Gordana S. iz Beograda: Nakon metastaze raka štitnjače, “divljanje” malignih ćelija zaustavljeno ELIKSIROM SA KAVKAZA!

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Tek pri operativnom zahvatu ustanovljen je karcinom na štitnoj žlijezdi. No, rečeno mi je da su ga odstranili te da nema šanse da se vrati ili metastazira. Navodno, prema argumentovanoj medicinskoj statistici, metastaza se u slučaju kao što je moj, desi u jednom naspram milion slučajeva. E pa, ja sam bila taj jedan.

Zahvaljujući operaciji na kojoj je insistirala njena doktorica, Gordani, koja je godinama imala problema s hiperaktivnom štitnjačom, otkriven je karcinom ove žlijezde. Nalazi na to uopće nisu upućivali. Kad je potom, bila uvjerena da je izliječena, karcinom je metastazirao što se dešava u jednom od milion slučajeva. Za magazin Aura, Gordana je ispričala kako se sve odvijalo. Ovo je njena priča.

  • Od hiperaktivne štitnjače sam se liječila godinama. Kad je moje stanje doseglo nivo na kojem više nisam smjela uzimati lijekove, moja doktorica je počela razmišljati o operaciji. Već tad, moja je štitna žlijezda bila utrostručena, mučila me tahikardija i gušenje No, kako sam bila pod stalnom liječničkom prismotrom, karcinom mi nije ni padao na pamet. Uvećana žlijezda zbog stresa – to je to – mislila sam tad.

Jedan naprema milion

S ovim nas je riječima Gordana uvela u svoju priču o bolesti, nadama, razočarenju i na kraju – izlječenju.

  • Tek pri operativnom zahvatu ustanovljen je karcinom na štitnoj žlijezdi. No, rečeno mi je da su ga odstranili te da nema šanse da se vrati ili metastazira. Navodno, prema argumentovanoj medicinskoj statistici, metastaza se u slučaju kao što je moj, desi u jednom naspram milion slučajeva. E pa, ja sam bila taj jedan. Numerička oznaka, zanimljivost, čudo – nekome, a meni? Sve! – prisjeća se Gordana.

Nekoliko mjeseci kasnije, naša je sagovornica podvrgnuta i drugoj operaciji.

  • Rečeno mi je da nema razloga za brigu i da samo preventive radi je potrebno odstraniti ostatak štitnjače. Zatražila sam i drugo mišljenje, konsultovala se sa liječnicima i u privatnim klinikama. Nije bilo sumnje nikakve, rak se jeste zaista proširio i na ostatak štitnjače, ali to nije bio problem već činjenica da je došlo do metastaze na limfnim čvorovima!

Laserska operacija

Nakon što je laboratorijska analiza potvrdila metastaze, urađena je laserska operacija. Odstranjeni su limfni čvorovi, potom je Gordana podvrgnuta radioaktivnom tretmanu, specifičnom za metastaze štitne žlijezde.

– Nakon svega, milion nekih peripetija, mučnih momenata – čekalo se skeniranje koje je trebalo donijeti olakšanje i vijest da u mom tijelu više nema malignih ćelije. Ali, nekako, one su bile tu, nisu napuštale moje tijelo, već su bujale.

Danas, Gordana samo želi govoriti o načinu na koji je ipak uspjela “nadmudriti” rak. O samoj bolesti, šokovima, boli, razočarenjima i svemu drugom što je iznjedrila njena bolest, ne želi više govoriti. Zanima je samo kaže rezultat, a on je naprosto sjajan. Postignut je u Sarajevu, kod doktorice Šuhrete Seke Trobradović.

– Guglajući, dolazim do, za mene itekako značajnih informacija – mnoštva priča, teških sudbina, osoba oboljelih od raka kojima je pomogla doktorica Šuhreta Trobradović. U njene pacijente, naravno i hvala bogu, izliječene, danas spadam i ja.

U Sarajevo sam stigla puna nade, u Beograd sam se vratila ushićena. Podvrgla sam se i pretragama kod doktorice, potom i terapiji sa Eliksirom sa Kavkaza, cedar ploči. Ova je terapija pravi eliksir ozdravljenja. Potpuno je očistila zloćudne ćelije iz mog tijela. Sve do jedne. Danas mi više nisu potrebne nikakve terapije. Šta će mi? ja sam zdrava žena…