Evo sjajne ideje za ručak – prirpemite pileće batake na lovački način! Začinite s malo ruzmarina i poslužite najdražim gurmanima…
Sastojci:
• kašika ulja
• 8 pilećih bataka
• 2 dl pilećeg bujona
• 400 g paradajza
• 4 čehne bijelog luka
• 2 grančice ruzmarina
• 2 grančice žalfije
• rendana kora limuna
• so, biber
• 600 g brokolija
Tiganj premažite uljem. Batake očistite, operite i osušite, pa ih sa svih strana ispržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Dodajte bujon.
Paradajz isijecite na osmine. Bijeli luk oljuštite i nasitno isjeckajte. Ruzmarin i žalfiju operite, osušite i sitno isijecite. Zajedno s rendanom limunovom korom sve dodajte batacima, začinite solju i biberom. Poklopljeno dinstajte na umjerenoj vatri 20-30 minuta.
U međuvremenu brokoli operite i razdijelite na cvjetiće, a deblji dio isjeckajte. Obarite tri minuta u slanoj vodi, procijedite i poslužite s piletinom.