Gradonačelnici Sarajeva i Banjaluke pod lupom astrologa: Draško ograničeni egoista; Benjamina dobar logističar

Iako bi bilo sasvim normalno da se gradonačelnici svih gradova jedne države međusobno posjećuju, razmjenjuju ideje, sarađuju…nedavni susret gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke, mnogi su okarakterisali historijskim događajem, valjda što je to prvi susret čelnika ova dva grada upriličen nakon 27 godina. Ali i zbog toga što gradonačelnici dolaze ispred dva ista, a različita naroda, ispred dva tako bliska, a opet tako udaljena grada.

Njihov susret izazvao je veliku medijsku pažnju, a mjesec dana kasnije niko ih se više i ne sjeća. Po sarajevskim kuloarima sve su češća govorkanja kako gradonačelnica Karić za sto dana svog mandata nije uradila ništa konkretno osim što se fotografiše svako malo i boji Vijećnicu još češće. S druge strane, gradonačelnik Banja Luke, Stanivuković, javnosti svakodnevno predstavlja svoje ideje koje revnosno i sprovodi u djelo.
Kakvi su privatno, šta ih čeka u budućnosti u političkoj karijeri – otkrili su nam kroz svoje analize Zoran Šumadinac, vidovita Lea i Slavenka Polojac.

Ezoterijska analiza Zorana Šumadinca:
 Natalna karta Benjamine Karić
Ona je zemljani znak Bik. Njenim natalom vlada topla planeta Sunce u Lav. Ovakav aspekt planeta u natalu vodi je samo naprijed do samog vrha. Iako mnogi sumnjaju u njene sposobnosti karakteristike Bika joj daju čvrstu poziciju a Lav jačinu i vodi je naprijed.

Ona je taktična i rezervisana, sa izraženom potrebom za materijalnom sigurnošću, Benjamina polako ali sigurno teži ispunjenju svih svojih želja. Ipak, ona posjeduje ogromnu volju i samodisciplinu jer ova zadovoljstva prema horoskopu dolaze prvenstveno kao proizvodi ličnog napora i truda.
Jako je osjetljiva na nepravdu i ne preza pred nikim stremi ka vrhu što na kraju i uspijeva. Nema problem da kaže kad pogriješi jer istog momenta gleda kako bi tu grešku ispravila.
Pred njom je sjajna, blistava i jako uspješna karijera.

Natalna karta Draška Stanivuković
Bik u horoskopu sa podznakom Škorije. U drugoj kući njegov domicil tj. vladajuća planete je romantična i senzibilna Venera.
Taktičan i rezervisan, sa izraženom potrebom za materijalnom sigurnošću, Draško polako ali sigurno teži ispunjenju svih svojih želja. Posjeduje ogromnu volju i samodisciplinu. Stanivuković je izuzetno tvrdoglave prirode, mada on to radije naziva strpljenjem i istrajnošću.
Brzo radi, slabo se ljuti, a kada se na nekoga naljuti ili zainati, tu popustanja nema, ide do kraja pa i po cijenu sopstvenog rizika.
Stanivuković rado učestvuje u solidno burnim sportskim aktivnostima koji zahtijevaju strpljenje ali i fizičku kondiciju. Svakako, redovna fizička vježba predstavlja njegovo zadovoljstvo ne mrzi ga nosi opremu i da idu u gimnastičke sale ali najviše voli sportove u prirodi.
Ipak, ne voli da troši svoju energiju na nasilne aktivnosti jer je trenutak odmora za njega suviše dragocjen…Što se političke karijere tiče, tu nema zastajkivanja, progresivno ide naprijed do potpunog trijumfa gdje ostaje jako dugo vremenski.
 Uporedni horoskop Karić-Stanivuković
Posao – Saradnja
Obostana zainteresovanost dva Bika za sticanje materijalnih dobara stvara odličan tandem za postizanje ostvarenja zadatih profesionalnih planova. Ukoliko im se ideje razlikuju u stanju su satima da se raspravljaju, a poznato je da se dva rogata slažu kao rogovi u vreći. Tvrdoglavo se držeći stavova, neko će od njih morati da popusti. Međutim, ako im se ideje podudaraju, imaju zajednički cilj, onda je sve moguće i tada idu glavom kroz zid – drugačije rečeno, ne može im niko ništa jer su nezaustavljivi. Najupečatljivija stvar u vezi partnerstva je njihova intezivna vjernost i napor koji ulažu kako bi ostvarili sve što su isplanirali. Oboje su veoma ambiciozni, odlučni i vješti, istovremeno su i tvrdoglavi, sam ovakav aspekt i karakteristike su dovoljne za trijumf i veliki uspjeh.
Prijateljstvo
Prijateljstvo dva Bika je prilično postojan odnos jer imaju zajedničke potrebe, interesovanja i teme. Važno im je da se osjećaju opušteno i da uživaju u životnim zadovoljstvima kojih nije malo na listi Bika, najvećem hedonisti Zodijaka, pri čemu se sad spisak duplira. Oba Bika zapravo traže prijatelja sa kojim mogu da učestvuju u mnoštvu društvenih i kulturnih aktivnosti. Generalno oboje, trudite se da imaju udoban i luksuzan životni stil, vole da posjećuju lijepo uređena mjesta, muzeje, da budu okruženi živopisnim pejzažom, umjetničkim delima ili muzikom.

Numerološka analiza Slavenka Polojac

 Benjamina Karić, OSOBNI BROJ: 3 (karakterne osobine)

Ona je osoba vedrog duha, omiljena od djetinjstva u društvu, uvijek u pokretu, veliki optimista. Posjeduje veliku kreativnost, i njoj je u karakteru da se nađe u određenom dijelu života na javnoj sceni. Kod nje je veoma tanka linije između njenog prevelikog optimizma i naivnosti, podložna iskorištavanju svoje dobrote. Malo razmisliti da li su svi dobri oko nje, jer nisu. Željna ljubavi u svakom smislu, i uvijek spremna svima pomoći. Ona traga za ispunjenjem, i na tom njenom putu ovaj put na političkoj sceni, nju vodi instinkt i srce. Često puta ne razum, pa bi tu se mogla naći dosta puta povrijeđena od osoba iz ovog svijeta. Širokogruda, puno puta daje od sebe više nego što može nekada u budućnosti dobiti nazad. Spremna na velika žrtvovanja, a to se rijetko uvijek istom mjerom pozitivno i od srca, vraća njoj nazad. Druželjubiva, veselog duha, komunikacija joj je na visokoj razini. Ona je netko kome je baš urođeno, da se eksponira u javnosti, i to joj em ide em joj posebno leži.

ŽIVOTNI PUT: 5

Gospođi je tijekom cijelog života, jako bitna sloboda i neovisnost. Njena narav je takva da ona želi se iskusiti u svim smjerovima. Znatiželjna, ona se upoznaje cijelog života sa svijetom svojim osjetilima. Promjenjive prirode. Voli prirodu, umjetnost, rječita i komunikacija joj ide od ruke. Često puta ona popravlja raspoloženje svojim sugovornicima. Ona bi voljela ako je ikako moguće, učiniti sve ljude sretnima, što je nemoguće. Voli izgledati lijepo. Isto kao i u kartakternim crtama, tako joj je i u životnom putu određeno prisutvo na javnoj sceni. Ona je briljantnog uma, svoje planove radi uz pomno razmišljanje a i tu je spremna preuzeti rizik. Morala bi malo raditi na tome, da su sebi suzbije neki nepotreban strah da neće u nečemu što si je zacrtala uspjeti. Oko nje je sada okruženje, koje neće uvijek odobravati njene stavove. I tu postoji mogućnost ukoliko ne radi na tome, da pokaže svoju nesigurnost.

Njoj je sloboda nešto posebno. Pogleda je i stava, koji mogu povesti ovaj svijet u bolju budućnost. Neki će je podržati, neki se suprostaviti. Ona se ne boji pričati o svojom stavovima. Jako borbena i hrabra žena, što bi pojedincima, moglo i smetati. Morala bi naučiti biti umjerena, i kontrolirati svoju nestrpljivost. Što se tiče njene sadašnje funkcije, ovo će obavljati vrlo uspješno. Ona ima razvijenu sposobnost planiranja. Čvrsto se drži svojih stavova, što se isto mnogima neće svidjeti. Jako dobar logističar. Vješta komunikacija, i otvorenost, će osvojiti mase, ali ne i one koji su u ovaj svijet politike ušli iz neke svoje lične koristi. Ona jako voli provoditi vrijeme s obrazovanim ljudima.

Benjamina ima jaku intuiciju, i ona je i vodi kroz život, što joj je sada u ovom poslu velika pomoć i samo dobro za nju. Benjamina može lako procjeniti tko je iskren a tko joj samo priča bajke. Njeni pogledi na život ovaj svijet mogli bi donijeti brojne pozitivne promjene, ukoliko nađe dovoljno dobru podšku u krugovima u kojima se sada kreće. Lako se prilagođava promjenama i njoj nije dovoljno samo o nečemu slušati ona to mora i doživjeti. Urođene su joj liderske sposobnosti, a u njenom životnom putu je čeka dosta poteškoća, kako bi se iskazala onako kako si je ona zamislila.

 Draško Stanivuković, OSOBNI BROJ: 8 (karakterne osobine)

Ovo je čovjek koji živi punim plućima, i sve što radi radi sa srcem, i on uživa u tome, pa tako na ovoj funkciji na kojoj se sada nalazi. Praktičan, ima jaku volju, i veliku izdržljivost. Što god da mu padne na pamet odradi bez velikih poteškoća.

Malo na šarm, malo na snagu, ali i malo na sreću. Jako dobro će se iskazati kao lider, jer to mu je u osobnosti. Ako je on nekim polom motiviran, daje dobre rezultate od sebe. Dokle god da je pravedan, on će biti pod zaštitom Univerzuma, ma gdje god da se pojavio. Možda nekada to i sam osjeti. Opušten, kod njega nema žurbe ali maksimalno pravedan. Ima urođenu energiju da se transformiše u cilju nekih svojih želja i planova. Događat će mu se da kada je u težim trenucima, da mu nenadano dođe pomoć puno puta niti sam nije svjestan kakve su sada to okolnosti koje su se namjestila lično u njegovu korist. Mana je što je u nekim životnim situacijama egoista. On nema širinu da sagleda na duže budućnost, kako bi si pravio neke planove. On živi za trenutak i za ono što će biti sutra. Ima jake menadžerske sposobnosti, šarm, karizmu. Leži mu da bude vođa.

ŽIVOTNI PUT: 3

Za Draška se može reći da ima veliku stvaralačku moć. I za njega bi bila šteta da se time ne koristi kroz život. Jako velika mašta. Sreća je njegov okidač tijekom cijelog života. On u duši do kasnih godina ostaje dijete, što nosi i iskrenost onu neiskvarenu, tj dječju. Nekada nepromišljen. Ima osjećaj za humor. Dobra komunikacija uz koju ide i jako dobro raspoloženje, to je ono čime razoružava ljude oko sebe s kojima će komunicirati. Aktivan i ambiciozan. On se rodio s željom da nešto napravi od svojega života, i da po tome bude zapamćen. Voli uspjeh, i vrlo često ga i ostvaruje. Jako odgovoran, i svoje obaveze shvaća ozbiljno i to ga je i dovelo do pozicije na kojoj je sada. Njemu nije važno da mora biti u svemu prvi, već da se istakne.

Vođen je velikim planovima za šire mase. On ne voli raditi neke beznačajne poslove. Draško čak i kada je na odmoru ili vikendom njegove su misli vezane za posao. Vrlo mu je bitno da je akademski obrazovan. On ide kroz život vođen osjećajima, instiktima, manje razumom. Voli pomagati ljudima. Dok dođe do te životne faze da se razvio onako kako si je zamislio, neće mu b iti lako i išao je težim putem. Njemu nije dato da ide uspjehu lakim putem, nego doslovno plivajući uzvodno, ali samim tim je i uspijeh slađi. On bi trebao raditi na tome da popravi emotivnost, u smislu izražavanja emocija.
Vanjština mu djeluje hladno, a u duši gori od emocija. Nekada se ne zna zaustaviti u trenutku i uživati, i na tom bi trebao raditi.

Preveliki entuzijazam i optizmiram, neće mu uvijek donijeti dobro. Jako bi trebao paziti što govori i pred kime, da ne bi bio shvaćen onako kako to sugovorniku u tom času odgovara, i onda ne bi bio prihvaćen na pravi način. Trebao bi slušati svoje srce, i raditi na tome, da koristi pozitivno razmišljanje. Nema mjesta tome da sumnja u svoje sposobnosti.Marljiv i profesionalan. On razmišlja, analizira i trudi se naći pravo rješenje za neki problem. Voli red i disciplinu. Na početku karijere, će se boriti ali to ce kasnije biti dobro za njegov napredak. U početku karijere, imao je dobru komunikaciju s nadređenima sve dok su se pošteno odnosili prema njemu.On je tu da svijet vidi njegova djela. Treba doći do radosti života, s puno spontanosti. Veliki optimizam koji je u njemu, čini svijet oko njega ljepšim a on nalazi načine da potakne ljude na akciju. Ima dobre šanse da ukoliko nađe pravilan način u krugovima u kojima se sada nalazi, da sam sebe pokaže kao dobar primjer drugima.

Analiza vidovite Lejle
Što se tiče Benjamine vidim joj jako veliki uspjeh u politici ali će imati jako puno političkih spletki ali će ona uspjeti da savlada sve prepreke. Mislim da će uraditi dosta pozitivnih stvari u svojoj oblasti. Što se tiče Stanivukovića, on će isto da doživi veliki uspjeh u karijeri mislim da će promijeniti vremenom retoriku i da će se okrenuti putu ka Evropi jer je on sa namjerom stavljen na tu poziciju kao i Benjamina. Ja vidim jako velike promjene sa dolaskom tih mladih ljudi svako na svojoj strani će donijeti pozitivne stvari u našoj državi. Jako pozitivne promjene će se desiti mada će biti smicalica kod oboje.

error: Content is protected !!