Glad i post kao lijek: U SOK DODAJE SVOJU PLJUVAČKU

Novinarka i voditeljka Vesna de Vinča nedavno je na svom Instagramu objavila video u kom je otkrila da 40 dana gladuje, što je sistem po kome živi, kako kaže, već godinama unazad. Ona je ispričala da tokom ovakvog načina “ishrane” u organizam unosi isključivo tečnosti.

“Ja godinama živim na taj način i uz akupunkturu. Ujutru kad ustanem prvo trljam zube zeolitom, on nas čisti, izbacuje sve što treba. Trljam zube time, jer u zubima ostane najviše otrova, a to radim i uveče. Zatim, druga stvar – pijem čaj od žalfije.

U toku dana pijem vodu sa limunom, takođe pijem i Brojsov sok, to je sok koji se sastoji od 60% cvekle, 20% mrkve, a ostalo su rotkva, celer i krompir i to se cijedi kao sok. Pije se od pola do jedne čaše dnevno, pijucka se, miješa se sa pljuvačkom”, objasnila je Vesna..

“Pred spavanje uzimam čaj, valerijanu ili matičnjak, zeolitom mažem desni i idem na spavanje. Poslije 5-6 dana prestaje glad, ja to znam jer godinama gladujem, 5. i 6. dan je težak”, dodala je ona.

Vesna de Vinča je o ovoj temi govorila i nedavno u emisiji “Kec na jedanaest”, kada je istakal da joj je to 42. dan gladovanja i da ona upravo piše knjigu o tome.

“Postoji nauka o gladovanju, a ja sada pišem i knjigu. U gladovanju je ključna volja, a ne prisila. Da gladuju ne smiju trudnice, djeca, izuzetno mršave ili pretjerano gojazne osobe, oboljeli od raka u terminalnom stadijumu. Smršala sam 12,5 kilograma i nestao mi je celulit. Čiste se otrovi, nestaju masti, bubuljice, ciste, izrasline, nataloženi otrovi. Organizam bukvalno jede sam sebe. Pritisak mi je idealan i imam više energije”, rekla je voditeljka u pomenutoj emisiji.