Fenomenalno jelo: PILAV NA TURSKI NAČIN

Ne možemo da vam opišemo koliko je pilav na turki način ukusan, svi sastojci su u savršenoj harmoniji, kao i tekstura, a tek miris pomiješanih začina… Uživajte!

Sastojci: 3 kašike ulja, 4 čehne bijelog luka, 2 kašike oljuštenih badema, 2 glavice crnog luka, 0,5 kg jagnjetine od buta bez kosti (ili nekog drugog mesa), kašičica mljevene crvene paprika, na vrh noža cimeta, kardamoma, muskatnog oraščića, kumina, 2 kašike paradajz pirea, 0,75 l supe (može i od jedne i po kocke za mesnu supu), 250 g riže dugog zrna, 100 g suvih kajsija (suhog grožđa, brusnica), na vrh noža šafrana

Priprema:
Zagrijte rernu na 220 stepeni. Propržite očišćeni, neisjeckani bijeli luk i bademe. Izvadite bijeli luk i bacite ga, dodajte sitno sjeckan crni luk i kratko propržite.

Dodajte meso isjeckano na kockice i propržite da lijepo porumeni sa svih strana. Dodajte mljevenu papriku i paradajz pire razmućen u supi. Pomiješajte, poklopite i ubacite u rernu na oko sat vremena. Kad meso omekša, dodajte opranu i ocijeđenu rižu, suhe kajsije isječene na pola, koje su prethodno odstojale pola sata u vodi, i šafran. Pomiješajte i ostavite da se peče još 20 minuta.