HAJDUČKA TRAVA I LAN: Napitak koji čisti crijeva, topi masne naslage, liječi gastritis!

Ukoliko imate bilo koji stomačni problem ili višak kilograma, ovaj napitak će u tom slučaju biti u od pomoći. Pravi se od samo 2 sastojka, a vrlo je moćan kod uklanjanja bola u želucu, topljenja masnih naslaga, čišćenja crijeva, ali i u otklanjanju nadudutosti i grčava.

Za pripremu će vam biti potrebno: čaj od hajdučke trave i mljeveni lan

Prokuhajte vodu, pa dodajte hajdučku travu i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga procijedite i dodajte kašiku mljevenog lana.

Ovaj napitak se pije svako veče pred spavanje, a daje rezultate nevjeroatnom brzinom. Već nakon nekoliko dana korišćenja osjetićete olakšanje u stomaku.

Hajdučka trava je od davnina poznata u narodnoj medicini. Ova biljka sadrži obilje vitamina i minerala. Nadzemni dio biljke u cvjetanju sadrže etarsko ulje, flavonoide, vitamin K, gorku materiju ahilein, smole, stereole i tanine.

Zahvaljujući svojim svojstvima povoljno djeluje na stomačne probleme, a preporučuje se i za očuvanje zdravlja jetre i za pročišćavanje krvi.

Lan je odličan za pokretanje metabolizma i “lijenih crijeva”, što samim tim znači i pokretanje procesa razgradnje masnih naslaga.

Napomena: Ne preporučuje se kontinuirana upotreba ovog čaja u dužem vremenskom periodu od 2 sedmice. Velike količine mogu uzrokovati glavobolju, a dugotrajna upotreba alergijski osip i osjetljivost kože na sunce.