Godišnje unesemo 5 litara otrova u tijelo: Spriječite trovanje pesticidima na ovaj način

Bez obzira što se trudimo da jedemo samo voće i povrće mi se trujemo jer preko ovih namirnica u organizam unosimo veliku količinu pesticida

Kada odete u supermarket ili na pijacu i kupite voće i povrće, sigurno mislite da ste kupili zdrave namirnice za vas i vašu porodicu. To, ipak, nije uvijek slučaj. Pesticidi se koriste u svim državama svijeta.

Jedan od glavnih “razloga” za korišćenje pesticida je tvrdnja da bi proces proizvodnje usporio i cijena hrane skočila kada bi se oni prestali koristiti.

Po rezultatima poslednje statistike, Brazil zauzima prvo mjesto po korišćenju pesticida. Po riječima Nacionalnog instituta za kancer, prosječna odrasla osoba konzumira oko pet litara pesticida godišnje.

To su zaista šokantni rezultati. Druga studija koju je sprovela grupa istraživača 2015. godine je došla do zaključka da je skoro 70% sve sveže hrane u toj državi zaraženo tim otrovima.

Dobra vijest je da postoje metode pomoću kojih možete eliminisati neke od ovih toksina. Jednu od tih metoda je razvio upravo čuveni brazilski kardiolog i nutricionista, dr Leir Ribero. Sve što treba da uradite jeste da pratite jednostavno uputstvo.

Šta vam je potrebno:

1 litar vode

5ml joda

Uputstva: Prije svega isperite povrće sa vodom iz česme. Zatim dodajte 5ml joda u 1l vode i svo povrće ubacite u tu mešavinu. Prekrijte posudu u kojoj su povrće i voda i ostavite je da odstoji sat vremena.

Napomena: posudu ostavite na mračnom mjestu, jer će nedostatak svjetlosti spriječiti oksidaciju joda. Nakon sat vremena možete izvaditi povrće iz vode i ponovo ih isprati čistom vodom iz česme. To je sve. Vaše povrće je sada spremno za jelo i ne sadrži nikakve pesticide.

Trebalo bi da znate da dugotrajno konzumiranje voća i povrća koje sadrži visok nivo hemikalija i pesticida može naškoditi vašem zdravlju.

Najčešći sporedni efekti pesticida mogu varirati od glavobolja i alergija do genitalnih malformacija i nekoliko tipova kancera. Iz tog razloga je izuzetno bitno da zaštitite vašu porodicu od ove skrivene opasnosti.

Najbolje rješenje bi bilo da sami uzgajate svoje voće i povrće. Tako biste znali da jedete zdravu i organsku hranu bez ikakvih pesticida i hemikalija.

(stil.kurir.rs)