Frizura sezone: U modi su “neuredni talasi u kosi”

Ovaj tip frizure popularan je kako se čini oduvijek, a evo kako da ih napravite bez posjete frizeru…

“Neuredni” talasi u kosi ili frizura kao da si tek došao s plaže popularna je već dugi niz sezona među svim trendseterkama.

Postoje brojni savjeti kako da napravite ovaj tip frizure i u periodu kada nam je odlazak na plažu nemoguć, a mi ipak želimo da postignemo tu nonšalantnost. Iako frizura djeluje kao da na nju nismo potrošili ni sekundu našeg vremena, svjesni smo svi da i za neurednost treba proći određenu proceduru, kako bi se postigao savršeni nesavršeni izgled.

Ovoga puta donosimo vam savjete kako da postignete prekrasne talase u kosi prema riječima Džen Atkin, koja stilizuje kosu brojnim poznatim osobama, a s Kim Kardašijan je često snimala tutorijale o tome kako da određeni tip frizure napravite kod kuće. Od ove prekrasne frizure dijeli vas samo nekoliko jednostavnih koraka.

1. Na suhu kosu nanesite sprej koji se koristi za postizanje kovrdža, ali nanesite ga samo na one pramenove koje želite da stilizujete jer nema potrebe da to nanosite na cijelu kosu.

2. Zatim smotajte pramenove kose koje ste podijelili na dijelove i to od vrhova prema korijenu.

3. Kosu sušite fenom koje ima difuzer i svaki pramen koji ste smotali sušite navedenim nastavkom otprilike 30 sekundi

4. Nakon što ste to napravili, uzmite peglu za kosu i pojedine pramenove pređite s njom, tako da peglom prelomite pramen i savijete ga u različitim smjerovima.

5. Na kraju samo pređite prstima i još dodatno zgužvajte već talasaste pramenove, nanesite slani sprej za kosu i vaša frizura je gotova.