„GUMENI SARAJLIJA: Kad je Milan Drvar „zabacio nogu za vrat“ konobarica pala u nesvjest!

Samo kada hoće i kome on hoće, Milan izvodi tačku “zabacivanje noge za vrat”, a ako mu se prohtije, učiniće još puno toga što će gledaoce ostaviti bez daha, jer on je doista – gumeni čovjek!

Za Milana Drvara, mašinskog tehničara iz Sarajeva, s pravom se može kazati da je “čovjek od gume”. Nema šta ne može uraditi sa svojim savitljivim kostima. Za tili čas postane “gumena opruga”, pa se “izmiješaju” ruke i noge tako, da se glava nađe tik do karlične kosti – između nogu.

Milanova savitljivost ostavlja gledaoce bez daha. U nizu “egzibicija” koje priređuje samo u posebnim trenucima raspoloženja i za odabrane gledaoce, našom kamerom smo zabilježili onu – kada “stavlja nogu za vrat”. Lijeva ili desna noga, svejedno, samo kada on to hoće, a čini to sa osmijehom na licu.

“Mnogi me prijatelji znaju kao mirnog i staloženog u svakodnevnom životu. Radne kolege me poznaju kao predanog mašinskog tehničara koji crta projekte ili radi druge ozbiljne poslove, a samo rijetki znaju da sam “čovjek bez kostiju” – uz osmijeh kaže Milan, koji je za naš magazin izveo omiljenu tačku – “stavljanje noge za vrat”.

Učino je to dok je sjedio za restoranskim stolom i ispijao svoje omiljeno pivo. Prvo je izokrenuo nogu tako da je pogledao u džon svojih cipela i kazao:

“Ko ne vjeruje neka pogleda, nosim cipele broj 45!

Iznenađenje tek slijedi, kada vam Milan Drvar kaže kako nikada nije vježbao jogu, niti je ikada gimnasticirao.

“Otkako pamtim za sebe, mogao sam izvoditi ove egzibicije… Na fizičkom odgoju, kao učenik, ostavljao sam moje nastavnike bez daha, ali nisam volio fiskulturu… U djetinjstvu često sam znao biti prekoren od mojih roditelja koji su mi branili da izvodim đavolske igre sa mojim rukama i nogama. Kao dječak znao sam se provući kroz najmanji otvor na ogradi i naći se u baštama zabranjenog voća i povrća – veli naš sagovornik i dodaje kako nikada nije bio kod ljekara.

“ Jedino nisam imun na gripu i prehladu, kišem i šmrcam kao svi drugi prehlađeni, ali nikada nisam patio od kostobolje i internih bolesti – ne silazi osmijeh sa lica ovog neobičnog 46-godišnjaka, koji kaže kako je “zdrav kao drijen!”

“Umjereno jedem, a obično to su čorbe ili supe. Dakle, volim kašikom čalabrknuti po tanjuru, a moje najdraže piće je pivo, bilo čije i bilo koje, samo neka je pivo od hmelja i ječma, pa mogu kazati kako imam najzdravije bubrege – osmijehom i pivom zalio je rečeno Milan Drvar, gumeni čovjek.

Kako Milan voli šalu, ispričao nam je anegdotu:

“Jedno jutro dođem u moj omiljeni restoran, naručim od konobarice pivo, sjednem, zabacim nogu za vrat, a onda posegnem rukom za čašom piva. Kada me je takvog vidjela konobarica, a nije me znala, samo je pala iza šanka. Kasnije se pojavila sa šefom restorana. Naravno, brzo su shvatili moju dobronamjernu šalu!  (aura.ba/Mustafa SMAJLOVIĆ)