Grob djevojke je misterija 150 godina: Iz ruke od kamena cvjeta cvijeće

Tragedija je iznenada zadesila uglednu porodicu Valter u Frajburgu u Njemačkoj 1867. kada je Karolin, djevojka od samo 16 godina, preminula nakon što je dobila tuberkulozu, piše portal Viralnova. Porodica je bila skrhana bolom, a Karolinina sestra – Selma, tražila je da se na grobu napravi replika Karolin u prirodnoj veličini kako leži u postelji, kao da je tek zaspala nakon što je čitala knjigu.

Spomenik je postavljen uz zid lokalnog groblja, na mirno i tiho mjesto obraslo travom i drugim rastinjem. Neobjašnjiv dio? Posljednjih 150 godina neko ostavlja cvijeće ispod kamene ruke skulpture tragično preminule djevojke!

Nedugo nakon Karolinine sahrane, kada je cvijeće sa sahrane već počelo da truli, Selma je počela da primjećuje da neko uporno donosi nove, svježe ruže i ostavlja ih pored ruku skulpture. Mjeseci i godine su prolazili, a cvijeće se uvijek iznova pojavljivalo. Čuvar groblja nije mogao da pomogne u razrješavanju ove misterije, a čitava priča se pročula po Njemačkoj.

Porodica je pričala da, za života, Karolin nikada nije pominjala nekog momka ili eventualno simpatiju iako je postojalo opće mišljenje da cvijeće mora ostavljati neka zaljubljena duša. Ipak, svi oni sada su davno pokojni, a svježe cvijeće svakog jutra je u ruci skulpture. Procjenjuje se da je preko 50.000 ruža do sada ostavljeno na grobu Karolin Valter, ali ko ih donosi i zašto zauvijek je ostalo misterija.