(Foto) Kupala se sa krokodilima i odrastala sa “bratom” slonom: Djevojčica Tippi se može pohvaliti najljepšim fotografijama iz djetinjstva

Njeni roditelji su fotografi divljih životinja i vrlo brzo nakon rođenja Tippi je pokazala nesvakidašnju sposobnost formiranja veza s divljim životinjama. Odrasla je s njima i uspjela ostati živa i zdrava, a životinje nisu ni na koji način bile ukroćene ili obučavane.

Najbolji prijatelji su joj bile divlje životinje, kupala se s krokodilima, a slon je bio njen „brat“! Ona je sasvim obična djevojčica, neobičnih interesa, mala Francuskinja po imenu Tippi Degre odrasla u divljinama Afrike.

Njenu neobičnu družinu čine: slon Ebu, leopard zvani J&B, krokodili, mladi lavovi, žirafa, mungos, noj, merkati, zebra, šita, zmija, džinovska žaba i kameleoni. Osim što Tippi nije bila svjesna razlike između nje i „prijatelja“, same životinje su prijateljski odgovarale na svaki njen pogled i dodir. Negdje u daljini bi se gubilo svako roditeljsko „nemoj“, Tippi je potpuno slobodno prilazila životinjama i igrala se s njima.
Nakon 20 godina roditelji su se odlučili vratiti u Pariz, upisali su djevojčicu u državnu školu, ali odrastanje sa životinjama nije se moglo usporediti s druženjem s ljudima, pa se Tippi ubrzo vratila u Afriku i imala je kućno obrazovanje.
Danas je režiser i radi brojne emisije o divljim životinjama na Discovery programu.