Fina, kremasta, ne peče se, jako ukusna…ŽELATIN TORTA

Fil
7 dl mlijeka+2 dl za mućenje šlaga
2 kesice želatina
6 kašika šećera
200 šlag krem od vanile ili po želji
100 gr mljevene plazme ili neki drugi
Za podlogu
150 gr plazma keks ili neki drugi
malo mlijeka za natapanje keksa
Za premaz
100 gr čokolade za kuhanje
2 kašike ulja
Način pripreme
Od 7 dl mlijeka odvojiti 1 dcl. staviti želatin da nabubri, ostatak prokuhati sa sećerom.
Kada prokuha skloniti sa vatre, dodati želatin, izmiješati da se istopi i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne.
Ne treba čekati da se stegne do kraja, treba da bude gustine meda da se ljulja.
Umutiti šlag i dodati smjesu od želatina, mutiti mikserom oko 15 minuta. Zatim dodati mljeveni keks i još malo mutiti da se keks lepo rasporedi.
U kalup sa obručem ili u šerpu obloženu strec folijom ili običnom kesom na dnu kalupa poredati malo pokvašen keks. Zatim sipati fil i ostaviti u fižideru da se stegne.
Čokoladu lagano sa uljem otopiti pa preliti tortu i ostaviti da se čokolada stegne. Prijatno!!!

/Tanja Đorđević/aura.ba/

error: Content is protected !!