GURMANSKI SPECIJALITET: Musaka od tikvica i pljeskavica

Ovo je veoma ukusno jelo, spoj koji se ne zaboravlja

Potrebno je: 2 pljeskavice sa lukom gotove, 100 gr kačkavalja (listovi), 200 gr kisele pavlake, 200 ml mlijeka ili jogurta, 2 tikvice, 3-4 jaja, ulje..so, 1 veća mrkva, malo prezli i brašna

Tikvice oguliti, isjeći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta, pa ocijediti tečnost. Ispohovati tikvice. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje, pa ubaciti pavlaku mlijeko ili jogurt i izmiješati.

Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pa pljeskavicu i sve ostalo do utroška materijala. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.