FENG ŠUI PRAVILA ZA SPREMANJE KUĆE: 7 koraka do dobrih vibracija

Po drevnim feng šui principima, čist i uredan dom je od presudnog značaja. Neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja donijeće zastoj na svim poljima. Pokrenite Či energiju u domu i očistite ga pomoću savjeta feng šui učitelja…
 
Riješite se nereda
Za početak velikog čišćenja, prvo se riješite nereda, kako u svom domu, tako i u kolima, na poslu! Feng šui stručnjaci predlažu da unesete svjetlije boje i detaljno sredite frižider kako biste osvježili prostor i donijeli dobre vibracije u svoj dom.
Prebrišite prašinu
Obrišite prašinu ispod svake stvari u domu. Prašina stvara zastoj i mrtvilo u kući upozoravaju učitelji feng šuija i savjetuju da razbijete ovo cirkulacijom i tokom u domu. Cirkulacija u domu donosi zdravlje i prosperitet cijele porodice. Kako to da postignete? Očistite površine ispod sofe, kreveta, šporeta, frižidera… Čišćenje i pospremanje pokrenuće Či energiju.
Operite prozore
Pritom, feng šui učitelji savjetuju da ne perete na brzinu samo prozore, već i roletne ako ih imate, kao i zavjese! Čisti prozori donose bolji pogled na život!
Unesite nove ideje u dom
Pogledajte svoju policu za knjige,  da li ima neka knjiga koju želite da poklonite prijatelju? Sada kada ste poklonili neku staru knjigu, kupite i obogatite policu nekom novom i zanimljivom. Nove ideje su veoma bitne kako u životu, tako i u domu gde provodite ipak najveći dio svog života.
Pretresite i svoje navike u ishrani
Ukoliko u vašoj ishrani ima dosta lisnatog i zelenog povrća, feng šui stručnjaci kažu da će to očistiti vas iznutra, dati više energije i dati sjaj vašem životu. Dan započnite vrućom vodom i limunom,a potom se skocentrišite na sređivanje svog doma.
Sredite svoje internet profile 
Priredite i svom računaru Zen moment! Internet je druga sredina u kojoj živimo tako da i naš “drugi dom” zaslužuje godišnje sređivanje. Dosta ljudi provodi vrijeme na socijalnim mrežama ili veći dio poslova obavljaju mejlom pa im je internet neophodan, Osvježite svoj online profil slikama, bojama, novim folderima u koje ćete smjestiti slike i dokumenta koja su vam bila razbacana po desktopu. Sredite svoj mejl ili društvene mreže.
Sačuvajte budžet
U veliko sređivanje doma, spada i sređivanje vašeg budžeta! Razmislite na koji način ćete organizovati i investirati novac. Razmislite da li je bolje da koristite kartice ili da se ograničite na keš. Kao što sređujete dom kada treba da vas stignu gosti, tako se i ažurno ponašajte s novcem. Priznanice organizujte, rasporedite po kovertama ili lijepim organizerima, obilježite ih i sredite fioke u kojima ih držite.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!