato su sve dosadašnje Hankine ljubavi bile tužne.