Glumci i glumice koji su bili otpušteni tokom snimanja filma

Dešava se i to – uloge su podijeljene, snimanje je počelo, a onda režiser shvati da određeni glumac nije za tu ulogu. Šta dalje?

Snimanje filmova je složen proces u kome sve mora da bude savršeno. Dakle, kada sve ide glatko, a proces snimanja filma ometa samo glumac, režiseri i producenti dolaze u situaciju da moraju da otpuste tog glumca, čak i kada se radi o veliki zvijezdama.

“Bright Side” je izdvojio nekoliko poznatih glumaca koji su dobili otkaz tokom snimanja.

Natalie Portman — Claire Danes

Natalie Portman je bila prvi izbor za glavnu junakinju u filmu “Romeo + Juliet” u kome je trebalo da glumi zajedno sa Leonardom DiCapriom. Nakon početka snimanja, filmski stvaraoci su otkrili da mala 14-godišnja glumica izgleda kao djevojčica naspram tada 21-godišnjeg Leonarda. Na kraju, Natalie je zamijenila Claire Danes.

Robert Downey Jr. — George Clooney

Jedna od glavnih uloga u filmu “Gravity“ dodijeljena je neponovljivom Robertu koji je poznat po svojim improvizacijama ispred kamera. Samo nakon nekoliko dana snimanja postalo je jasno da glumac nije pogodan da igra taj lik. Prema riječima režisera Alfonsa Kuarona: “Robert je nevjerovatno talentovan, ali sa tehnološkog aspekta, svojim stilom glume predstavlja veliku prepreku realizaciji ovog filma.” Tako je Roberta zamijenio George Clooney, prenosi Tuzlanski portal.

Megan Fox — Rosie Huntington-Whiteley

Tokom snimanja “Transformers: Dark of the Moon”, Megan Fox i režiser Michael Bay imali su veliki problem. Sve to zato što je od Megan traženo da se ugoji 7-9 kilograma za potrebe uloge. Glumica je na to odgovorila tako što je režisera uporedila sa Hitlerom i nazvala ga “diktatorom”. Kao rezultat toga, Megan je odmah otpuštena, a tu ulogu je dobila Rosie Huntington.

Nicole Kidman —Jodie Foster

Nicole Kidman je provela 18 dana na setu “Panic Room” u ulozi majke. Glumica je morala da napusti snimanje filma zbog komplikacije povrede koju je zadobila dok je glumila u filmu “Moulin Rouge”. Na kraju je Jodie Foster dobila ulogu.

Ryan Gosling —  Mark Wahlberg

Ryan Gosling nije bukvalno otpušten, već je odustao od uloge dan prije početka snimanja. Glumac se namjerno ugojio za ulogu “The Lovely Bones”, jer je imao sopstvenu ideju o tome kako njegov lik treba da izgleda. Režiser Peter Jackson nije cijenio Goslingov kreativni pristup i tako su se razišli. Nakon toga Mark je dobio tu ulogu.

Samantha Morton — Scarlett Johansson

U ovom slučaju režiser je bio nezadovoljan Samanthinim glasom u filmu “Her”. Tokom postprodukcije Spike Jonze je iznenada shvatio da njen glas nije dovoljno dobar da bi glavni lik koga tumači Joaquin Phoenix mogao da se zaljubi u nju. Režiser je na kraju pozvao Scarlett Johansson.

Stuart Townsend — Viggo Mortensen

Nakon četiri dana snimanja filma “Gospodar prstenova”, Peter Jackson je shvatio da Stuart izgleda suviše mlado za uloge Aragorna. Zato je odlučio da ulogu preda glumcu Viggu Mortensenu, koji je kasnije postao veoma slavan zahvaljujući baš ovoj trilogiji.

Kevin Spacey — Christopher Plummer

Kevin Spacey posljednjih sedmica u medijima je samo zbog jedne stvari – seks skandala. Ovo je rezultiralo time da ga Netflix izbaci iz serije “House of Cards” u kojoj je igrao glavnu ulogu. Režiser je odlučio da raskrsti sa Spaceyjem, i izbacio je sve scene u kojima se pojavljuje u njegovom novom filmu “All the Money in the World”. Umjesto njega pojaviće se glumac Christopher Plummer.