GOVOR TIJELA OTKRIVA: Ovnovi gledaju direktno u oči, Djevice pocupkuju, Škorpije tajanstvene…

govor tijelaGeste i način ponašanja uslovljava, kažu, i naš zodijački znak. Tako Ovan uvijek ima siguran i odlučan nastup. Slično je i sa Lavom, dok su kod Djevice gestikulacija i mimika minimalni…

Vaš način ophođenja prema ljudima, razgovora, vaše držanje ili čak vaša gestikulacija mogu mnogo toga reći o vama. U prvom redu, mogu otkriti vaš horoskopski znak. Općepoznato je da svaki horoskopski znak ima neki svoj specifikum koji ga izdvaja od ostalih. Pročitajte, dakle, ono što ste možda i znali, ali o tome niste razmišljali.

Ovan je, primjerice, znak koji će okarakterisati spretni i živahni pokreti. Dok razgovara, gleda sagovornika u oči. Kreće se brzim i žustrim koracima, glavom prema naprijed, uvijek želi biti ispred drugih.

Kod Bika je naročito izražen govor lica: pogled je vrlo rječit, mrštenje je izraženo kada s nečim nije zadovoljan, kao i podignuta obrva. Kretnjama i gestama Bik najčešće ne otkriva svoju erotičnost i senzualnost.

Blizanci govorom tijela najviše otkrivaju o sebi. Brbljivi su, duhoviti i veseli, ruke su im stalno u pokretu. Često se premještaju s noge na nogu, uvijek imaju nešto držati u ruci ili prevrtati, pogled im je iskričav.

Iz gesti i pokreta teško se može dokučiti šta je Raku na umu. Neće sebi dopustiti da se razotkrije govorom tijela. Vrlo često je to posljedica nesigurnosti. Senzualnost se kod Raka može naslutiti promjenom boje glasa, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom, dok u intimnim trenucima neobuzdano drhte tijelom.

Lav svojim nastupom jako dobro zna stvoriti povoljnu sliku o sebi, želi pokazati autoritet, uzvišenost i sposobnost. Pomno se brine o svakom detalju na svome tijelu.

Kod Djevice su gestikulacije i mimika često minimalni. Ali, i iz malo pokreta koje učini, puno toga se može iščitati. Nerijetko ne može prikriti unutarnju nervozu, pa pocupkuje ili rukom prolazi kroz kosu.

Vaga je naročito uspješna u privlačenju suprotnog spola govorom tijela. Želi se dopasti, s tim da je žena više distancirana, iako zna i očijukati, dok je muškarac otvoreniji i živahniji.

Škorpionu je govor tijela otvoren i direktan, ali s određenom dozom tajnovitosti, kao da nešto želi prikriti. U napetim situacijama, ruke prekriži ispod pazuha, usne stisne, pogled mu nekud odluta.

Uspravno držanje, vedrina i samopouzdanje, odlike su Strijelca. Kada ih neko privlači, ne libe se otvoreno pokazati da žele biti u blizini te osobe, da žude za dodirom.

Jarac ima gotovo vojnički uvježbane pokrete, no kada mu se neko sviđa, ta njegova koncentrisanost opada. Sva događanja vezana za karijeru izrazito utječu na promjene u njegovom držanju i hodu.

Kako se osjeća, tako se Vodolija i ponaša. Bez obzira na okolnosti i društvo u kojem se nalazi. No, s vremenom, kada dođe u poznije godine, više ga krasi staloženost i hladnokrvnost.

Ribe imaju dinamičan i otvoren pristup prema drugim osobama. Njihova potreba za srodnom dušom tjera ih da kontaktiraju i s potpuno nepoznatim osobama, ali u gestikuliranju nikada ne pretjeraju.

(AURA.BA)