Feng šui: OVE POKLONE NIKAKO NE PRIHVATAJTE

Prema feng šui stručnjacima trebalo bi dobro da obratimo pažnju koje stvari unosimo u naš dom. Postavlja se pitanje da li zaista nije bitno kakve poklone dobijamo od drugih ljudi, ili bi trebalo da se povede malo više računa o tome.

Vjeruje se da je nešto najgore, što možemo unijeti u kuću, poklon dobijen od ljubomorne i zavidne osobe, koja nam u dubini duše ne želi dobro. Takve osobe nisu sretne kada vam ide dobro, kada postignete nešto vama bitno i veliko, ali biće prve u redu da vam donesu poklone.

Njihova negativna energija prenijeće se na predmete i djelovaće na vas i na vaše okruženje polako ali sigurno. Unijeće nemir i ostalu negativnu energiju u vaš dom.
Ako vam kod te osobe prosto nešto ,,ne štima” koliko god da je fina prema vama, to je prvi i vjerovatno najjači znak, da od te osobe nikakve darove ne bi trebalo da primate. Vaša intuicija je veoma jaka i ne bi trebalo da je zanemarimo. Slušajte svoje osjećaje i budite sigurni da ćete rijetko kada pogriješiti.

Ako ste planirali da poklon samo odložite negdje sa strane, to neće funckionisati. Najbolje bi bilo da ga bacite što dalje iz kuće, po nekima možda i spalite.