Goran Frleta (37) iz Sombora svjedoči: UZ POMOĆ KONJIČKOG SIRUPA NORMALIZIRAO SAM ŠEĆER!

 Došao je da me obiđe endokrinolog koji mi je rekao da moj pankreas ne priozvodi više insulin i da ću morati da primam insulinsku terapiju. Teško mi je to palo. Pitao sam ga da li mogu da se izliječim bez  terapije, na šta se on samo nasmijao i rekao da je dijabetes neizlječiva bolest. Pogledao sam ga i rekao u sebi: “Ozdraviću ja, pa ću se tako slatko smijati.”

Čuveni konjički travar Mirsad Krnjić kaže da kod njega ne prestaju dolaziti oboljeli od dijabetesa tipa II, dijabetičari na inzulinu, potencijalni “šećeraši“…

– Pitajte bilo kojeg od njih kako se osjeća nakon ovog sirupa. Vidjet ćete da će mnogi kazati kako više ne kane uzimati inzulin ili tablete – kaže Mirsad. Vrlo svjestan onoga čime se bavi, kaže da nikada ne preporučuje odbacivanje liječničke terapije. Tek ukoliko dijabetičar primjeti da mu njegov sirup “godi”, inzulin ili tablete može postupno smanjivati.

Ovaj put, o čudesnoj efikasnosti Mirsadove terapije govorio je tridesetsedmogodišnji Goran Frleta, metalostrugar iz Sombora.

 Mlad sam i zdrav – otkud šećer?!

  • Prve znakove da nešto nije u redu počeo sam primjećivati još prošlog ljeta. Za mjesec dana sam smršao osam kilograma, a sve je bilo popraćeno učestalim mokrenjem, žeđi, osjećaju slabosti I malaksalosti, grčenjem listova u nogama… Jednom prilikom sam ušao u apoteku da kupim flastere, i onako, iz čiste znatiželje pitam apotekarku da li imaju aparat za mjerenje šećera. Rekla je da imaju, donijela aparat, iglu i test trakicu, na koju sam nakon uboda nanio kap krvi.

 

  • Par sekundi je prošlo dok aparat nije očitao vrijednost, ali gle čuda – na mjeraču nije bilo brojeva, već samo dva velika slova “HI”. Pitam apotekarku šta to znači, a ona nakon par sekundi odgovara da ćemo ponoviti test. Nova igla, nova traka, i nova kapljica krvi. Pomalo uznemiren iščekujem tih par sekundi da vidim šta će aparat da kaže, kad ono opet “HI”!. Opet pitam šta znače ta slova, a apotekarka me pita da li se dobro osjećam. Bio sam malaksao, ali lažem sebe i apotekarku govoreći joj da sam dobro. Ona zove kolegicu i predlaže da po treći put ponovimo test. Pristajem i shvatam da “HI” znači “visoko”, i da je nivo šećera u mojoj krvi daleko prešao granicu normale. Ponovo me pita da li se dobro osjećam, i ja ponovo lažem. Posavjetovale su me da odmah odem u Hitnu pomoć. Rekao sam da hoću, zahvalio se i izašao iz apoteke.
  • Hodam do auta i razmišljam: “Ma kakav šećer, ja sam mlad, zdrav čovjek. Rano je za visok nivo šećera…” Pa počeo je godinji odmor, treba ići na vikendicu, pa na Dunav pecati šarane… Kakav crni dijabetes i Hitna – priča nam Goran.

Doktor kaže “Nema lijeka”

Prođoše dvije sedmice Goranovog godišnjeg odmora, a po povratku u grad i novim radnim obavezama, njegovo zdravstveno stanje je i dalje bilo isto: iscrpljen, malaksao, žedan, a često mokrenje ga je sve više opterećivalo. Riješio je da se javi ljekaru i izvadi krvnu sliku. Dva dana kasnije rezultati su stigli…

 

  • Oko 13 sati odlazim po rezultate. Uznemiren, penjem se uz stepenice, zamaram se, srce hoće da iskoči iz grudi, noge klecaju…Dolazim do šaltera, saopštavam sestri ime i prezime, a ona me zove u sobu da mi objasni nešto oko nalaza. Dijabetes tipa 1, jutarnji iznosio 19 jedinica, povišen holesterol, ketoni u mokraći… Upućuju me na Interno odjeljenje, gdje me čeka medicinska sestra i ista scena kao u apoteci. Kombinacija aparat, igla, trakica i kap moje krvi jasno je pokazala 26 jedinica na mjeraču. Saopšteno mi je da sam insulinski zavisnik, i da ću morati ostati na bolničkom liječenju kako bih primio prvu terapiju insulina – prisjeća se Goran.

 

  • Nakon nekog vremena došao je da me obiđe endokrinolog koji mi je rekao da moj pankreas ne priozvodi više insulin I da ću morati da primam insulinsku terapiju. Teško mi je to palo. Pitao sam ga da li mogu da se izliječim bez terapije, na šta se on samo nasmijao i rekao da je dijabetes neizlječiva bolest. Pogledao sam ga i rekao u sebi: “Ozdraviću ja, pa ću se tako slatko smijati.” Nakon šest dana , otpušten sam na kućno liječenje uz napomenu da redovno uzimam terapiju, promijenim ishranu i izbacim loše navike – kaže naš sagovornik.

 Zadivljujući rezultati

Goran je lijekove koristio od avgusta 2019. do februara 2020. Svo vrijeme je bio ubijeđen da će uspjeti pronaći prirodni lijek za dijabetes.

 

  • Početkom decembra prvi put sam čuo za tarvara Mirsada Krnjića. Zahvaljujući FB grupi Biljem Protiv Šećerne Bolesti, upoznao sam se sa raznim iskustvima i pričama korisnika terapije, i rekao sam sebi “To je to! To je prirodni lijek.” Od članova grupe dobio sam Mirsadov broj, a od 17. januara sam krenuo sa njegovom terapijom, pod budnim okom  doktora Miše Vučkovića.
  • Nakon pet dana terapije, rezultati su bili zadivljujući. Jutarnja vrijednost se kretala između 4,5 do 6 jedinica, a nakon svakog obroka je varirao od 5 do 7, koliko je iznosio i nakon prve terapije.

Dr. Mišo i Ana

  • Pridržavao sam se svega što mi je bilo preporučeno. Tipičan dan korištenja izgleda otprilike ovako. Nakon buđenja mjerim nivo šećera, a nakon toga popijem pola decilitra sirupa. Petnaestak minuta ksnije popijem 2.5 dl čaja koji sam skuhao prethodnu noć i koji mora da odstoji preko noći. Pola sata poslije čaja, slijedi doručak. Pola sata prije ručka pije se nova tura od pola decilitra sirupa. Sve do večere pije se bijeli čaj koji se kuha tokom dana, i koristi se od ručka pa do večere, a ako ostane može se piti i nakon večere. Trideset minuta pred spavanje popije se još 2.5 dl Krnjićevog čaja, I samo pred spavanje se pije pola decilitra sirupa.

 

  • Možda zvuči naporno po čitav dan piti terapiju, ali sve je bolje od ubadanja igle i gutanja tableta. Trenutno se osjećam sjajno. Radim i nesmetano obavljam sve svoje obaveze i nemam nikakvih zdravstvenih tegoba.
  • Trenutni nivoi šećera su sljedeći: jutarnji 5.6 jedinica, poslije doručka 4.6, 3h poslije ručka 6,4 i 3h poslije večere 5,8. – objašnjava Goran, koji će kako kaže, Krnjićevu terapiju nastaviti koristiti do totalnog izliječenja.

error: Content is protected !!