Geri Wood tvrdi da je nakon saobraćajne nesreće završio u Raju Bog ima rezervene dijelove tijela za svakog od nas

Otprilike petsto metara od Božje sobe gdje se nalazi njegovo prijesto ugledao sam jedna vrata, a na znaku ispred je pisalo „Neostvareni blagoslovi“. Prijatelj me uveo u tu prostoriju, gdje su stajali na policama i sa plafona visili mnogi dijelovi ljudskih tijela, noge, ruke, mozgovi…

Evanđeoski sveštenik iz Teksasa opisao je svoje uskrsnuće u Nebo i susret sa Isusom, tokom jedne vjerske televizijske emisije. Razgovarajući sa Sidom Rothom u njegovoj emisiji „It`s Supernatural!“, doktor Wood se prisjetio događaja kada je imao samo osamnaest godina kada je sa sestrom doživio veliku saobraćajnu nesreću u njihovom rodnom gradu Farmingtonu u Novom Meksiku.

Geri sa svojom sestrom

 Dvadeset minuta u Raju

Bio je 23. decembar 1966., godine, a oni su se vraćali kući i pjevali božićne pjesme. U jednom trenutku, njegova sestra Sue je ugledala veliki kamion za vuču kako stoji parkiran na prometnoj traci. Geri nije imao dovoljno vremena da izbjegne kamion i došlo je do dikrektnog sudara.

Ono što je uslijedilo zauvijek će promijeniti Gerijev život.

I dok je njegova sestra prošla tek sa nekoliko ogrebotina, Geri je bio u mnogo gorem stanju. Grkljan i glasnice bile su mu potpuno smrskane. Slomio je i nekoliko kostiju, a nos mu je bio otrgnut sa lica. Bio je u agoniji sve dok ga bol nije napustila dok je umirao.

  • Umiranje je kao da skidaš odjeću i odlažeš je sa strane. Napustio sam svoje zemaljsko tijelo, prošao kroz krov auta, i u trenutku mi se cijeli život zavrtio pred očima. Zatim sam uvučen u nekakav čudan tunel od oblaka koji me sve jače vukao ka svjetlosti. Prelazak u Raj bio je miran i spokojan.
  • Zatim se taj oblak otvorio i ugledao sam divovski „zlatni satelit“ kako visi u svemiru, i znao sam da je to Raj – prisjetio se Geri.

 

Tokom svoje dvadesetominutne posjete Raju, Geri je rekao kako je ugledao anđela visine od dvadeset metara kako stoji ispred kapije dugačke preko „800 kilometara“.

  • Imao je mač i prelijepu kovrčavu zlatnu kosu. Unutar tog grada bio je i jedan anđeo koji je držao neke knjige. Anđeli su razmijenili par riječi, a zatim su mi dopustili ulazak u Raj – tvrdi doktor Wood.

Svako se rađa sa posebnom svrhom

Geri kaže kako ga je u obilazak Raja poveo njegov prijatelj iz srednje škole koji je poginuo nakon jedne nesreće sa kosilicom za trave.

  • Otprilike petsto metara od Božje sobe gdje se nalazi njegovo prijesto ugledao sam jedna vrata, a na znaku ispred je pisalo „Neostvareni blagoslovi“. Prijatelj me uveo u tu prostoriju, gdje su stajali na policama i sa plafona visili mnogi dijelovi ljudskih tijela, noge, ruke, mozgovi… Objasnio mi je da Bog ima rezervene dijelove tijela za svakog od nas koji se koriste kada dobijemo drugu šansu – priča Geri.

Vrhunac Gerijevog obilaska Neba bio je susret sa Isusom, koji je za njega imao poseban zadatak kada se vrati na Zemlju.

  • Poslan sam nazad kako bih ljudima rekao da je Raj stvaran. Svaka osoba na ovom svijetu ima svoju svrhu postojanja – siguran je Geri.

U međuvremenu na Zemlji, ljekari su se svim silama trudili da ožive doktora Wooda dok ga je njegova sestra glasno dozivala.

  • Dok sam sa prijateljem obilazio Raj, Sue je počela da me doziva i tada mi je rečeno da moram da se vratim. I tako sam se ponovo našao u svom tijelu. Hitno su me odvezli u bolnicu gdje su me stabilizovali – ispričao je Geri.

Doktor Wood koji danas živi u Teksasu sa svojom ženom Deenom, kaže kako je ovo iskustvo imalo taliko velik utjecaj na njega da je morao da napiše knjigu „Umro sam i otišao u Raj“.