Figurica koja donosi obilje i sreću: Kineska žaba privlači energiju novca

  Vjeruje se da feng šui žaba novca donosi sreću i obilje u vaš dom, ali ako ne poštujete pravila kineske tradicije možete privući negativnu energiju! Evo gdje treba, a gdje ne smijete da čuvate sretnu žabu…

Prema feng šui tradiciji vjeruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak, obilje i novac u dom.

 Najdjelotvornija je žaba sa tri stopala

U Kini ova žaba naziva se još “Chan Chu” i vjeruje se da u noći punog Mjeseca možete očekivati dobre vijesti po pitanju materijalnog stanja ako energija žabe novca vlada u vašem domu. Postoji više vrsta ove sretne figure, ali feng šui pravila ističu da je najdjelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom kutku vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mjestu kako bi privukli bogatvo i napredak na poslu.

Međutim, nije dovoljno samo da imate žabu novca, već i da je stavite na određeno mjesto, savjetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko žabu postavite na mjesto suprotno feng šui pravilima možete privući negativnu energiju i svakodnevno odbijati obilje od sebe.

Gdje i kako postaviti žabu novca

1. Postavite žabu u blizini ulaznih vrata.

2. Glava treba da joj bude okrenuta ka unutra.

3. Najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi, posebno ako imate privatan biznis.

4. Za napredak u karijeri postavite je u sjevernom dijelu dnevne sobe.

5. Stavite je na sto, na primjer na stočić za kafu.

6. Ako radite u kancelariji, čuvajte je na vidljivom mjestu na stolu.

Ako na ovim mjestima čuvate feng šui žabu odbijate energiju novca od sebe:

1. Žaba ne treba da bude okrenuta ka izlazu jer to simbolizuje da novac samo izlazi iz vaše kuće.

2. Ne treba da je čuvate u spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu.

3. Nemojte da je držite na podu.

4. Ako se razbije, odmah je bacite jer slomljena žaba privlači negativnu energiju.

5. Ne čuvajte je na mjestu gde ima puno ljudi i galame, vjeruje se da tako odbija pozitivnu energiju novca.

Feng šui stručnjaci ističu da treba da aktivirate žabu novca za bogatstvo, sreću i obilje. Vežite crvenu traku oko žabe kako biste je aktivirali ili je postavite na crveni papir ili drugu podlogu u toj boji. Ukoliko ste već kupili žabu sa crvenom trakom, onda nema potrebe da ponavljate ovaj postupak.

Ako želite da materijalna energija u potpunosti zavlada u domu, onda je potrebno da imate 9 žaba novca i da je postavite na odgovarajuća mjesta u kući, a ukoliko imate baštu, posebno ako od nje zarađujete, onda možete jednu od njih da stavite i na odgovarajuće mjesto u dvorištu. Ukoliko se ne odlučite za 9 žaba, onda nabavite 3 ili 6, jer se vjeruje da baš ti brojevi privlače novac i sreću.