Feng šui trikovi: KAKO POBIJEDITI PRAZNIČNI STRES?

Neka ova drevna kineska praksa poboljša vaše praznične vibracije

Praznici bi trebalo da budu vrijeme radosti, ljubavi i sreće, ali kod mnogih ljudi se baš u to vrijeme godine budi osjećaj usamljenosti i stresa. Vaš dom priča priču o vama. Ono što doživljavate u svom životu vidljivo je u vašoj kući kada gledate feng šui očima. Zato, učinite slijedeće.

Očistite svoj ulaz
Jedan od najvažnijih elemenata u kući su vaša ulazna vrata za koja je važno da budu čista i bez nereda. Ulazna vrata predstavljaju ulaz za unošenje dobre či harmonije, kaže Mišel Kromer, autorka koja predaje feng šui na Univerzitetu Teksas u El Pasu. Takođe je važno da se uvjerite da vaše šarke ne škripe. I neka vam otirač bude plave boje.

Neka vam hodnici budu čisti
Nered u hodnicima može da stvori stres za ukućane jer blokira energiju, objašnjava Feng šui majstor Prija Šer iz časopisa „The Harmonist“. Držite cipele i kapute u zatvorenim ormarima kako ne bi stagnirali energiju i unesite malo svježeg cvijeća u ovu prostoriju da podignete energiju.

Unesite što više živih biljaka
Prema Feng Šui filozofiji, biljke poboljšavaju element drveta i simbolizuju nove početke, porodicu i odnose, upravo ono što želimo za praznike i novu godinu. Zato rasporedite cvijeće i začinsko bilje po cijelom domu.

Obratite pažnju na kuhinju
Obratiti pažnju na predmete i boje u vašoj kuhinji. Ako vaša kuhinja ima previše crvene, crne ili plave boje to može dovesti do svađa. Takođe pazite na pozicije vašeg šporeta i sudopere. Ako su direktno jedan naspram drugog, to izaziva sukob vatre i vode, što takođe dovodi do svađa.

Ako je ovo scenario u vašem domu, ne očajavajte! Još uvek možete da se uskladite sa feng šui principima: Jednostavno unesite zelene dodatke u svoju kuhinju, poput biljaka da biste podržali energiju porodice. Pobrinite se da se svi noževi drže u zatvorenom ormaru jer kada su izloženi mogu poslati negativnu energiju.

Nađite mir u svom trpezarijskom prostoru
Vaša trpezarija podržava jedinstvo porodice, a ako živite sami, stvara vam prostor da se pažljivo koncentrišete na ono što jedete zato je najbolje da boje u njoj budu neutralne kako biste podstakli smirenost – postoji mnogo načina na koje vaš dom može izazvati anksioznost, a da niste svjesni. Idealni sto je okrugli ili ovalni – ako imate kvadratni ili pravougaoni sto oštrih ivica, stavite stolnjak na sto jer oštre ivice stvaraju negativnu energiju.

Prema feng šuiju, ogledala donose sreću, pa razmislite o dodavanju jednog ako imate dovoljno prostora.

Postavite svoje praznične namjere
Misli su moćne, zato vodite računa o tome šta mislite i govorite. Prije praznika, otvorite prozore i zapalite žalfiju da biste očistili energiju svog prostora. Poprskajte ružino ulje da biste dozvali ljubav. Zapišite svoje želje u sadašnjem vremenu („Biću zdrav“, „Ja sam dobar roditelj…“) u plavi dnevnik (plava je smirujuća boja).

Vodite računa o bojama koje nosite
Važno je šta nosite. Tradicionalne boje sezone su crvena i zelena. Crvena predstavlja element vatre, a zelena element drveta — vatra sagorijeva drvo i postaje jača. Uravnotežite crvenu koristeći boje koje predstavljaju vodu kao što su plava i crna.