GRINJE SU PRONAĐENE U 4 OD 5 DOMOVA: UBIJTE IH OVIM PRIRODNIM RJEŠENJEM!

grinjeTi maleni kukci žive u posteljini, tepihu i namještaju i vole da se hrane mrtvim stanicama kože. Grinje se nalaze u četiri od ukupno pet američkih domova, a oni mogu uzrokovati obilje alergije ili zdravstvenih problema povezanih sa astmom, uz neke reakcije na koži.

Neki znakovi da ste zaraženi grinjama uključuju kihanje, curenje iz nosa, crven, svrbež, ili suzne oči, zagušenja, svrbež nosa, grla, kašalj, natečena, plava koža koja se nalazi ispod oči.

Ljudi koji imaju astmu će iskusiti otežano disanje, bol u prsima, teško disanje, poteškoće sa spavanjem, i povećanu osjetljivost na prehlade.

Usisavanje i dosljedno pranje plahti su dobar način da se zadrže grinje van kuće, ali neke stavke kao što su jastuci i madraci nisu tako laki za očistiti. Također, ako vaš usisivač nema hepa filter, većina grinja će završiti tamo gdje su i počeli.

Jedan sjajan način da se ubiju i odbijaju grinje jeste da se popršču ovom otopinom.

Sve što trebate jeste:

  • 2 šolje destilirane vode
  • 15-30 kapi eukaliptusovog ulja

Upute:

Pomiješajte u bočici za prskanje sastojke. Popršćite sve stavke koje se ne mogu oprati.

Objesite ih da se suše na toplo, suho mjesto. (Vlažnost treba izbjegavati jer će potaknuti rast spore plijesni). Ponovite 3 puta sedmično za uklanjanje svih grinja.

Ulje eukaliptusa će ukloniti sve grinje, bez štete za vas.

(novonovo.info/hayat.ba)