Glumica Marisa Ramirez i sportski novinar Bill Simmons o susretu s duhovima: Vraćaju se ljuti s onog svijeta

Marisu i Billa s onog svijeta su posjetili nesretni duhovi – koji su na tragičan i nesretan način otišli s ovog svijeta, ali su nesretni ostali i na onom. Ili nisu ni stigli do “onog”. Možda su ostali zaglavljeni negdje u međuprostoru…

Hotel Skirvin u američkom gradu Oklahoma Cityju opsjedaju duhovi, u što su se uvjerili igrači NBA momčadi New York Knicksa koji su odsjeli u njemu i koji prema vlastitom priznanju te noći nisu oka sklopili.

Glumica Marisa Ramirez, rođena 1977. godine u Los Anđelesu, kao djevojčica je imala zastrašujuće vizije. Traume koje je tad zadobila, i danas su dio života ove uspješne tridesetpetogodišnje glumice koju pamtimo po učešću u TV hit serijama “CSI”, “Mentalist” i druge…

– Kada sam imala tri godine, moji roditelji su se razveli. Da bi preživjeli, majka se snalazila svakojako. Prihvatala je raznorazne poslove, seljakali smo se…Tako smo došli i do kompleksa starih grada u istočnom Los Anđelesu. Tu smo se uselili, a majka je je svakodnevno obilazila haustore čisteći ih. Ja sam išla s njom, iako nevoljko jer me jedan stan pored kojeg smo prolazile – plašio.

 

 Krv po zidovima

– Plašila sam ga se, djelovao mi je zastrašujuće. Niko od stanara se nije tu zadržavao, svi su se žalili na viku, lupanje, čudne udarce iz zidova. Pričali su da se sam od sebe i namještaj pomjera – prisjeća se Marisa.

Čudnovatost ovog stana doživjela je i sama Marisa.

– Jednog dana je majka dovela majstore da urede stan kako bi se naredni stanari mogli useliti. Tad sam i ja prvi put kročila unutra. Istog časa me oborio neki hladan nalet vjetra. Po zidovima sam vidjela krv, pravu krv koja se slijevala u potocima.

– Primijetila sam da to niko ne vidi sem mene, pa sam pobjegla iz stana. Iste večeri dok sam gledala TV i sutradan dok sam radila zadaću, osjetila sam kako me neko gleda, šunja se oko mene.

– Mama je rekla da umišljam, ali me naredne večeri probudila njena vika panična. Otgrčala sam do njene sobe i vidjela kako se bacaka po krevetu. Izgledalo je kao da se bori s nekim nevidljivim. Kad sam je probudila, ispričala mi je da je u snu neko davio i da je vidjela da taj neko stoji pored njenog kreveta. Istog dana smo se iselile odatle, a poslije smo saznale da se u onom stanu gdje sam vidjela krv – deislo ubistvo i samoubistvo. Čovjek je ubio svoju ženu, a onda i sam sebe. Otuda ona krv po zidovima. Ubica se vratio, nije bilo sumnje – ispričala je Marisa u popularnom serijalu “Priče slavnih o duhovima”.

 

 Skok u smrt

Hotel Skirvin u američkom gradu Oklahoma Cityju opsjedaju duhovi, u što su se uvjerili igrači NBA momčadi New York Knicksa koji su odsjeli u njemu i koji prema vlastitom priznanju te noći nisu oka sklopili.

Sportski novinar Bill Simmons, zvijezda ESPN-a, priznaje da nikad nije vjerovao u paranormalne pojave, ali nakon besane noći provedene u ovom hotelu naglo je promijenio mišljenje. Simmons je, naime, u svojoj kolumni opisao iskustvo u hotelu Skirvin kojeg, vjeruje se, opsjeda duh žene koja se zvala Effie. Legenda kaže kako je Effie ostala trudna s vlasnikom hotela davnih 20-ih godina prošlog stoljeća, a zbog sramote je jednog dana s bebom u naručju skočila kroz prozor hotela. Otada njezin duh opsjeda taj luksuzni hotel.

Simmons priznaje da je u šali tražio od recepcionera da potraži ‘tu osobu za koju se vjeruje da je imala kontakt s duhovima’ jer ne vjeruje u te priče. No, iste večeri oko 4.30 sati ujutro nešto ga je probudilo i sve se promijenilo…

“Te noći sam bio tako umoran da uopće nisam razmišljao o pričama o duhu. Spremio sam se za spavanje, nazvao suprugu, gledao desetak minuta sportskih vijesti i zaspao kao klada”, priznao je Simmons.

 Ko plače?

Odjednom se, kaže, probudio oko 4.30 ujutro.

“Čuo sam plač djeteta i shvatio da me to probudilo. Prvo sam pomislio da plače moje dijete, no onda sam shvatio da su moja djeca velika i da sam u Oklahoma Cityju, a ne u Los Angelesu. Odjednom mi je svanulo da nisam sam u sobi. Imao sam neopisiv osjećaj da je još netko sa mnom u sobi. Dok se ne susretnete s tim osjećajem ne možete razumjeti kakav je”, napisao je iskreno Simmons.

“Odlučio sam upaliti svjetlo. Dok sam pružao ruku prema lampi čuo sam kako s moje lijeve strane, pored prozora, plače dijete. Nakon što sam upalio svjetlo, plač je prestao. Skočio sam s kreveta i upalio sva svjetla u sobi te zatim televiziju”, priznao je uplašeni Simmons.

Otkrio je da je sljedeća tri i pol sata proveo u sobi s upaljenim svjetlima i televizijom, previše preplašen da bi mogao spavati.

“Samo da znate, kad mi netko sljedeći put bude pričao priče o duhovima, ja ću mu vjerovati”, priznao je u svojoj kolumni Simmons.

(aura.ba)