Gdje držite vodu u spavaćoj sobi: AKO JE NA OVOM MJESTU, OTVARATE PUTEVE DA VAS PARTNER PREVARI!

Voda prema Feng šuiju predstavlja jedan od moćnih elememenata, koja donosi sreću, uspjeh i blagostanje. Ona može imati veoma uspješno djejstvo kada je u pitanju uređenje prostora. Kako?

Koristeći je u malim količinama (čašicama, vazama) voda može da bude poprilično korisna, kažu feng šui stručnjaci. Međutim, veoma je važno da je stavite na pravo mjesto, a važna je još jedna stvar. Naime, voda koju stavljate u određene dijelove doma mora biti svježa, bistra, po mogućnosti da teče (mini kućne fontane), a nikako ne smije biti ustajala. Sa vodom možete urediti prostor na mnogo načina, od toga da stoji u providnoj vazi, akvarijumu sa ribicama, pa sve do toga da se ona nalazi u čaši na stolu ili komodi.

Gdje nikako ne sme da stoji voda u domu

1. Voda u spavaćoj sobi
U spavaćoj sobi bi uvijek trebalo da vlada Yin feng šui simbol, a voda je uvijek Yang. Stoga, voda u spavaćoj sobi djeluje veoma nepovoljno. Smatra se da narušava bračne odnose, a čak se vjeruje da ne bi trebalo imati ni slike sa motivima vode u sobi. Ipak, čaša vode na noćnom ormariću neće donijeti toliko štete, kao što može donijeti vaza, akvarijum i slično.

2. Desno od ulaznih vrata
Gledano iznutra prema spolja, voda nikako ne smije da stoji na ovom mjestu. Ona može donijeti mnogo nepovoljnosti po porodicu, a ukoliko ste u braku, smatraju stručnjaci, može dovesti do veoma loših partnerskih odnosa. Istraživanja su pokazala da oženjenim muškarcima voda na ovom mjestu donosi brojne prilike za preljubu.

3. Voda iza leđa
Ovo pravilo se odnosi na fontane u domu, akvarijume i bilo koja umjetnina sa motivom vode. Zašto? Nije dobro da se ovaj moćni element nađe izvan vašeg vidokruga, jer se smatra da tako pozicionirana donosi nesreću ili izdaju kako na poslovnom tako i na privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. To, naravno, ne važi za rijeku, jezero ili more u stvarnosti jer je takve situacije nemoguće izbjeći. Dakle, isključivo za dom.

4. Voda ispod stepenica
Na ovom mjestu ne bi trebalo da imate ništa što sadrži vodu ili tečne supstance. Pogotovo je važno da izbjegavate ovo mjesto ukoliko imate djecu. Vaze sa cvijećem, vodene aranžmane, akvarijume, fontane i sve što sadrži motiv vode morate da sklonite sa ovog mjesta. Iako, vam se na prvi pogled voda čini kao savršena dekoracija za ovo mjesto (jer ne znate šta biste drugo stavili), morate je pomjeriti jer se vjeruje da hodajući po stepenicama vi gazite najmoćniji simbol Feng šuija. Nepovoljno utiče na sreću djece, potomstvo, ali i na finansije u domu.